srijeda, 10. veljače 2016.

#RECENZIJA: Aura Absolute Matte Velvet Feel kremasti ruž za usne 613 Good Vibes

Nakon Aura Liplinera o kojem sam vam pisala prošloga tjedna, na red je došao vjerojatno najpoznatiji proizvod iz Aurinog asortimana- Absolute Matte Velvet Feel kremasti ruž za usne.

Na samome vam početku sa žalošću moram reći da sam za sada od prekrasnih 26 nijansi kupila samo jednu i to najviše iz razloga što su sve koje sam htjela bile razgrabljene sa polica brzinom svijetlosti. Nadam se da će biti prilike da vam tipkam o naknadno kupljenima, a danas se posvećujem onome koji sam kupila- tekućem mat ružu u nijansi 613 Good Vibes.



Aura Absolute Matte tekući ruževi dolaze u prepoznatljivoj prozirnoj ambalaži (takvoj da možete vidjeti sve nijanse koje se nude) sa crnim mat čepovima.
Unutar ambalaže, osim samog ruža u tekućoj formuli, nalazi se aplikator kojeg bi okarakterizirala savršeno prosječnim. Nije najprecizniji, ali nije ni loš da se njime sa malo pažnje ne bi moglo nanjeti ruž kako spada. Spužvasti je, čak i manji nego što znaju biti kod ovakvih proizvoda i ne pokupi previše proizvoda. Ne vidim razloga zašto bi se mučili, pa prethodno samo iscrtajte usne olovkom, te ih potom ispunite ružem (za ovu nijansu savršena je olovka o kojoj sam vam prethodno pisala, a čiji link imate na početku ovoga posta).


Good Vibes je svijetlija mauve lila nijansa srednje pigmentacije. Kada se osuši daje u potpunosti mat finiš.
Da bi bila savršeno nanesena na usne stavljam je u dva sloja i to na način da nakon što nanesem prvi pustim da se osuši i tek onda nanosim drugi. Nažalost, pigmentacija je takva da jedan sloj nikako nije dostatan za potpuno i ravnomjerno prekrivanje. Vjerojatno možete naslutiti da će mat tekstura zahtjevati da pripremite svoje usne za njezino apliciranje. Ukoliko niste nahranile svoje usne i one su u trenutku kada želite nanjeti ovaj proizvod suhe, savjetujem vam da ga preskočite. Najlakše ćete si pomoći ako namažete usne na samome početku šminkanja sa nešto većim slojem balzama kojeg ćete na kraju odstraniti maramicom, te potom nanjeti ruž.



Formula je tekuća, lako maziva i kao što sam već prethodno rekla, nužno je da je nanosite na nahranjene usnice i u dva sloja. Ne suši se brzo stoga imate vremena za popravke. Primjetiti ćete i kako se ruž suši jer se nakon nanošenja prvoga sloja pojavljuje blago zatezanje koje nestaje nakon par sekundi.

Trajnost mu kao i kod svih ruževa ovisi koliko ste gladne i žedne u rasponu od nekoliko sati (kao otkrila sam nešto novo). Izdržao mi je bez popravaka puna 4 sata i nakon toga bi ga skidala u potpunosti, stavila balzam na usne i nanosila iznova jer mi nije izgledao najljepše, a nije bio ni najugodniji na usnama kada bi nanosila još sloj na slojeve. Nije da ga je nemoguće nadograditi i da će on loše izgledati ako ga samo popravite, ali je mom perfekcionističkom oko draži prethodno opisani postupak, a i samim time što nanesem balzam na usne prilikom ponovne aplikacije činim usnama podnošljivije nošenje mat ruža. Neće vam ostaviti tragove na časi, pa možete mirno popiti kavu negdje vani ne razmišljajući o neredu koji ostavljate za sobom i konobaru koji proklinje vas i vaš ruž (bez obzira što će ga oprati mašina, a ne on).

Ako već imate iskustva sa ruževima mat finiša, onda će vam biti poznato da su oni često teški za nošenje i da nakon nekog vremena počnu stvarati onaj neugodni osjećaj zatezanja. Neću vam lagati i napisati da će proizvod nakon nekoliko sati na usnama biti najugodniji i da nećete bar jednom pomisliti kako ste mogli staviti nešto drugo na usne, no svakako ću napomenuti da je to uobičajena pojava sa svim mat ruževima sa kojima sam se do sada susretala i jednostavno se na to treba naviknuti. Uvijek vam ostaje skinuti ga u potpunosti, nanjeti balzam i ponovno aplicirati ruž.

Miris je blag i jedva primjetan, te ispari po nanošenju, nema ništa što bi vam trebalo kod njega smetati.
Skidam ga sa micelarnom otopinom i dovoljna je jedna blaznica da ga se potpuno odstrani (čitala sam i previše puta o tome kako ga je problem skinuti, no meni se to sa ovom nijansom ne događa, čak ga i sa suhom maramicom uspijem skinuti).

