srijeda, 21. rujna 2016.

#RECENZIJA: Make Up For Ever Ultra HD Liquid Foundation

Mene očito nije teško zavesti dajući mi čak i nekakav mizeran popust kad došavši samo po Make Up For Ever HD korektor iz Sephore uspijem izaći i sa istoimenim tekućim puderom. Nije mi žao kupnje, no da mi je bio nužan, nije. U nastavku pročitajte što mislim o ovom proizvodu.


Početi ću sa ambalažom jer tu na proizvod nemam zamjerki. Ambalaža tekućeg pudera dolazi u crnoj kartonskoj kutiji sa osnovnim podacima o proizvodu. Izrađena je od čvrste, dvostruke plastike prozirne boje sa pripadajućim crnim čepom koji prekriva pumpicu za doziranje proizvoda. Ne moram napominjati kako me ambalaže sa pumpicama vesele iz higijenskih razloga, a i zbog urednosti. Pumpica besprijekorno dozira proizvod i sa njom mi se ne događa da istisnem više proizvoda no što mi je potrebno. Pumpica i pol su mi dostatne za cijelo lice, a ako poželim nadograditi ne treba mi više od još polovice jedne. Naravno, imajte na umu da je to individualno.



Na tržištu postoji sveukupno četrdeset nijansi ovoga pudera dok je u Hrvatskoj ta brojka svedena na svega njih četrnaest. Možete ih kupiti putem za sada jedinog distributera za Hrvatsku-SOCAP-a čije se poslovnice nalaze u Zagrebu, Splitu i Rijeci (Make Up For Ever kozmetika će biti dostupna od 1.10.) ili putem njihovog web shopa. Vani sam se sa Make Up For Ever brendom susrela samo u Sephori gdje se izbor proteže na dvadeset i pet nijansi.
Nijanse su podijeljene na Y- žuti i R-rozi podton. Nijansa koju sam odabrala za sebe je Y 235.
Neku koja bi mi mogla više odgovarati nisam mogla kupiti. Kao salivena! :)


Prije detalja, voljela bi sa vama podijeliti što proizvođač kaže o svom proizvodu.


Slažem se sa svime redom što je navedeno na ambalaži, osim možda sa tvrdnjom da će puder biti primjeren za sve tipove kože. No, ajmo redom.

U usporedbi sa većinom pudera koje sam imala prilike isprobati, Make Up For Ever Ultra HD je među rijeđim puderima (možda i najrjeđi) i u početku sam se upravo zbog te karakteristike pribojavala kakvu će pokrivnost imati, no moram priznati da sam se jako ugodno iznenadila. Pruža srednju pokrivnost koja je nadogradiva, pa sa dva sloja ove podloge možete imati vrlo dobru pokrivnost, a da još uvijek ne osjećate težinu pudera na licu. Svakako je jedan od najlaganijih pudera koje sam isprobala. Jako se lijepo stapa sa kožom, ostavljajući prirodan finiš, a proizvođač ne laže kada navodi kako je puder nevidljiv kameri i golom oku.

Možda će nekome zasmetati to što nema zaštitni faktor, no to je cijena koju plaćamo da bi podloga savršeno izgledala na fotografijama, a fotografije na kojima nosim ovaj tekući puder su svakako jako blizu savršenstvu. 4K kompleks zaslužan je za prirodan, blistav i zaglađen izgled kože na kameri, nevidljivost proširenih pora, crvenila i ostalih nesavršenosti na koži i ta mu zadaća zbilja dobro leži.

Trajnost ovog tekućeg pudera je dio priče koji mu ne ide u korist. Naime, bez dodatnog matiranja puderom u kamenu prosijavaju mi čelo, nos, a zatim i brada u okviru 4-5 sati od nanošenja. Naravno da je to sve riješivo sa kojim proizvodom više, no kako je ovo recenzija Make Up For Ever Ultra HD tekućeg pudera, a ne ostalih proizvoda koje koristim za matiranje i produljenje trajanja šminke, očito je da me sa tom svojom karakteristikom nije zadovoljio.

