utorak, 11. srpnja 2017.

#RECENZIJA: Maybelline Fit Me! Matte+Poreless tekući puder (sve nijanse)

U ožujku je put do mene našla Maybelline kutija sa svim nijansama *Fit Me! Matte+Poreless tekućih pudera kada sam vam obećala i swatcheve svih nijansi, te svoje dojmove o samome puderu. Žao mi je što ste toliko dugo čekali na njih, no kao i inače nisam željela brzati sa zaključcima jer već znate da tekuće podloge testiram kroz dulje vrijeme, u različitim uvjetima, a bile su tu i fakultetske obaveze, završni ispiti i laptop koji se neprestano kvari i smatrala sam da ću napraviti uslugu i sebi i vama ako si uzmem još malo vremena da se riješim barem onoga čega sam mogla. Laptop me i dalje svakodnevno košta živaca, ali barem sam riješila ispite, pa mogu reći da se blogu posvećujem sa neometanom pažnjom, a imam i puno više vremena za isprobavanje samih proizvoda. Naravno sada sam se raspisala, a čeka me puno toga što vam želim napisati o Maybelline Fit Me! Matte+Poreless tekućem puderu, pa najbolje da krenemo.


U kutiji su se našle sve nijanse Maybelline Fit Me! Matte+Poreless tekućeg pudera. Prvo što sam primijetila bile su njihove jednostavne, ali efektne ambalaže. Naime, radi se o plastičnim tubama koje su dijelom prozirne i otkrivaju nijansu koju sadrže, a dijelom u kombinaciji crne i plave boje. Ispod čepa nalazi se mali otvor koji je prilikom prvog otvaranja zaštićen folijom. Čini mi se da je ovaj puder u nekim stranim zemljama dostupan u staklenim ambalažama, no one dolaze bez pumpica tako da smatram da je naša ambalaža puno spretnije rješenje za doziranje. Nije mi se događalo da kroz otvor iscuri neželjeni višak proizvoda.


Nijansi Fit Me! tekućeg pudera u našim je drogerijama dostupno ukupno 6- 110 Porcelain, 115 Ivory, 120 Classic Ivory, 130 Buff Beige, 220 Natural Beige i 230 Natural Buff.Ono što mi se čini da je problem kod nijansi, a vjerujem da ćete to vidjeti i na swatchevima razlika između prve nijanse koja je jako svijetla i ostalih nijansi koje su sve dosta tamnije, a mogla bi vas buniti i najtamnija nijansa koja je u stvari svijetlija od prethodne u nizu. Ako ste poput mene da vam je 110 presvijetla, a iduća nijansa odgovarajućeg podtona pretamna, morati ćete kupovati dvije ili miješati sa nekim drugim puderom koji već imate. Što se podtonova tiče, čini mi se da su se tu nijanse ravnopravno raspodijelile. 110, 120 i 220 naginju toplijem, odnosno žutom podtonu, dok su preostale više hladnijeg, odnosno rozog podtona. Swatchevi sa prve fotografije su na danjem svijetlu, a na drugoj pod izravnom sunčevom svijetlošću. Pozitivna karakteristika svih nijansi je što ne oksidiraju u dodiru sa zrakom!Tekstura ovoga proizvoda je tekuća, rekla bih srednje gustoće i s lakoćom se nanosi na lice i stapa sa kožom. Suši se umjereno brzo, a najčešće ga nanosim Real Techniques Miracle spužvicom iako se složio i sa kabuki i flat foundatiom kistovima.

Iz Maybelline-a nam obećaju:


Maybelline Fit Me! Matte+Poreless tekući puder ima (slabiju) srednju prekrivnu moć te mat završnicu. Neće prekriti izraženija crvenila niti jače pigmentacije i tu ga se eventualno može nadograditi, no govora o jačoj pokrivnoj moći od srednje nema. Sviđa mi se što unatoč mat završnici izgleda zdravo i prirodno na licu.

Svidjelo mi se i što ne ističe proširene pore i što pruži njihovo blago popunjavanje, no nije mi se svidjelo njegovo isticanje suhih dijelova lica. Moći ćete primijetiti kako u sastavu ima alkohola što također ne smatram poželjnom karakteristikom, a pogotovo ne kod proizvoda za koji se podrazumijeva da ću koristiti svaki dan na koži koja je i inače sklonija dehidraciji.

Apsolutno bih se složila da je ovaj puder namijenjen normalnoj, eventualno mješovitoj sa t zonom koja se umjereno masti, no nikako masnoj koži kako je to navedeno na ambalaži. Naime, dijelovi lica koji su mi masniji (čelo, nos, brada) prosijavali bi mi već i nakon 3 sata po nanošenju što je ovaj tekući puder svrstalo u niz nepostojanijih pudera koje sam koristila na svojoj koži. Na normalnim se dijelovima sasvim dobro ponašao kroz dan i iz toga razloga smatram da bi vlasnice normalne kože mogle biti puno zadovoljnije njime, tim više što je na normalnim dijelovima lica u potpunosti lagan i ne osjetim ga.

