ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

#RECENZIJA: Mac Studio Fix Fluid SPF 15 tekući puder

Dvoumila sam se smjestiti proizvod o kojem vam danas pišem među proizvode koji su me razočarali bez pisanja recenzije ili ne, ali sam na kraju ipak odlučila detaljnije mu se posvetiti. Mogli ste primjetiti da baš i ne volim kada moram pisati ni završiti neku recenziju u negativnom tonu, no smatram da mi je dužnost prenjeti svako, pa tako i negativno iskustvo, a pogotovo onda kada nekome može uštedjeti veću svotu novca i poštedjeti ga istoga. Naravno, ima ovaj proizvod i nekoliko pozitivnih karakteristika, a i to što meni nije odgovarao, ne znači da neće i vama, pa je red da iznesem sve što sam kroz svoje iskustvo o njemu primjetila, a na vama da se odlučite hoćete li mu pružiti priliku ili ne. Danas vam pišem o Macovom Studio Fix Fluid tekućem puderu.


Ambalažu proizvoda čini minimalistička staklena bočica sa čepom. Na fotografijama vidite pumpicu koju sa proizvodom ne dobivate već se kupuje zasebno. Ja sam proizvod kupila u stanju u kakvom ga sada vidite, od djevojke kojoj također nije odgovarao stoga nisam imala priliku isprobati kako bi funcioniralo doziranje kroz otvor, no s obzirom na teksturu samoga tekućem pudera, mislim da nebi trebalo biti problema u vidu istjecanja previše proizvoda iz ambalaže. Pumpica je jako praktična i besprijekorno funkcionira tako da smatram ukoliko već kupujete Macove pudere nije loše uložiti u nju, pogotovo zato što ćete je nakon što potrošite puder lako izvaditi i staviti u drugi.


Na samome početku ću vam napisati da nijansa koju sam kupila, a to je NC20 nikako nije moja nijansa jer mi je u svim razdobljima godine, osim eventualno ljeta, kada se mogu izvući, pretamna. Da ponovno kupujem ovaj puder, odlučila bi se najvjerojatnije za najsvjetliju nijansu i nikako je nebi kupila putem interneta, odnosno bez prethodnog isprobavanja u trgovini. Vjerojatno već znate, no nije loše ponoviti kako u Macu NC nijanse kupujete ako ste toplog, a NW nijanse ukoliko ste hladnog podtona. Njihovi vizažisti će vam NC i NW kratice objasniti kao Not Cool i Not Warm. Iz swatcha ćete moći steći dojam koliko je moja NC nijansa topla i izraženog žutog podtona da nema šanse da ikada više pomislite kako je Macova NC nijansa oznaka za hladne podtonove.



Sada prelazim na karakteristike samoga tekućeg pudera. Za početak one pozitivne koje sam vam spomenula da ih proizvod ima.

Tekstura pudera je srednje gusta, jako se lijepo stapa sa kožom, umjereno brzo suši, te mi se najboljom za nanošenje pokazala u kombinaciji sa ravno rezanim kabuki kistom. Puder ne oksidira na licu.

Jedan sloj daje konkretnu srednju pokrivnost, a u slučaju potrebe za nadogradnjom ni sa drugim slojem neće izgledati neprirodno.

Završnica je mat, no ona lijepa mat završnica koja ne izgleda suho niti licu daje dojam beživotnosti.

Trajnost ovom puderu definitivno ide najviše u prilog. Bez ikakve pripreme i dodatnog matiranja, prosijavanje bi se na t zoni pojavilo tek 5-6 sati po nanošenju i to na ljetnim temperaturama. Uz konkretniju pripremu kože i matiranjem nakon nanošenja, mislim da možete biti mirni da ćete puder nakon duljeg radnog dana skinuti u gotovo onakvom stanju u kakvom je bi kada ste ga nanjeli.

Puder sadrži  zaštitni faktor 15.

Nažalost ne mogu reći da je puder osobito lagan ni ugodan na koži jer sam ga za čitavo vrijeme nošenja osjećala, a ono što mu još manje ide u prilog je kaos na licu koji mi je u više navrata uzrokovao. Nažalost, čitav niz pokušaja sa ovim proizvodom završavao je sa bolnim potkožnim prištevima i bujanjem komedona po licu, te sam naposljetku odustala i pospremila ga u ladicu.