Ranije sam vam napisala kako smatram da je proizvođač pogriješio namjenivši ga svim tipovima kože. Prvi razlog zbog kojeg smatram da je tako je brzo prosijavanje na mojoj mješovitoj koži za što vjerujem da bi bilo još izraženije na masnom tipu kože. A drugi je taj što mi je znao isticati suhe dijelove ako kožu nebi prethodno dobro nahranila što me dovodi do zaključka da vjerojatno nebi odgovarao ni izrazito suhoj koži. Naravno, moje pretpostavke uzmite sa rezervom jer nemam ni suhu ni masnu kožu i možda se na takvoj puder pokaže sasvim drugačije od očekivanog.



Cijena koju ćete izdvojiti za 30 militara ovoga proizvoda je 319 kuna. Rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja, a sastojke možete vidjeti na slici.


Oduševljena sam kako lagan i ugodan puder poput Make Up For Ever Ultra HD tekućeg pudera može imati odličnu pokrivnost. Zbog njegove slabije otpornosti na prosijavanje ne smatram ga idealnim puderom za svaki dan jer na svakodnevnoj bazi ne volim koristiti previše proizvoda za matiranje koji su očito potrebni u kombinaciji sa njime, no efekt koji postiže na fotografijama je nešto što me uvijek iznova oduševljava i upravo zbog toga ga smatram odličnim za prilike koje uključuju fotografiranje.
Da se sutra udajem, koristila bi ovaj puder ;)

Jeste li isprobali Make Up For Ever Ultra HD tekući puder?
Što mislite o HD proizvodima koji su sve više prisutni u kozmetici?
Pišite mi! :)







Broj komentara: 10:

  1. Tako se veselim što napokon Mufe dolazi u naš grad,Rijeku...napokon..heheh
    Mogle bi zajedno ići na otvorenje,šta kažeš??
    Puder sam probala i odličan je, samo što nije odgovarala nijansa za žuti podton...ja sam Neutralna pa mi nikako ne odgovara...sad ćemo imati priliku uživo isprobati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također :) Jedva čekam sve nešto isprobati..
      Nisam baš sigurna hoću li ići na otvorenje jer me razgledavanje svega što se nudi i ne veseli u prevelikoj gužvi..u svakom slučaju, ako budem išla, znat ćeš prije ;)

      Izbriši
  2. Dugo ga vec gledam, ali nikako me nije privlacio kao npr. Double Wear ili MAC Face and Body foundation, iako me mac odmah i odbija zbog svog bezobraznog testiranja na zivotinjama.
    Nekako, svi hvale ovaj puder, ali je valjda tako da za neki proizvod nikad ne osjetis nista. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem te u potpunosti jer i sama imam neke takve proizvode ;)

      Izbriši
  3. Izgleda jako dobro :D ja osobno svaki puder moram matirati tako da mu ne bi to uzela za preveliku zamjerku ali inače imam želju ga već duže vrijeme probati i super da si radila recenziju! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ih imam nekoliko koji su se pokazali super i bez matiranja, no ne uzimam ovome to kao zamjerku upravo zato što se pokazao u nekim drugim karakteristikama :) Na neki način to jest mana pudera, no nije nerješiva i nikako ga zbog toga nebi preskočila da me zanima :)

      Izbriši
  4. Mislim da svaka žena treba imati jedan malo skuplji puder u svojoj kolekciji za one dane kada se želi osjećati posebno :) Sviđa mi se što ima široku paletu nijansi, a kako svaki tekući puder matiram, ne uzimam mu to za zlo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno se slažemo da treba :)
      Velik izbor nijansi je uvijek plus iako kod nas rijetko ima više od polovice (ako ni toliko)!

      Izbriši
  5. Ovaj puder vec volim! Doduse, nijansa mu je 305, letnja, a razmisljam ovih dana da uzmem i neku svetliju, 215 ili tako nesto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je pri kraju, ali pored veće hrpe pudera nekako ne želim ostati bez njega, pa ću kupnju ponoviti..za fotkanje mi je super :)

      Izbriši