nedjelja, 27. prosinca 2015.

#Dnevna i noćna rutina čišćenja i njege lica /1/

Nakon više obećanih recenzija o proizvodima koji spadaju u moju rutinu čišćenja i njege kože lica odlučila sam uklopiti recenzije u post koji će objediniti opis moje dnevne i noćne rutine čišćenja i njege lica i karakteristike korištenih proizvoda. Oboružajte se strpljenjem jer predviđam jedan poduži tekst. Ovo je ujedno i kratak uvod u Empties post koji će uskoro usljediti jer je većina ovih proizvoda  na izdisaju i čekaju da budu zamijenjeni novima.

Napomena prije nego što počnemo je da u najvećem dijelu godišnjeg perioda imam mješovitu kožu lica sa t-zonom koja se zna mastiti i normalnim obrazima no prilikom kupnje ovih proizvoda imala sam grozan problem dehidracije kože koji se protezao kroz neka dva  mjeseca i sa Mixa i Nuxe proizvodima koje sam tada koristila se nije uspjevao izregulirati. Lice me je grozno zatezalo i perutala sam se na svakom centimetru lica da je puder na meni  izgledao katastrofalo. Ovaj post pišem i sebi kao šalabahter ako se ponovi ova situacija jer su me proizvodi koje trenutno koristim spasili neugodnog zatezanja i perutanja kože. Ono što posebno napominjem je da ovu rutinu čišćenja i njege u ovakvom sastavu nikako nebi preporučila nekome tko ima mješoviti niti masan tip kože lica jer bi si njome nanio više štete nego koristi, već za osobe sa suhom/vrlo suhom i normalnom (mada bi i za normalnu ovo moglo biti previše) kožom lica. 
Dakle, njega koju ćete vidjeti nikako nije osmišljena kao dugoročna njega prema tipu moje kože, već intuitivno željom za što kratkoročnijim rješenjem problema stanja koje me dugo mučilo. Nakon što se u potpunosti riješim dehidracije i vratim kožu u balans što se nivoa vlažnosti tiče vraćam se u potragu za njegom koja će održavati moje lice sa što manje komedona i koje će t zonu dovesti u red što se mašćenja tiče, a ujedno je neće isušivati (što je nažalost malo veći problem). 




Moći ćete vidjeti da mi se dnevna i noćna njega razlikuju isključivo u serumu i dodatku micelarne otopine koju koristim da si olakšam skidanje šminke sa očiju dok je ostatak korištenih proizvoda u potpunosti jednak.

ČIŠĆENJE KOŽE

Avene Blago mlijeko za čišćenje Jutarnje i večernje čišćenje kože lica (podrazumijeva se i vrata) započinjem Avene Blagim mlijekom za čišćenje koji koristim već treću bočicu od 200 ml. Radi se o učinkovitom proizvodu za uklanjanje nečistoća i make up-a sa lica koji je ujedno i jako nježan prema koži. Za cijelo lice dovoljna je jedna pumpica, a sam proizvod uz korištenje u dnevnoj i noćnoj rutini potraje između 1,5-2 mjeseca (ovisno koliko ukućani "posuđuju") što ga čini manje skupim za svoju cijenu od 120-130 kuna. Nezamislivo mi je započeti jutro ili očistiti lice od nakupljenih nečistoća tokom dana navečer ičime drugim osim sa ovim proizvodom! 



Avene Blagi losion / Byphasse tonik s ružinom vodicom Zatim slijedi Avene Blagi losion koji također dolazi u pakiranju od 200 ml. Obogaćen termalnom vodom služi za umirivanje suhe i osjetljive kože, a nanosim ga blaznicom nakon umivanja mlijeka sa lica. Također mu se cijena kreće između 120 i 130 kuna, te traje otprilike 2 mjeseca ukoliko ga umjereno dozirate. S obzirom da je bočica pri kraju, a nisam ga imala namjeru opet kupovati s obzirom na poboljšanje stanja kože što se dehidracije tiče i nekih drugih potreba koje moja koža sada ima, uzela sam Byphasse tonik s ružinom vodicom kao zamjenu. Sada Avene tonik koristim navečer nakon skidanja šminke za umirivanje kože od čišćenja, a Byphasse tonik ujutro jer odlično djeluje na zategnutost pora i ima osvježavajući miris koji uljepša pospano jutro. Cijena mu je sićušnih 25 kuna za 500 ml i smatram ga proizvodom koji je svakako vrijedno isprobati. Ne sadrži alkohol i namijenjen je svim tipovima kože.



