ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

#RECENZIJA: Nyx Wonder Stick

Današnja je recenzija o Nyx-ovom Wonder Stick-u za konturiranje i highlighting. Žalosna sam što vam neću moći pokazati slike ambalaže i proizvoda kako on izgleda u svojim počecima jer se družimo već dulje vrijeme i nažalost je ambalaža više puta nesretno stradala i na kraju se našla u kanti za odstrel.


Kao što sam već rekla, Nyx Wonder Stick proizvod je za konturiranje i highlighting lica. Dolazi u 4 nijanse (Light, Medium, Deep, Universal) od kojih sam za sebe izabrala Light. Radi se o dvostranom kremastom proizvodu sa svijetijom i tamnijom nijansom od kojih svaka ima po 4 grama.


Ono što prvo možete zaključiti jest to da se radi o zbilja praktičnome proizvodu. Naime, možete ga nanositi iz same ambalaže izravno na lice. Sam stick omogućuje preciznu aplikaciju i znatno ubrzava postupak konturiranja i osvijetljivanja lica.

Proizvod je lijepo pigmentiran, kremast i lako se blenda, no primjetila sam da mi svijetlija nijansa, nažalost ne odgovara u području ispod očiju zbog nešto suše strukture. S obzirom da ovakvi proizvodi teže podnose vrućine i znojenje i znaju kliziti po licu, preporuča se fiksirati ih puderom u prahu. Vjerujem da većina vas ima tu naviku bez obzira nanosila ovaj proizvod ili ne, no nije na odmet spomenuti. Solidno fiksiran proizvod stajati će na licu čak i do skidanja.
Nijanse u ovome sticku djeluju dosta prirodno, pa se ne morate bojati da ćete pretjerati.Vidim da se najčešće preporuča kupovina univerzalne nijanse koja bi trebala odgovarati svim podtonovima kože što je možda i najpametnije s obzirom da je rijetko tko od nas u mogućnosti vidjeti i ispobati Nyx-ove proizvode prije kupovine. Stick u nijansi Light po meni je najidealniji za osobe neutralnog ili žućkastog podtona kože.







Ono na što vam posebno skrećem pozornost je mineralno ulje u sastavu koje mnogima zna stvarati probleme sa kožom. Mene su reakcije zaobišle, no ako vam neki sastojak u kozmetici stvara problem, uvijek prethodno pogledajte sastojke proizvoda kojeg namjeravate kupiti.

Sastojci:
Highlight
Hydrogenated Polyisobutene, Ethylhexyl Palmitate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax/Candelilla Cera/Cire de Candelilla, Synthetic Wax, Ceresin, Paraffin, Glycol Montanate, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol.          

MAY CONTAIN (+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499). 
Contour
Ethylhexyl Palmitate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Polyisobutene, Mineral Oil/ Paraffinum Liquidum/ Huile Minérale, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax/Candelilla Cera /Cire de Candelilla, Ceresin, Paraffin, Beeswax/Cera Alba/Cire d'Abeille, Synthetic Wax, Glycol Montanate, Phenoxyethanol.                                                                                                                                                                     MAY CONTAIN(+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499). 
*sastojci su sa stranice Nyx Cosmetics

U sticku dobivate 8 grama proizvoda sa rokom trajanja od 18 mjeseci. Cijene se poprilično razlikuju   od trgovine do trgovine, odnosno web shopova, pa savjetujem da pripazite odakle ćete ga naručivati (prosječna cijena je oko 100 kuna).

Kako vi konturirate svoje lice?
Jeste li isprobale Nyx Wonder Stick?
Pišite mi! :)








Broj komentara: 8:

  1. Više volim praškaste proizvode za konturiranje, imam ih nekoliko pa rotiram, Stikove za konturiranje sam imala od Kikota i nisam bila zadovoljna. Probala je i Vanja ni njoj nisu odgovarali. Jedam od rijetkih KIko proizvoda koji je razočarao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme ja sa Kikom imam suprotnu situaciji- mene većina proizvoda razočara :/
      Ovo je više za neke prilike kada treba malo jača šminka i redovito na nju idu i praškasti proizvodi..nisam sigurna da netko ovo koristi samostalno..
      Mada, svi se razlikujemo..nekome je i konturiranje na dnevnoj bazi sasvim ok ;)

      Izbriši
  2. Preko koje stranice si ga ti narucila? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Volela bih da ga isprobam posebno zbog tamnije strane! Vidim da su sve blogerke zadovoljne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako se ne varam, vama je Nyx puno dostupniji nego nama? :)

      Izbriši
  4. Djeluje mi obecavajuce, mada sam ja htjela kupiti NYXovu paleticu za konturisanje pa ne znam sta bih radije

    OdgovoriIzbriši