petak, 11. ožujka 2016.

#RECENZIJA: Apivita piling za lice s borovnicom za vraćanje blistavosti

Nakon pozitivnih iskustava sa Apivitnim prirodnim serumima za hidrataciju i blistavost nije mi trebalo dugo vremena da poželim isprobati još koji od proizvoda iz bogatog Apivitinog asortimana.
Odlučila sam se na kupnju pilinga za lice sa borovnicom za vraćanje blistavosti.


Apivitin piling za lice sa borovnicom za vraćanje blistavosti obećaje:
  • nježni piling koji povećava obnovu stanica kože 
  • hidrataciju i pomlađivanje kože
  • antioksidacijsku zaštitu
  • pomoć kod diskoloracija i hiperpigmentacijskih mrlja


Piling u količini od 50 mililitara  dolazi smješten u meku plastičnu tubicu sa čepom. S obzirom da se radi o gustom proizvodu tubica je u potpunosti prihvatljivo rješenje i omogućava njegovo precizno doziranje.


Sam proizvod je gušće teksture, kremast, bijele boje te u sebi sadrži sitna zrnca sjemenki jojobe i badema. Piling nije isključivo mehanički, već sadrži i voćne kiseline dobivene iz borovnica. Pogodan je za sve tipove kože, a kako se ne radi o grubome pilingu, mogu ga je koristiti i osobe osjetljive kože. Miris je nešto izražajniji, na što će se osobe osjetljiva njuha morati naviknuti.Piling se koristi 1-2 puta tjedno nakon uobičajenog sredstva za čišćenje lica, utrlja ga se kružnim pokretima u kožu izbjegavajući područje oko očiju, te ostavi do 5 minuta kako bi voćne kiseline odradile svoje nakon čega se ispire i nastavlja sa uobičajenom njegom.

Kako sam već prethodno napisala za nježan piling kože zadužene su sjemenke jojobe i badema u kombinaciji sa voćnim kiselinama dobivenim iz borovnica. Lavanda, med, naranča i eterično ružino ulje vlaže i pomlađuju kožu, a infuzija zelenog čaja kojom je Apivita zamjenila vodu u svojim proizvodima brine se za pojačavanje antioksidacijskog djelovanja proizvoda. Piling djeluje na diskoloracije i hiperpigmentacijske mrlje (potpunu listu sastojaka možete vidjeti niže).

Kao i ostali Apivitini proizvodi, ni piling ne sadrži parabene, silikon, propilen glikol, ftalate, etanolamine, mineralna ulja, PCM i NM.


Koža je nakon korištenja ovog proizvoda glatka, blistava, izuzetno meka i podatna. Odstranjen je odumrli sloj rožnatih stanica kože, te je ona spremna za daljnju njegu.

Cijena koju ćete morati izdvojiti za ovaj proizvod iznosi oko 135 kuna (Muller, Delmerion web shop). Voljela bi da je cijena niža, no s obzirom da se radi o proizvodu koji mi odgovara, vjerujem da ću bez obzira na to, ponoviti ovu investiciju.

Kakve pilinge najviše volite?
Pišite mi! :)