Avene Micelarni losion /Byphasse micelarna
U ovoj kategoriji ponovno imam dva proizvoda jer mi je prvi poprilično skup za redovito konzumiranje, a pojavom drugog na tržištu me obuzela prevelika znatiželja da ga nebi probala. Micelarne otopine ne koristim na dnevnoj bazi već u sklopu večernje njege kada osjetim da mi koža ugušena ispod previše šminke i nečistoća pokupljenih tokom dana. Tada lice najprije lagano očistim micelarnom otopinom koju nanosim na blaznicu, te nakon toga provodim daljnje čišćenje kao da je nisam ni koristila. Također, Avenovu micelarnu koristim i za skidanje šminke sa očiju jer je dovoljno blaga, a istovremeno učinkovito otklanja čak i vodootporne proizvode. Od kada je imam zamijenila mi je otopine za skidanje šminke sa očiju. Za Avene bočicu od 400 ml morat ćete izdvojiti oko 100 kuna, a za Byphasse od 500 ml 40 kuna. Ni jedna ni druga ne sadrže alkohol, blage su prema koži, ne isušuju i rekla bih da učinkovito uklanjaju nečistoće sa lica. Ipak, kada bi se trebala odlučiti za jednu, to bi bez razmišljanja bila Avene.




NjEGA KOŽE

Chanel Hydra Beauty serum Nakon tonika stavljam hidratantni serum- trenutno u sklopu dnevne njege (i noćne kada ne koristim idući serum) koristim Chanel Hydra Beauty. Radi se o serumu čiji je glavni sastojak cvijet bijele kamelije dobiven polifrakcijom, a obogaćen je i hijaluronskom kiselinom, te ekstraktom plavog đumbira koji se smatra vrlo snažnim antioksidansom u kozmetološkoj industriji. Serum je bijele boje, nešto rjeđe strukture i neodoljivog mirisa. Brzo se upija i koža je vidljivo osveježena odmah po nanošenju. Predviđen je za sve tipove kože, no nažalost ne i za svačiji novčanik. Cijena mu iznosi oko 630 kuna. (ja sam ga kupila u pola cijene na akciji parfumerije Douglas početkom jeseni) Ono što mu mogu reći u obranu je da zbilja dugo traje jer ga koristim sada već drugi mjesec i da što se moga dehidriranoga stanja od prije koji mjesec tiče ovaj je proizvod garantirano doprinjeo rješavanju situacije. U početku sam koristila pumpicu i pol do dvije, sada mi je dovoljna pumpica za cijelo lice.Trenutno sam u fazi slinjenja za ostalim proizvodima iz ove linije i voljela bi da si mogu priuštiti još jednu bočicu ovoga seruma, no to trenutno ne dolazi u obzir jer je previše preparative dotaklo ili će dotaći svoje dno. Jeste li isprobale možda Apivitin hidratantni serum sa hijaluronskom kiselinom i aloe verom? Preporučate?




Estee Lauder Advanced Night Repair serum i okoločna krema
U noćnu njegu uvrstila sam Estee Lauder Advanced Night Repair serum i okoločnu kremu. Vjerujem da o ovom serumu ne treba puno govoriti jer njegovo djelovanje i učinkovitost su odavno razglašene na sve strane i smatram da ne postoji žena svjesna njege svoje kože koja bar jednom u životu nije poželjela da ga ima. Serum ne koristim u kontinuitetu već u kurama od 10-15 dana kada osjetim da mi je koža skrenula sa pravoga puta. Ne koristim ga učestalo jer smatram da je još prerano (u 23-oj godini) da bi ovakav proizvod uvrstila u redovitu njegu, a  između ostalog i njegova cijena je pogubna za novčanik (oko 670 kuna za 30 ml). Ja sam sa ovim proizvodom imala sreće (ako to možemo tako nazvati), pa sam nabavila bočicu od 15 ml za puno manju cijenu. Serum je gušće teksture, blagog mirisa, te se brzo upija. Bez obzira na posljednju sposobnost nikada ne nanosim kremu odmah nakon njega već sačekam neko vrijeme da napravi svoje (15-20 minuta). Samo neke od pozitivnih strana korištenja ovog proizvoda na mome licu su vidljivo hidratizirana, prošišćena (manja pojava komedona, smanjene pore), sjajnija i elastičnija koža. Okoločna krema iz ove linije se u mojoj rutini našla čisto iz znatiželje jer je bila dostupna u verziji od 5 ml za malu svotu novaca. Za nju također vrijedi da je nebi preporučila djevojkama u mojim godinama, no djelovanje na okoločno područje je apsolutno odlično i vjerujem da ću si za koje desetljeće priuštiti pravi primjerak ove kreme. (nažalost cijenu na našim Web shopovima ne nalazim, a na službenom EL sajtu iznosi 58 dolara za 15 ml) Bogata okoločna krema smanjuje dehidraciju, otečenost, crne krugove ispod očiju i ujednačava ton kože. Nakon što je potrošim vraćam se potrazi za dobrom drogerijskom okoločnom kremom prihvatljive cijene, Trenutno sam u potrazi i za dobrim serumom sa vitaminom C za noćnu njegu kože, no još uvijek nisam naišla na neki koji bi u potpunosti zadovoljio sve kriterije koje imam, ali razmišljam i o tome da uvrstim neki proizvod sa salicilnom kiselinom i pokušam se riješiti dosadnih komedona koji su bez obzira na stanje kože i doba godine uvijek na mojoj bradi (tu mi je ponovno privlačan jedan Apivitin serum i Estee Lauder Clear Difference Advance Blemish Serum koji me malčice strah kupiti iz razloga što nisam sigurna kako bi odgovarao mojoj koži, a cijena nije mala)



