srijeda, 13. siječnja 2016.

#RECENZIJA: Avene micelarni losion

Nakon što sam već toliko puta napisala kako mi je Avene micelarni losion najdraži bio bi red i da napišem koju riječ više o njemu.

Avene micelarni losion namijenjen je čišćenju kože i uklanjanju šminke kod osjetljive kože lica. Iako svoju kožu u potpunosti ne mogu svrstati u osjetljiv tip kože lica, kako i kod drugih proizvoda tako i kod micelarnih otopina, nastojim da oni budu što blaži vodeći se logikom što neće naškoditi osjetljivoj koži lica neće ni onoj manje osjetljivoj (ne mogu zanemariti ni da me iskustvo naučilo da takvi proizvodi nerijetko sadrže probraniji niz sastojaka).

Avene micelarni losion sadrži sastojke koji djeluju na hidratizaciju i umirivanje kože lica. Jedan od najvažnijih aktvinih sastojaka je Avene termalna voda sa već dobro poznatim blagodatima za kožu.
U sastavu mi se ne sviđa što sadrži miris, no plus je to što je bez parabena, nekomedogen i hipoalergen. Prozirne je i lagane vodenkaste strukture.

sastojci
Koristim ga kao i sve druge micelarne. Nanesem ga na blaznicu i njome prelazim po licu. Moram napomenuti da micelarne koristim samo navečer i to kada imam za skinuti šminku sa lica. Prije uobičajenog postupka (umivanja sa mlijekom ili sličnim proizvodom, tonika, seruma i kreme) očistim lice sa natopljenom blaznicom, te uklonim šminku sa očiju i usana. Volim ga koristiti u tu svrhu jer lijepo skine čak i vodootpornu šminku sa očiju. Naravno, potrebno je pritisnuti blaznicu i držati je nekoliko sekundi prije nego li krenete sa uklanjanjem šminke kada su oči u pitanju. Ja nisam primjetila peckanje očiju, no nekoliko me kolegica na to upozorilo, pa obratite pozornost ako imate jako osjetljive oči. Šminku sa usana skida u jednome potezu, no moram se požaliti da ostavlja grozan okus na njima (srećom kratkotrajan).
Nakon čišćenja koža je čista, meka i ne zateže, nema ljepljivog osjećaja i vidno je osvježena.
Kao samostalnu čistilicu ga ne bih koristila nikad jer nema te micelarne koja bi me uvjerila da je moje lice potpuno čisto prije nanošenja proizvoda na njegu, no kao pomoćno sredstvo za uklanjanje šminke mi je postalo nezamjenjivo.

Avene micelarni losion možete kupiti u pakiranju od 200 i 400 ml, po cijeni od oko 80 i 100 kuna (mislim da se slažemo da je isplativije uzeti veću bočicu). Rok trajanja mu od otvaranja iznosi 6 mjeseci i u to vrijeme ćete ga bez sumnje potrošiti.

Jeste li već isprobale ovaj micelarni losion?
Koristite li proizvode ovakvog tipa?
Pišite mi! :)






Broj komentara: 6:

  1. Baš mi je drago što si pisala o ovom proizvodu i što je recenzija pozitivna jer ga već neko vrijeme žalim isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Provjeri malo sad po lokalnim ljekarnama..ja sam prošli tjedan ponovno uzela i bio je 1+1 gratis :)

      Izbriši
  2. Iskreno, ovo bi bilo nešto što želim isprobati. Dugi niz godina sam vjerna Avene termalnoj, a i sama volim koristiti proizvode namijenjene osjetljivoj koži lica.

    OdgovoriIzbriši
  3. Veoma zanimljivo, ide na moju WL :)

    OdgovoriIzbriši