petak, 13. svibnja 2016.

#RECENZIJA: Essence wake up, spring! Eyeliner pen

Danas vam donosim recenziju svog jedinog ulova iz Essence limitirane kolekcije wake up, spring!. Veseli me što se vraća trend pastelnih eyelinera, a posebno mi se sviđa ideja bijelog eyelinera na očima i to je razlog zašto sam se odlučila na kupnju ovog proizvoda.


Eyeliner pen iz ove kolekcije dostupan je u tri nijanse: 01 happy first day of spring, 02 let´s the spring begin! i 03 spring a-ling a-ling. Dakle pored lila i mint, odabrala sam olovku u bijeloj varijanti.
O ambalaži vam neću previše pisati jer se sve jasno vidi iz fotografija.



Aplikator je spužvasti (felt tip eyeliner). Na slici možete vidjeti kako je već nakon prvog korištenja pokupio boju sjenila (bila sam nestrpljiva, pa nije dočekao slikanje). Zapravo se nadam da možete vidjeti jer sam prekasno shvatila da je izašao iz fokusa :(
Što se praktičnosti samom eyelinera tiče, smatram ga vrlo zahvalnim za korištenje. Ovo je jedna od mojih najčešćih preporuka djevojkama koje tek počinju koristiti tuševe jer felt tip eyelineri omogućavaju maksimalnu preciznost i veću kontrolu u rukama dok još niste izvježbane.
savjet:
Ako se aplikator u kratkom vremenu od početka korištenja osuši (što se i prečesto događa), izvucite rep aplikatora, okrenite ga i vratite nazad na mjesto! Vaš eyeliner će ponovno biti kao da ste ga jučer donjele iz trgovine! :)


Pigmentacija je osrednja, čak bi rekla da naginje prema slaboj. Nedugo nakon ovoga, kupila  sam Nyxov tekući eyeliner u bijeloj boji i kada usporedim pigmentaciju ta dva proizvoda, dolazim do dvije krajnosti između bezvezne blijede crte i moćnog bijelog eyelinera koji se na kapcima jasno vidi.
Pigmentacija koju ovaj eyeliner ostavlja na ruci i ona na očima, razlikuju se, stoga se nemojte iznenaditi ako vaša očekivanja naglo splasnu nakon prve aplikacije na kapak. Također, primjetiti ćete razliku između eyelinera nanesenog na čist kapak i preko sjenila.

Otežana nadogradnja na kapku samo je jedan u nizu problema koji su mi se pojavili u vezi sa korištenjem ovog proizvoda. Naime, nakon što bi nanjela prvi sloj i pokušala nanjeti drugi, događalo mi se da izbrišem dio crte sa kapka, te da ona počne izgledati neuredno.

Drugo što me nije oduševilo je što proizvod počne zatezati one sekunde kada se posuši i osjećam ga na kapku čitavo vrijeme nošenja.

Prilikom sušenja pripazite da vam se eyeliner ne preslika na kapak i držite se dalje od vode. Naravno, ako živite u Rijeci gdje kiša pada 366/365 dana u godini, ovo nije proizvod za vas! ;)

Trajnost isto nije nešto što bi oprostila ovom eyelineru jer to nije dio makeupa o kojem želim razmišljati kada sam izvan kuće niti ga želim popravljati više puta tokom dana.


U olovku se smjestio jedva 1 mililitar proizvoda koji ćete platiti 16, 90 kuna. Rok u kojem bi ga od otvaranja trebalo upotrijebiti  je 12 mjeseci, a sastojke ću navesti niže.

Sastojci:
AQUA (WATER), GLYCERIN, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, POLYURETHANE-35, AMMONIUM ACRLYLATES COPOLYMER, POGLYCERYL-2 CAPRATE, METHYLPROPANEDIOL, ALCOHOL DENAT, PANTHENOL, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, BUTYLENE GLYCOL, TRI-C12-13 ALKYL CITRATE, CAPRYLYL GLYCOL, LAURETH-30, DISODIUM DECETH-5 SULFOSUCCINATE, SODIUM METAPHOSFATE, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, PHENYLPROPANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, SODIUM DEHYDROACETATE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77981(TITANIUM DIOXIDE).

