četvrtak, 5. studenoga 2015.

#EMPTIES /1/



Prethodnih tjedana više se bočica preparative premjestilo sa kupaonske police u koš za smeće. Neki od tih proizvoda su ispunili sva moja očekivanja i opet se nalaze na mom popisu za kupnju, a neke od njih sam jedva čekala da potrošim jer me nisu toliko oduševili.



U jednom od prethodnih postova napisala sam kako za čišćenje lica koristim Avene proizvode. Ovo su već druge bočice istog proizvoda koje bacam i kupujem nove.  Iako volim isprobavati preparativnu kozmetiku i do sada sam često mijenjala proizvode sa kojima čistim lice, ova dva su mi definitivno nezamijenjivi. Radi se o Avene blagom mlijeku za čišćenje lica u pakiranju od 200 ml sa pumpicom i Avene blagom losionu također u bočici od 200 ml. Mlijeko se pokazalo savršenim za uklanjanje šminke sa lica. Ugodno me iznenadilo sa kakvom lakoćom uklanja cjelokupni make up, posebice vodootporne proizvode, a nježno je za kožu, ne isušuje i ne iritira što mi se sa nekim proizvodima znalo događati. Avene blagi  losion koristim prije seruma i kreme kako bi dodatno umirila kožu nakon cijelog dana ispod šminke i ne mogu mu pronaći apsolutno ni jednu zamjerku . Cijena bočica kreće se oko 120 kuna, što po meni nije tako strašno kada uzmem u obzir da mi potraju i do dva mjeseca. Dobra je vijest što su Avene proizvodi postali dostupni i u određenim Dm prodavaonicama sa OTC kutkom, pa ukoliko skupljate njihove bodove, ovo može biti dobar razlog da ih iskoristite.



Iduće dvije ambalaže su Nuxe proizvodi. Ponukana željom da isprobam nešto od prirodne kozmetike naletjela sam na Nuxe liniju Creme Fraiche de Beaute i kupila light kremu i serum. S obzirom na cijenu od 250 kuna za kremu i 265 kuna za serum, od ovih sam preparata očekivala nešto više. Krema je namijenjena mješovitoj koži, te ima hidratizirajući i matirajući učinak. Iako sam primjetila da mi je smanjila lučenje sebuma na predjelu brade što mi je inače najkritičnija zona za izbijanje komedona, događalo  se i da bi mi ukoliko bi dan dva propustila stavit serum prije, počelo lagano perutanje kože na obrazima i nosu. S obzirom da kremu nisam mogla koristiti bez seruma, stavljala sam ga svaki dan i on je nakon niti mjesec dana dotakao dno dok je kreme ostalo više od polovicu. Nisam se odlučila za ponovnu kupovinu seruma i kremu sam prestala koristiti. Proizvodi me nisu niti razočarali niti oduševilli. Smatram da bi krema bila bolja za nekoga tko ima nešto masniji tip kože. Na mojoj koži je bila definitivno previše matirajućeg, a premalo hidratizirajućeg učinka i nije dolazilo u obzir koristiti je bez seruma. Serum se pokazao kao izuzetno hidratantan, ugodan na koži, brzoupijajući, za proizvod prirodne kozmetike sasvim solidnog mirisa, no ono što je sve to nekako bacilo u sjenu bila je brzina kojom se potrošio.

To je bilo to što se preparative tiče, dekorative također nema previše.



Prvi je Clarins Ever Matte puder u nijansi Sand 108 (o njemu vam pripremam recenziju koju ćete ubrzo čitati, pa ovdje neću duljiti).

Druga je maskara Bourjois Push up volume (cijena oko 90 kn). Super maskara za postizanje volumena trepavica i njihovo uvijanje. Lijepo razdvaja trepavice i ne sljepljuje ih. Moja je bila u vodootpornoj verziji i pokazala se odličnom ovo ljeto! 
U paru sa Bourjois CC kremom i omiljenim bronzerom/rumenilom dobitna kombinacija za minimalistički ljetni make up! CC krema je lagana, ne čepi pore, koža diše, a što je najbitnije, lijepo prikriva nedostatke sa svojom kobinacijom 3 pigmenta! Ovo je vjerojatno jedna od najčešćih preporuka koju ćete dobiti od mene ako tražite dobru drogerijsku podlogu, čija je cijena sasvim prihvatljiva s obzirom na kvalitetu. (Oko 100 kn)

I zadnji, no ne manje važan Catrice gel eyeliner koji već trčim kupiti novi. Za svoju cijenu od otprilike 30 kn sasvim solidan proizvod. Ne razlijeva se, ne preslikava i traje mi do skidanja. Moj drogerijski Best buy za mačkaste oči! :)

Što ste vi u zadnje vrijeme ispraznile? Pišite mi...

Nema komentara:

Objavi komentar