Nisam ga nosila svakodnevno niti kroz kontinuirano razdoblje, pa ne mogu reći bi li isušivao kožu, u tim kratkim periodima nije niti najmanje, no prilično sam sigurna da suhom tipu kože nebi odgovarao. Inače, Macovi vizažisti će Studio Fix Fluid preporučiti mješovitoj do masnoj koži.

Gotovo da sam zaboravila spomenuti i da mu je miris sintetički što je meni bilo izuzetno neugodno prvih nekoliko korištenja.

Za cijenu od oko 240 kuna dobivate standardnih 30 mililitara proizvoda s rokom upotrebe od 24 mjeseca od otvaranja. Sastojke možete vidjeti niže.


Smatram da je ovaj tekući puder jedan od mojih najvećih promašaja kada su podloge u pitanju. I da nisam imala probleme u vidu izazivanja kaosa na licu od strane pudera, vjerujem da ga nebi ponovno kupovala jer njegov sastav ne smatram ni najmanje laskavim niti vrijednim tih novaca. Postoji čitav niz tekućih pudera ovoga cjenovnoga ranga i da se mene pita, svakako bi ovaj iznos uložila u kupovinu nekog drugog proizvoda, a  ovaj zaobišla u širokome luku.

Jeste li kada isprobali ovaj tekući puder?
Biste li ga kupili za sebe?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 10:

  1. Uf, baš mi je žao ovo pročitati! Inače, mislim da bi ovo bila moja nijansa, ali si me dobrano prestrašila s time što kažeš da izaziva kaos na licu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A gle, nije rečeno da će i tebi, ali ja bi u svakom slučaju novce uložila u nešto drugo ;)

      Izbriši
  2. Ne volim pudere koji su teški na licu, tako da se nikada ne bi odlučila na kupovinu ovog pudera. Nijansa je jako žuta te iako sam toplog podtona, biram one nijanse koje su neutralnije jer sam primijetila da mi takve žute nijanse ne stoje lijepo, nego mi samo naglase žutilo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni meni ne laska to žutilo :/ Neutralniji puderi sa blago žutim podtonom mi puno više odgovaraju! A i što se težine tiče, to puderima ne opraštam. Ima ih previše da bi se patila sa njima ako ne moram.

      Izbriši
  3. nisam, imam samo jedan MAC ruž.
    ali za te novce i da mi bude takav- hjoj.. ne znam što bih napravila.
    voljela bih probati njihove pudere, ali to tek jednom kad se zaposlim.
    a ovako mi je dobar i Essence puder, te onaj novi Catrice HD :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Srećom ga nisam platila po punoj cijeni jer bi u tom slučaju bila još samo više razočarana i ljuta..u ovom slučaju ispada da imaš i sreće što trenutno kupuješ jeftinije pudere..konkretno Catrice HD mi je puno draži od ovoga, a kupiš ih 5 za cijenu ovog jednoga koji ne valja ;)

      Izbriši
    2. Najskuplji puder mi je Bourjois. Dalje od toga ( trenutno) ne idem haha
      A Catrice nisam jos probala. Kupika ga jesam ali mi se nije dalo sminkati da ga probam. Nego čekam da negdje idem pa da ga testiram "kako spada". Sudeći po dobrim recenzijama- nadam se da me nece razočarati.

      Izbriši
    3. Nađe se i u tom rasponu cijena sasvim dobrih pudera..ako imaš mješovitu do masnu kožu, trebao bi ti odgovarati :)

      Izbriši
  4. Jao, ja sam odusevljena ovom recenzijom! Konačno da neko kaze da ne voli MAC SFF! SvI ga hvale i dižu u nebesa, valjda da bi opravdali što su na njega potrošili 30ak EUR. Ja ga ne podnosim i jedan je od retkih za koji mogu to da kazem. Pretežak mi je, smrdi na farbu i upropasti mi lice koliko ga isuši. Pritom, ja ludački vodim računa o nezi i hidrataciji, znači nije da mi je koža nepripremljena. Naglasi mi bukvalno svaku boricu. Drago mi je da postoji još neko ko deli moje nezadovoljstvo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iznenadila bi se koliko nas još ima ;) žalosno je ovako promašiti sa skupim puderom, ali još bi bilo gore ne prenjeti to iskustvo..takvo je kakvo je, ni bolje ni lošije od napisanoga :)

      Izbriši