Cijena koju ćete platiti za 7 ml proizvoda iznosi oko 40 kuna. Rok upotrebe je 24 mjeseca od otvaranja, a sastojke možete vidjeti ispod (klik na sliku za povećanje). Ponavljam isto što sam napisala i za olovke. Proizvod je zaštićen ljepljivom vrpcom kako nebi bio otvaran i to vam daje lijepi osjećaj sigurnosti u to da ste prva korisnica čije usne dira. Naravno, provjerite ima li na traci oštećenja jer nažalost ni to ne može biti potpuna garancija da se netko nije usudio otvarati i takav proizvod. Ne znam što mi je gore- oni koji ne osiguraju dovoljnu količinu testera u trgovinama, oni koji te iste testere ukradu ili oni što otvaraju proizvod koji će netko poslije takav kupiti i misle da je to sasvim u redu.


Neke od pozitivnih strana ovoga proizvoda su:

  • velik izbor nijansi
  • srednja, nadogradiva pigmentacija 
  • trajnost
  • ne isušuju koliko je za očekivati
  • cijena
Sve u svemu, zadovoljna sam ovim proizvodom i sigurno ću si nabaviti još neke nijanse. Drago mi je što sam napokon isprobala tekući ruž o kojem sam toliko dugo čitala pozitivne stvari i što je Aura odlučila proširiti svoje poslovanje i kod nas što nam otvara mogućnosti isprobati još čitav niz (vjerojatno) odličnih proizvoda. I da...jesam li ja jedina koja je uspjela kupiti samo jedan ruž? Kako se suzdržati pored svih tih prekrasnih nijansi? Mene su spasile nestašice na policama, a da nije bilo njih, bila bi nešto veća nestašica u novčaniku u što sam sigurna! 

Jeste li si već kupile neki od Aurinih tekućih ruževa?
Pišite mi! :)










Broj komentara: 18:

  1. Nisam.
    Najbliži Kozmo mi je 42 km a i u njemu nema Aurinih proizvoda. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako hoćeš, javi mi se na stranici, pa se možemo dogovorit da ti kupim ovdje i pošaljem! :)

      Izbriši
  2. Nijansa je baš lijepa iako ja preferiram tamnije nijanse. I ime mi se baš svida :D
    Nažalost, u mom gradu ne postoji Kozmo, tako da još nisam isprobala. Srećom sam blizu Bosni, gdje sam čula da ima, tako da tu informaciju uskoro namjeravam provjeriti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, i ja isto inače preferiram tamnije nijanse :) šteta da Kozmo baš i nema rasprostranjene poslovnice, najviše mi je žao vas što ste zakinute za ovakve stvarčice, ali se nadam da će se to ubrzo promijeniti!:)

      Izbriši
  3. Ja još nisam, ali Andreja si lagano skuplja lijepu kolekciju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljubomorna sam na Andrejin Matte Mess :) ti bar možeš posudit od nje ;)

      Izbriši
  4. Obožavam ga, Matte Mess i ovaj su mi omiljeni trenutno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja jedva čekam da stignem ugrabiti Matte Mess! Ovaj posljednje vrijeme ne skidam :)

      Izbriši
  5. Ja imam 601 i 605. Crveni mi je bolji, bez popravka mi traje 7-8 sati s kavom i ručkom. I ne smeta mi nimalo na usnama. Nude je već druga priča, puno više isušuje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedva čekam isprobat neki tamniji da ih usporedim :)
      Nisam još našla nešto što je na meni opstalo 8 sati, ali i tome se jednom nadam..a što se isušivanja tiče-mat je mat, koji god da ja takav ruž na sebe stavila kad tad ću ga poželjeti skinuti i sa time sam se pomirila!

      Izbriši
  6. Moji omiljeni! Malo bi mi bilo da ih imam sve :D Obozavam ih!

    OdgovoriIzbriši
  7. Lijepu nijansu si izabrala :D Imam tri Aura tekuća ruža i još su mi dvije nijanse zapele za oko pa se nadam da ću ih uspjeti nabaviti, no sačekat ću malo da se smiri euforija :D Iako bi ih sve udomila, ali polako, jedan po jedan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najgore je što kad kreneš ne možes stat :) i ja imam još dvije koje baš jako želim i nadam se da će bit prilike da ih kupim :)

      Izbriši
  8. Haha ja nemam još ni jedan. Doslovno svaki moj posjet Kozmu završi sa šarenom rukom i upitnikom iznad glave. :D Do sada sam probala samo korektor njihov i oduševljena sam, a za ruževe se još nisam odlučila. Zapele su mi za oko one skroz tamen nijanse ali koliko vidim nisu pigmentirane toliko pa da možete očekivati istu boju na usnama kao iz bočice. Nije to loša stvar ali mene nekako bocka haha. Definitivno ću uzeti jedan uskoro kada se konačno odlučim koju nijansu ali vjerujem da ću ići za nude nijansama ili možda matte mess. Njega kako vidim svi vole :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja imam korektor i poprilično sam zadovoljna! Da, Matte Mess nam je valjda svima favorit, njega si definitivno želim idućeg kupiti :)
      nisam puno swatchala po Kozmu jer sam do sada bila jednom (to mi je najudaljenija drogerija), ali 5-6 nijansi što sam ih na ruci probala su mi djelovale solidno...u najgorem slučaju, preživiš tih 40 kuna (iako ni to nije baš tako malo) ;)

      Izbriši