ponedjeljak, 8. veljače 2016.

#RECENZIJA: Makeup Revolution Iconic Smokey

Danas vam predstavljam svoju novu igračku- Makeup Revolution Iconic Smokey! :)

Dugo sam razmišljala bi li ili ipak nebi kupila Urban Decay Smoky paletu iz razloga što mi se nakon povećeg iznosa novca potrošenog na palete u posljednje vrijeme nije izdvajao toliki iznos, a osim toga i iz razloga što na mojim očima rijetko prevladavaju tamniji tonovi, pa nisam bila sigurna da je i izdvajanje te količine novca u tu svrhu pametan potez. Nije bilo kraja mojoj sreći kada sam na Instagram profilu Makeup Revolutiona vidjela sliku ovog savršenog duplića za neprežaljenu paletu.

Makeup Revolution Iconic Smokey dolazi u crnoj kartonskoj kutiji koju ste mogli vidjeti iznad u postu, a koja sakriva (nažalost) već prepoznatljivu crnu ambalažu Makeup Revolution proizvoda.
Ovo nažalost stoji iz razloga jer su ove crne ambalaže užasno teške za održavanje. Ma što činili, na njima će biti otisci prstiju, izgrebati će se dok kažete keks i jednostavno nakon nekoga vremena neće lijepo izgledati. Moram priznati da sam očekivala ambalažu kakvu imaju druge Iconic palete (sa prozirnim poklopcem) i da je ovo jedna od karakteristika u kojoj me ova paleta razočarala. Sreća u nesreći je što ambalaža kakva god da ona jest, sadrži ogledalo solidne veličine.


Paleta sadrži 12 sjenila čije su nijanse istovjetne (barem bi prema swatchevima koje sam vidjela trebale biti) onima iz Urban Decay Smoky palete. Naravno da se te dvije palete ne mogu uspoređivati svojom kvalitetom, no ona mi prilikom kupnje nije ni bila od tolike važnosti koliko samo isprobavanje ovih nijansi na mojim očima. Inače sam puno veća obožavateljica jarkih i svijetlijih boja i rijetko kada posegnem za sivim i crnim tonovima na svojim kapcima.


Nijanse u paleti su dobile svoje nazive. Redom su to Light, Glow, Stained, Erupt, Silvery, Smoke, Shadow, Haze, Steam, Rubble, Flicker, Exhale. Nije da se radi o nekim pretjerano domišljatim nazivima, ali svejedno više volim palete koje imaju i takve nego nikakve nazive. 4 nijanse su mat, dok su ostale shimmer finiša i sa dodatkom glitter čestica. Unatoč velikoj količini tamnijih nijansi namijenjenih za smokey eye, dobra je vijest što paleta sadrži i sasvim dovoljno svijetlijih i neutralnih nijansi. Ovo je jedna od onih paleta koju bi nosila sa sobom na neko putovanje jer osim što njome mogu postići neutralni dnevni make up, savršena je i za dramatični make up za večernji izlazak.


Prelazim na prvih 6 nijansi palete i njihove swatcheve.



Kako ste već mogli prethodno pročitati, nazivi prve polovice nijansi su: Light, Glow, Stained, Erupt, Silvery i Smoke. U ovome nizu bi izdvojila Silvery kao jedinu nijansu čija pigmentacija zaostaje za drugim nijansama i u stvari bespotrebno kvari cjelokupni dojam o ovoj paleti. Light, Glow i Stained (prve tri nijanse) odlične su u dnevnim varijantama preko cijelog kapka ili samo za highlight u unutarnjem kutu oka. Erupt, Silvery i Smoke savršene su za postizanje smokey efekta na očima. Svih šest nijansi se trusi minimalno i pretežno se s lakoćom blendaju (kao što sam već napisala Silvery je u ovom nizu što se svih tih karakteristika tiče najmanje pohvalna nijansa).


Ostatak palete čine:


Redom Shadow, Haze, Steam, Rubble, Flicker i Exhale.
Shadow i Haze su još dvije tamnije nijanse idealne za postizanje smokey efekta i ako uzmemo u obzir moje korištenje tih nijansi za isti, slobodno mogu reći da bi takvih nijansi u paleti moglo biti i manje.
Steam, Rubble, Flicker i Exhale mat su sjenila Iconic Smokey palete i što se njih tiče mogu reći da sam prilično zadovoljna. Koristim ih za ublažavanje prijelaza, vanjski kut oka i pregib kapka, a Exhale i za highlight ispod luka obrve i u unutarnjem kutu oka. Također se s lakoćom blendaju kao i prvih šest nijansi u paleti (Shadow i Haze zahtjevaju truda, no imajte na umu i da se radi o tamnim nijansama), s tom razlikom da se mat sjenila nešto više truse. Nebi se žalila kada bi nijansa Exhale bila za mrvu više pigmentiranija, no u usporedbi sa većinom ovakvih paleta, ona je u razini sa pigmentacijom svijetljih boja koje sam navikla dobiti.