Ne sadrži zaštitni faktor što znači da ćete ga sada kada je UV indeks zračenja viši morati nanositi nakon zaštitne kreme.

Ambalaža sadrži standardnih 30 mililitara sa rokom upotrebe od 12 mjeseci nakon otvaranja. Cijena je oko 60 kuna iako su velike vjerojatnosti da ćete proći i jeftinije s obzirom da je ovaj tekući puder često na raznim akcijama. Sastojke možete vidjeti niže (parabeni!).


Maybelline Fit Me! Matte+Poreless tekući puder nije dobro složio sa mojom masnom t zonom i zato ću ga izbjegavati za vrijeme ljetnih vrućina kada mi koža ionako traži dodatno matiranje. Smatram ga potpunim promašajem kod masne kože i apsolutno neprihvatljivim kod suhe jer osim što će istaknuti sve suhe dijelove ima i alkohola u sastavu kojemu na takvoj koži nema mjesta. Na normalnim dijelovima kože se dosta dobro drži i stoga vjerujem da bi puno bolje prošao kod osoba sa takvim tipom kože. Povrh navedenog, u sastavu proizvoda koji koristim svakodnevno nikako mi se ne sviđaju parabeni koje se trudim izbjegavati.
Nažalost, ovaj se tekući puder kod mene pokazao kao jedan od lošijih drogerijskih proizvoda i nije nešto što ću preporučiti niti kupovati ponovno.

*PR PROIZVOD

Jeste li isprobali Maybelline Fit Me! Matte+Poreless tekući puder?
Kakva su vaša iskustva?
Pišite mi! :)


Broj komentara: 12:

 1. Jesam, koristim ovu najsvjetliju nijansu, i u svemu se slažem s tobom :) Moja koža je mješovita, nema nekih nepravilnosti pa mi je puder ok, aali mogli su oni to i bolje ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Slažem se sa tvrdnjom da su mogli bolje, čak mislim da je ovo i najlošiji Maybelline proizvod koji sam koristila do sada.

   Izbriši
 2. Probala i na prvu me nikako nije odusevio, cak mi nije bio nimalo dobar. No, odlucila sam mu ovih dana pruziti drugu sansu i sad nisam.vise sigurna sto mislim. Odlicno se ponasao kroz ove dane vrucine, s drugim proizvodima, buduci da sam nosila full makeup.
  Sto se tice nijansi, to mi je totalno fulano, jedna normalna, i ostale gotoco ave pretamne, rijetko tko, osim preko ljeta, ima tako tamnu put.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sve napisano se odnosi na nošenje tekućeg pudera bez baze i bez dodatnog matiranja. Svakako dulje preživi sa bazom i matiranjem, pa vjerujem da ti je to dijelom popravilo dojam :)

   Izbriši
 3. za mene odličan....prosijam tek nakon 4 sata,al tako je sa svim puderima,pogotovo drogerijskim....ne ističe suhe djelove niti malo za razliku od Catrice HD pudera ili NXY Total Drops....ne završim na fleke nakon 6-7 sati,znači postojanost odlična....jedina mana manjak nijansi i alkohol u sastavu....
  Al eto meni paše,a tebi ne....svi smo različiti..
  Za ove vruće dane najbolje je bb krema....kroz dan više puta blotanje...nema druge...Jedini mi je Arn+mani Maestro odličan, al on je skup ko vrag, znao je izdržati i do 6-7 bez prosijavanja...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Meni tako brzo prosijavanje nije prihvatljivo kod tekućeg pudera koji mi obećaje matiranje i dobru prekrivnu moć, ali ja sam do sada zbilja imala sreće koristiti čitav niz proizvoda koji na licu izdrže dulje od 8 sati nepromijenjeni...moj ti je savjet da ne odustaješ od potrage postojanog pudera :)

   Izbriši
 4. Iako imam suvu kožu meni je ovaj puder sasvim dobar. Izgleda vrlo prirodno na koži i ne ističe mi previše suve delove. Dopada mi se što nekako zagladi bore na čelu.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je čuti i takvo iskustvo, a dobro je znati i za bore s obzirom da o tom dijelu nisam mogla pisati iz vlastitog iskustva :)

   Izbriši
 5. Nisam probala, možda mu i dam šansu iako prema opisu mislim da se nekako ne bi dobro složio sa mojom kožom.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nije velika svota, pa uvijek možeš probati :)

   Izbriši
 6. Meni su sve nijanse tamne cak i ova najsvjetlija.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Za svijetlopute stvarno nije neki izbor :/

   Izbriši