Nažalost, kako ste mogli vidjeti proizvod me nije oduševio i ne preporučam ga osim ukoliko imate strašnu želju isprobati kako bi izgledali sa eyelinerom koji nije crne boje na kapcima da bi se uvjerili da vam to treba u životu. Od ideje bijelog eyelinera ne odustajem, što ste mogli zaključiti i po kupnji Nyxovog tekućeg eyelinera u toj boji, no više o njemu drugom prilikom.
Čini mi se da odustajem od Essence eyelinera svih oblika i boja za jedno dulje razdoblje! :(

Jeste li isprobale nešto iz Essence wake up, spring kolekcije?
Sviđa li vam se ideja bijelog eyelinera na kapcima?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 14:

  1. Baš je loš ajlajner. Ja sam uzela onu hajlajt jumbo olovku i savršena je. Još samo da ulovim četkicu. :-)

    Frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tu olovku sam gledala..sad mi je žao da nisam nju uzela umjesto ovoga!

      Izbriši
  2. Hm.. morala bih prvo vidjeti kako će mi pristajati. Ovako ne bih stavljala bijelu boju ali zato prvo treba probati. Previše sam puta tako odustala od nečega što mi se na prvu nije svidjelo a kasnije bi se ispostavilo da je to zapravo super. 😁

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš si lijepo to napisala! :) tako je sa vecinom stvari, treba se odvažiti jer nikad ne znaš hoće li ti se na kraju upravo to svidjeti ;)

      Izbriši
  3. I sama moram napisati recenzije tih eyelinera koji već predugo čekaju, ali mišljenje mi je slično tvome. Iako za 16 kuna nisam očekivala nešto previše i sama sam ostala malo razočarana samo zato što je essence za sitne novce znao imati neke normalne, kvalitetne proizvode.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve mi se više čini da je nekad u asortimanu bilo kvalitetnijih proizvoda..meni su ti eyelineri definitivno trn u oku! Svaki put si kažem, ajde probaj, možda neće biti tako loš i svaki put se razočaram :(

      Izbriši
  4. Moram priznati da mi ideja o bijelom lineru nije ni prišla blizu pameti :) Ali naravno, znatiželjna sam ja baba pa se nikad ne zna :) Iz ove kolekcije nisam ništa ugrabila, ali imala sam nekoliko njihovih linera ovog tipa i koliko me sjećanje služi ni jedan me nije bacio u trans :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ja sam se sad valjda konačno uvjerila da među Essence eyelinerima neću pronaći odgovarajući za sebe!
      Za znatiželju ti vjerujem i znam da ćeš pokleknut kad tad, ali od babe si daleko (plačem od smijeha što si to napisala za sebe) :D

      Izbriši
  5. Ja općenito ne volim tuševe koji su tog tipa u olovci. Nekako su mi i teški za rad i brzo se osuše. Ma da ideja bijelog tuša mi se cini zanimljivom i voljela bi probati. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam u početku samo takve kupovala, dok mi je danas sasvim svejedno jer sam se svaki naučila nanjet :)
      daje dozu posebnosti, ali mi se čini da i nije baš za svakoga-treba probat! :D

      Izbriši
  6. Ja ga škicam od kada sam ugledala tu novu kolekciju, a sad mi je drago što ga nisam kupila, radije ću nabaviti Nyx-ov :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kako će te tek razveseliti kad vidiš koji raspon boja Nyx nudi :)

      Izbriši
  7. Super post!Ja sam probala onu paleticu iz ove njihove kolekcije,i strasno me je razocarala...sad se upoznajem sa ljubicastim ajlajnerom pa cemo videti kako ce to ispasti...Super ti je blog,pratim te
    Pogledaj i ti moj blog i zaprati ga ako zelis 😘
    beautyqueen000.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) paleticu sam jučer tražila u Dm-u i rasprodana je- možda i bolje kad kažeš da te razočarala :/
      Kliknut ću naravno :)

      Izbriši