Estee Lauder Hydrationist Maximum Moisture krema za suhu kožu
Posljednja u dnevnoj i noćnoj njezi je Estee Lauder Hydrationist Maximum Moisture krema za suhu kožu. Sad će se mnogi zapitati zašto za suhu kada imam mješovitu kožu? E, pa upravo zbog očaja stanjem dehidracije koje je u vrijeme kupnje prevladavalo. Vođena idejom da mi proizvod za normalnu/mješovitu kožu neće pružiti dostatnu hidrataciju (iako suludom idejom s obzirom na količinu proizvoda za hidrataciju u njezi), u očajničkom potezu posegnula sam za onim za suhu kožu i mislim da je moja koža to dobro primila. Krema je bijele boje, dosta gušće teksture nego što sam navikla i odmah nakon nanošenja osjeti se ugoda na koži koju pruža intenzivna hidratacija. Ne smijem zaboravit da jako lijepo miriši! Ovo je moja preporuka svakome tko tijekom zime osjeti simptome dehidracije kože i osobama sa suhom kožom jer će kupovinom ove kreme napraviti jako dobru stvar za sebe. Cijena za 50 ml kreme iznosi oko 440 kuna što s obzirom na njezino djelovanje ne smatram ni najmanje pretjeranim. Također, savjetujem da se ne vodite mojom logikom već da kupite kremu primjerenu vašem tipu kože jer se često događa da kupovinom pogrešnih proizvoda dugoročno pogoršavate stanje svoje kože. Iako je meni ova krema trenutno savršeno odgovarala i riješila je problem koji me dugo i neumorno mučio, smatram da bi mi u ljetnim mjesecima izazivala pojačano mašćenje t-zone i kaos na licu. Imam je još za nekoliko korištenja, a onda mislim da ću kupiti Avenovu hidratantnu kremu za normalnu/mješovitu kožu sa kojom sam do sada bila jako zadovoljna. Vjerojatno bi da se sada mogu vratiti u vrijeme kupnje ove kreme kupila Hydrationist za normalnu/mješovitu kožu jer sam poprilično sigurna da bi me i on uz ostale ove proizvode rješio dehidracije kože. No svaka škola dobro dođe, pa tako i ova.



Iako sam vam namjeravala pisati i o maskama i pilinzima koje koristim to ću odgoditi za neku drugu priliku jer je i ovako post ispao duži nego što sam predviđala.

Budite dobri prema svojoj koži, osluškujte njezine potrebe i nađite proizvode koji će najviše odgovarati kako svojim svojstvima tako i cijenom. I ne zaboravite je voljeti takvu kakva jest, sa svim savršenim nesavršenostima! <3

Kako vam se čini popis proizvoda koje trenutno koristim?
Imate li kakve savjete za mene? 
Jeste li isprobale neke od njih?
Pišite mi..



2 komentara:

  1. Meni je baš jako pomogla za dehidriranu kožu Avon Hdro Recovery noćna maska. Hidratantna a lagana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E da mi je to bilo čut pred koji mjesec :)
      Nisam već dugo imala Avonov katalog u rukama, nekako kao da su prije bili dostupniji, tj. više se ljudi po Rijeci bavilo time...

      Izbriši