Razveselila me činjenica da se u paleti ne nalazi kist sa spužvastim aplikatorom kakve ove palete inače sadrže. Kist je dvostrani, sa jednom stranom plosnatim i čvršćih dlačica, a drugom fluffy, namijenjenom za blendanje sjenila. Naravno, teško da ovaj kist mogu uspoređivati sa kistovima koje inače koristim za nanošenje sjenila i da je on savršen, no ako uzmemo u obzir proizvod u kojem se nalazi i za cijenu koju plaćate, sasvim je solidan. U situacijama kada vam kistovi koje inače koristite nisu pri ruci (ili ako ih uopće nemate) više manje će obaviti posao kojem je namijenjen. Možete ga normalno prati, preživjet će.



Za cijenu od 83,90 kuna (Pink Panda) dobivate 13 grama proizvoda sa rokom trajanja od  12 mjeseci.

Sastojke možete pogledati niže.


Omjerom cijene i kvalitete ova je paleta zadovoljila. Drago mi je da sam se na kraju ipak suzdržala od kupnje Urban Decay Naked Smoky palete jer je i Revolution duplić zadovoljio što se većine mojih kriterija tiče. Iako paleta sadrži pojedine nijanse čija je pigmentacija nešto lošije kvalitete i neke nijanse oko čijeg se blendanja morate potruditi, druge popravljaju ukupan dojam i u konačnici je ovo jedna solidna paleta, za ne tako veliku svotu novca, sa kojom se možete jako lijepo našminkati.


Kako vam se sviđa nova Makeup Revolution Iconic Smokey paleta?
Preferirate li tamniji makeup na očima?
Pišite mi! :)




21 komentar:

  1. Ja sam je htjela kupiti, ali nakon malo razmišljanja odustala sam i od kopije i od orginala ,jer rijetko koristim tako tamna sjenila u zadnje vrijeme, a smeđih već imam dosta pa mi se čini da bi mi na kraju samo stajala. Iako moram priznati da lijepo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja si nisam mogla pomoć, iako mi isto nisu ta tamna sjenila često na repertoaru :)
      Barem je bila jeftinija verzija ;)

      Izbriši
  2. Volim tamniji make up na očima, a paleta mi je lijepa i definitivno isplativija od UD, barem za početak. Posljednje 4 nijanse su mi krasne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je čuti i da netko voli tamniji makeup na očima :) ja stvarno obožavam UD palete i uvijek sam za štednju u tu svrhu, samo kod biranja palete treba birati ono što ti se najviše sviđa i što smatraš da ćeš najviše nositi, inače je to novac bačen u vjetar..

      Izbriši
  3. Paleta mi je predivna ali bas ne nosim tamno na ocima pa mislim da cu ipak preskociti

    OdgovoriIzbriši
  4. Nemam ni jednu MUR paletu i stalno planiram uzeti neku, no svaki put uleti nešto drugo :D Ova tvoja je divna i sviđa mi se što ima i tamnijih i svjetlijih sjenila te se lijepo može kombinirati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, znam kako ti je..imam i ja takvih par stvari :)
      Jako se lijepe kombinacije daju napraviti sa njom, istina :)

      Izbriši
  5. Sviđaju mi se nijanse, premda sam prestala kupovati palete bar na idućih godinu dana jer mi ih se skupilo dosta. Mislim da se isplati uložiti u dobru paletu jer će trajati jako dugo, ali sada na tržištu stvarno ima dobrih i povoljnih proizvoda, osobito za amatere :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ja za vecer volim dark smokey, dosta mi onog nude preko dana :D kad se pocnes igrat s njom navuc ces se i ti na tamnije lookove :) odlicno su ju iskopirali

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne sumnjam da će bit korištena :)
      Drago mi je to od tebe čut jer ako se ne varam ti imaš UD?

      Izbriši
  7. Meni su njihove paletice odlicne, imam dve i nameravam da uzmem jos neke.. :) Drago mi je sto ova ima cetkicu, za razliku od onih neuoptrebljivih aplikatora :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za četkicu, aplikatore kad vidim se najčešće zapitam što bi uopće sa njima trebala :)

      Izbriši
  8. Kombinacija boja je baš taman. Nadam se da kakvom "Smokey look-u" uskoro ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez da, ne znam odakle to, haha. :D

      Izbriši
    2. Hehe, bit će :) namjeravala sam neki fotić prije nabavit jer mi mobitel baš nije najbolji u tu svrhu, ali čini se da je to jako daleko.od osvarenja, pa će morat poslužit :)

      Izbriši
  9. Sviđa mi se puno ova paleta, vrlo lepo su ukombinovali nijanse u paleti a i pristupačna je. Milina! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Baš si želim ovu paletu :D I gledala sam ju sa službene MUR stranice dok nije došla na PINK pandu. Tako da smješi mi se da ju kupim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nećeš se barem istrošit na poštarinu! I ja sam je tako poprilično dugo gledala i taman kad sam je mislila uzet je stigla na Pink Pandu..nitko sretniji od mene! :)

      Izbriši