petak, 5. veljače 2016.

#RECENZIJA: NYX Eyebrow gel

Na red je došao još jedan favorit 2015. godine, a vjerojatno i ove jer sam u potpunosti zadovoljna sa njegovim učinkom na popunjavanje mojih obrva i sumnjam da ću u dogledno vrijeme tražiti drugi proizvod. Pogađate, radi se o Nyx Eyebrow gelu za obrve.


Nyx Eyebrow gel dolazi u 5 nijansi. Od svijetlije prema tamnijoj, su to redom: Blonde, Chocolate, Brunette, Espresso i Black. Blonde, Brunnete i Black su hladne nijanse, dok su tople Chocolate i Espresso. Nijanse je moguće miješati što otvara mogućnost i za one koji ne pronađu savršeno odgovarajuću nijansu između 5 ponuđenih.


Gel je smješten u mekanu tubicu sa čepom koji čuva mali otvor za istiskivanje proizvoda. Tubica je sama po sebi sretno rješenje jer kontrolirate doziranje, ne umačete kist u nju što može biti izuzetno nehigijenski ako ne vodite računa o kistovima, a sprječava i to da se proizvod prebrzo sasuši. Nesretna okolnost je to što ćete proizvod morati vaditi na zapešće ili imati neko pomagalo koje će vam služiti za to.


Formula je u obliku gela čija se gustoća razlikuje od nijanse do nijanse. Zašto je to tako, zbilja ne bi znala reći, no primjetila sam to i između svojih dviju nijansi (Brunnete i Espresso) od kojih je svijetlija nijansa gušća nego li je to tamnija. Ne vjerujem da će vam to slike moći vjerno dočarati, no barem će swatchevi možda nekome tko se dvoumi između ovih dviju nijansi olakšati kupnju.

brunette/espresso

Što se nanošenja tiče, formula je laka za korištenje nakon što naučite koliki pritisak trebate napraviti sa vašim kosim kistom u odnosu na to kakav učinak želite postići. Sa gelom je moguće postići od izgleda prirodnih obrva do onog jako strogo definiranih obrva (naravno to birate prema vašem ukusu iako je po mojem mišljenju za dana puno ljepše vidjeti prirodnije iscrtane obrve, a ove primjetnije ostavljam za izlaske ili eventualno neke važnije događaje). Formula se brzo suši, no svaki eventualni propust lako se popravi češljićem za obrve. Naravno, imajte na umu da se radi o jako dobro pigmentiranom proizvodu i da ćete ukoliko tek počinjete sa iscrtavanjem vaših obrva bolje proći ukoliko se odlučite za proizvod u obliku sjenila ili olovke za obrve (možete također pogledati Nyxovu ponudu). Koristim ga sa Sigma E75 kistom, no isprobala sam i sa nekoliko koso rezanih kistova iz naših drogerija i niti sa jednim nisam imala problema.

Nyx Eyebrow gel je vodootporan i traje do skidanja. Boja ne blijedi i ne morate brinuti da će se izgled vaših obrva mijenjati kroz dan (isprobano i tijekom ljetnih mjeseci). Loša je vijest da ćete ga, ukoliko ga nanosite sa zapešća (a ja najčešće to radim) jako teško skinuti bez pomoći micelarne ili uljnog odstranjivača.

Također, nisam sigurna hoćete li 10 ml gela koji dobijete u tubici potrošiti za 9 mjeseci koliki mu je rok trajanja. Za jedno šminkanje potrebna vam je toliko mala količina da se meni događa da rijetko kada ne pretjeram.

Sastojke vam kopiram sa službene Nyx stranice jer sa kutije davno bacila.

Water/Aqua/Eau, VP/Hexadecene Copolymer, Isododecane, Isohexadecane, Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Silica, Trimethylsiloxysilicate, Beeswax/Cera Alba/Cire d'Abeille, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/Cera Carnauba/Cire de Carnauba, Dimethicone, Potassium Cetyl Phosphate, PEG/PPG-19/19 Dimethicone, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Disteardimonium Hectorite, Ethylhexyl Glycerin, Phenoxyethanol, Triethyl Citrate. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR (+/-):   Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499).

Cijena na službenoj Nyx stranici je 7 dolara (oko 50 kuna) dok sam ja svoja dva primjeka nabavila putem Diviana Cosmetics web shopa i svakog platila po 77 kuna.

Što vi koristite za iscrtavanje obrva?
Volite li više prirodni ili istaknutiji izgled vaših obrva?
Pišite mi! :)







Broj komentara: 12:

  1. odlican je, ja imam blonde i super mi pase, svidja mi se njegova tekstura. nanosim ga na papiric prvo pa onda uzimam kistom, redovito sam u zakasnjenju pa mi doziranje na ruku nije bas opcija :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, onda znaš o čemu pričam :)
      Stvarno treba truda za skinut ga, al bar je na obrvama trajan...

      Izbriši
  2. Znači, super proizvod, samo treba malo prakse za nanošenje! Odlična recenzija, ali bilo bi dobro popratiti i sa slikom nakon nanošenja. U svakom slučaju odlično!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A baš sam ti na stranici napisala da klikneš na link :)
      Hvala ti, gel je super, ali zahtjeva malo prakse..dobra je stvar da kad jednom dođeš do tog poteza rukom i jačine pritiska koji ti treba, obrve će uvijek dobro izgledati :)
      Slike su bile u planu, ali najprije me zeznulo vrijeme, a onda i to što baš ne izlazim nigdje pretjerano jer imam završne ispite početkom tjedna..slike budu sigurno kad tad, makar ću ih na stranicu stavit ili ovdje naknadno da se može vidjeti kako izgleda :D

      Izbriši
  3. Baš bi ga voljela isprobati, čini se super proizvod. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moje preporuke imaš, a i mislim da je za ovu cijenu najbolje što se može kupiti :)

      Izbriši
  4. Baš si me zainteresirala za ovaj proizvod. :D Pogotovo jer kažeš da je dugotrajan. Ja sam trenutno na običnim puderima u prahu za obrve. KOji su mi ok, ali voljela bih nešto što se ne miče tako lako. Jer nekad na kraju dana znam ostati s neravnomjernim obrvama odnosno ne izgleda dobro haha ne znam kojom bi rječju opisala. Samo ja imam probleme s nijansama uvijek. Sa svim proizvodima blonde nijanse su mi previjetle jer su mi obrve i prirodno nešto malo tamnije od kose a i podosta ih ima haha tako da uvijek tražim hladne tamnije taupe nijanse. Ne znam što bih si odabrala od ovih koje si stavila na slici sa nijansama :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dugotrajnije ništa nisam isprobala :) na sjenila se više ne vraćam jer mi se neda paranoično provjeravat da li su mi obrve na mjestu nakon nekog vremena, a još pogotovo jer imam neki bedasti tik da pređem prstima preko njih i onda možeš zamišljat na što to liči xD
      Mislim da bi ti brunnete više pasao, barem prema onome koliko preko tvojih videa mogu zaključit :) espresso je dosta taman (recimo meni ta nijansa odgovara bolje jer su mi obrve jako tamne, ali trenutno više koristim brunette iz razloga što mi tako obrve manje odskaču u odnosu na plavu kosu)

      Izbriši
    2. Onda ako se odlučim na kupnju idem s brunette :D Hvala ti puno!

      Izbriši
    3. Nema na čemu, nadam se da nisam falila sa nijansom...očekujem dojmove ako ga isprobaš! :)

      Izbriši