utorak, 17. studenoga 2015.

#RECENZIJA: Afrodita 100% SPA linija




Prije nekoliko dana na policama Dm-a ugledala sam Afroditinu 100% SPA liniju i nisam mogla odoljeti da je ne probam. Ne nakon što mi je u oči upao šećerni piling za tijelo, a odmah nakon njega i ulje organskog argana. Iz trgovine sam izašla sa tri proizvoda.

Pa da započnemo...
Prvi proizvod je Uljni gel za tuširanje MYSTIC ARGAN od 250 ml. 
Nisam neka velika ljubiteljica Afroditinih uljnih gelova za tuširanje, iako kremaste obožavam. Ovoga sam odlučila isprobati jer mi je ulje argana u sastavu djelovalo obećavajuće i od svih uljnih gelova za tuširanje koje je Afrodita izbacila, ovaj me se najviše dojmio. Nije ništa spektakularno ako to očekujete, ali nakon pilinga sa idućim proizvodom upotpunjuje ritual tuširanja i njege kože tijela. 



(*cijena 15 kn)
Sastojci:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Polyquaternium-10, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Octocrylene, Homosalate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone, Benzyl Salicylate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, CI 47005, CI 14720, CI 42051

Drugi proizvod me oborio sa nogu. Radi se ŠEĆERNOM PILINGU za tijelu u pakiranju od 175 grama. Mješavina smeđeg šećera i karite maslaca za uklanjanje odamrlih stanica kože koja ne samo da to radi bez poteškoće već istovremeno i njeguje vašu kožu. Nekima će možda zasmetati masan trag koji ostaje nakon pilinga, no njega uklanjate istog trena kada na kožu nanesete gel za tuširanje. Predivan miris vanilije i glatka i meka koža nakon pilinga razlog su zašto ću ovaj proizvod sigurno ponovno kupiti. 






(*cijena 32 kn)
Sastojci: 
Sucrose, Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Extract, Brassica Campestris Seed Oil, Parfum, Benzyl Benzoate, Limonene

Zadnji proizvod koji se našao u vrećici je 100% SPA ULJE ZA MASAŽU Organic Argan. Ulje je bez mirisa i sadrži 100% prirodna ulja. Paraben, paraffin, silicone i preservative FREE proizvod idealan za suhu i kuperozi sklonoj koži, a preporuča se i nakon tretmana akni. Može se koristiti na licu i tijelu, no ja sam ga za sada koristila samo za tijelo, nakon tuširanja. Koža mi je poslije nekog vremena korištenja vidno nahranjena, glađa i elastičnija i definitivno namjeravam nastaviti koristiti ovaj proizvod kroz zimsko razdoblje. Ako niste ljubiteljice ulja u njezi tijela, Afrodita ima i maslac za tijelo iz ove linije sa jojobinim uljem i shea maslacem koji zvuči obećavajuće. 


(*cijena:28 kn)
Sastojci:
Helianthus Annuus Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Brassica Campestris Seed Oil

Vidjela sam da imaju i preparat za kosu sa arganovim, kokosovim i uljem makadamije koje uskoro namjeravam isprobati.

Kako sam već toliko puta spomenula taj čudesni argan odnosno arganovo ulje bio bi red da napišem i pokoju riječ o njemu.Arganovo ulje dobiva se iz sjemenki ploda koje raste na stablu visine 8 do 10 metara. Od Marokanaca je dobio naziv "drvo života" zbog svoje dugovječnosti (150 do 200 godina) i iznimne moći regeneracije (odamrlo drvo sposobno se regenerirati u roku 7 godina).
Sam postupak dobivanja arganova ulja sastoji se od branja i razbijanja plodova iz kojih se potom vade sjemenke te se one blago prže. (kvalitetnije će biti ulje ukoliko se postupak njegova dobivanja provodi bez prženja) Prepržene sjemenke se dalje melju u pastu uz dodatak vode u kamenim prešama. Dobivena pasta se  cijedi te se obavlja ekstakcija biljnog ulja.

Ulje argana je bogato:

  • oleinskom i linolnom kiselinom
  • vitaminom E
  • karotenima
Smatra se najstabilnijim uljem jer je njegova otpornost na oksidaciju veća nego kod maslinovog ulja.

Samo neki od njegovih blagotvornih učinaka su:

  • stimulacija međustanične oksigenacije koja pomaže u uravnotežavanju vode i lipida u hidrolipidnom sloju kože i sprječava dehidraciju kože
  • bori se protiv nastajanja bora
  • regenerira ožiljcima oštećenu kožu
  • regulira lučenje sebuma, pa se preporuča kod masne kože
  • dobro je kod kožnih iritacija i upala
  • jača krhke nokte
  • pospješuje rast kose i štiti je od pucanja
  • koristi se u tretiranju psorijaze...



Jeste li isprobale nešto od ovih proizvoda? Koji su vaši omiljeni rituali i saveznici u njezi tijela?
Pišite mi...


Broj komentara: 12:

  1. Već neko vrijeme škicam ovaj Afroditin piling i ulje, mislim da će sad definitivno past kupovina :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Toplo ih preporucam! Ulje je iskoristivo za sve i svašta, a piling toliko lijepo miriši da ga je šteta ne priuštiti si bar jednom :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam ovu liniju ♥
    Maslac i piling su mi savršeni, a i ovaj gel za tuširanje mi je dobar, ne isušuje :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da imamo zajedničke favorite :) Maslac bi definitivno voljela isprobati!

      Izbriši
  4. Meni je ova linija zakon. Obožavam i piling i maslac, a ulje nisam isprobala.

    OdgovoriIzbriši
  5. Koliko predivna pakovanja! Bas obecavajuce izgledaju, moracu da ih isprobam :) <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Ova linija mi je odlična, prvenstveno radi mirisa :D Piling i maslac obožavam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E sad sam samoj sebi obecala da ovaj tjedan idem po maslac :)

      Izbriši
  7. Obožavam Afrodita gelove za tuširanje. Divni su! :)

    OdgovoriIzbriši