srijeda, 23. ožujka 2016.

#RECENZIJA: URBAN DECAY Vice 4

Trebalo mi je dugo vremena da krenem sa pisanjem recenzije o Urban Decay Vice 4 paleti jer nikako nisam uspjevala fotografirati swatcheve koji bi izgledali vjerodostojno što vas vjerojatno ne iznenađuje s obzirom da se zaredao podulji period kišnog i tmurnog vremena. Naravno da mi nije padalo na pamet da vas zakinem ni za djelić ljepote nijansi koje se u paleti nalaze, pa sam se sa prvim zrakama (sada već proljetnog) sunca uhvatila fotografiranja.

Vice 4 paleta je iz limitirane kolekcije Urban Decay asortimana. Nije tajna da sam za njom slinila nekoliko mjeseci od kada sam je vidjela na stranim You Tube tutorialima sve dok napokon nije stigla u Sephore. Istog trena kada smo se paleta i ja našle unutar istih zidova morala sam je imati.

Dolazi zapakirana u crnu kartonsku kutiju na kojoj su šarene crte istovjetne onima na samoj paleti. U ovome izdanju nećete naći testere Urban Decay Primer Potiona kao što je to slučaj sa Naked paletama.
U kutiji se nalazi  preslatka crna torbica sa srebrnim šarama u koju možete spremiti svoju paletu ili je koristiti za nešto drugo i veličanstvena paleta o kojoj vam danas pišem.
Torbica na jednoj strani ima natpis UD, a na drugoj beauty with an edge. Ambalaža palete je izrađena od čvrste crne mat plastike na kojoj se nalazi metalik konstrukcija u šarenim bojama. Iako je paleta zbilja jako čvrsta za ovo gornje to ne bi tvrdila jer sama konstrukcija bez obzira na metal od kojeg je napravljena naizgled dosta krhka (naravno da nisam iskušavala polomiti je, no pritiskom na žice one se lagano ulegnu).



Ponovno sam zadovoljna sa kistom koji se našao unutar ambalaže.  
Nešto više sa gušćom stranom kista od fluffy djela, no u konačnici je iskoristiv i neće stajati po strani.



Unutar ambalaže nalazi se veliko ogledalo sa kojim ćete se bez problema našminkati ukoliko vam neko veće toga trena nije pri ruci. 
Sama paleta se sastoji od 20 sjenila (što je za razliku od Naked paleta 8 više) u nijansama koje će vas ili očarati ili će vas ostaviti apsolutno ravnodušnima. Nijanse su poput svih drugih sjenila u ostalim Urban Decay paletama dobila svoje ime. 



Paleta sadrži samo 3 nijanse mat finiša i taj nedostatak mat sjenila je ono što me vječito malo živcira kod Urban Decay paleta. Nije problem uzeti neku drugu paletu i koristiti mat sjenilo iz nje, ali smatram da nije problem bio ni izbaciti paletu sa kojim sjenilom mat finiša više (Gwen Stefani paleta može poslužiti za primjer). Izbor boja je velik i za sve one koji preferiraju življe boje na svojim kapcima, ne sumnjam da će pronaći nešto za sebe. I mat i shimmer, kao i nijanse sa dodatkom glittera se stvarno s lakoćom blendaju, odlično su postojane, gotove se i ne truse, a pigmentacija je izvanredna. Moram s veseljem istaknuti da se glitter kod nijansi u kojima je dodan, iako se one najviše u paleti truse, ne izgubi prilikom blendanja kao što to većinom bude. U odnosu na sve Urban Decay palete koje imam, ova je kvalitetom sjenila ispred svih.


Opise nijansi prenosim sa službene Urban Decay stranice jer smatram da tu swatchevi koje ćete imati prilike vidjeti puno više govore o nijansama od samih riječi. Svi razumijemo engleski?
Swatcheve sam radila bez baze ispod.

Prvi red palete sastoji se od nijansi:


Bones (oyster satin with pearl),  
Grip (taupe matte with iridescent micro-glitter), 
Deadbeat (black satin with iridescent micro-glitter), 
Beat Down (deep metallic violet with blue micro-glitter), 
Pandemonium (metallic plum with iridescent micro-glitter), 



U drugom su redu: 

Framed (light neutral matte-satin), 
Fast-Ball (metallic peachy pink with pink micro-glitter), 
1985 (metallic fuchsia with fuchsia micro-glitter), 
Underhand (burgundy-brown satin) 
Harlot (metallic lavender), 




Treći red su zauzele:

Discreet (soft dusty mauve matte), 
Grasshopper (metallic emerald with green micro-glitter), 
C-Note (frosted green with micro-glitter), 
Arctic (bright teal with tonal sparkle), 
Robbery (deep metallic brown-gunmetal), 



I u posljednjem su nijanse: 

Bitter (reddish brown matte), 
Flame (bright orange with gold micro-glitter), 
Low (brown matte with iridescent micro-glitter), 
Crowbar (black with golden metallic pearl and micro-glitter),
Delete (deep chestnut brown matte-satin)




Nadam se da ste iz ove recenzije mogli upiti barem dijelić ljepote nijansi zbog kojih me ova paleta očarala. Mnogi će od vas zaključiti kako ova paleta nije za njih zbog premalo neutralnih nijansi, a previše nijansi koje se treba usuditi nositi na svojim kapcima. Njima savjetujem da iskoče iz svoje sigurne zone i poigraju se. Naravno, za početak možda se nekom jeftinijom verzijom. Naravno, nemojmo se zavaravati da je sa ovom paletom nemoguće izvesti i potpuno neutralni dnevni look jer je to daleko od istine. No, isto se tako zapitajte hoćete li biti dovoljno hrabri da ni jednu od nijansi ne zapostavite.

Paleta je zadovoljila na svim planovima, nemam nikakvih zamjerki na nju  i preporučam je svakome tko je željan izražajnih boja na svojim očima, a smatra se dorastao izuzetno pigmemtiranome proizvodu. Kupiti je možete na raznim web stranicama, a fizički, najbliže nama u Sephorama diljem Italije. Cijena je oko 50 eura.

Volite li boje na svojim očima?
Kako vam se svidjela Vice 4?
Pišite mi! :)







Broj komentara: 12:

  1. Ja sam slinila za ovom paletom dugooo i još mi je krasna i divna. Odlučila sam uzeti UD 3 i to će mi biti prva Urban paleta i baš se radujem. Krasne slike baš sam uživala i čitajući i gledajući fotke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na ovako lijepom komentaru :)
      I meni je trojka bila prva :D

      Izbriši
  2. Jaooo ženooo!!! Kuku, kuku i prekuku :D Ma kako ću ja odoljeti ovom i kako da se peckam po prstima kad su mi boje tako lijepe i raznolike. Ovo je ko' stvoreno za mene, ipak nisam i nikad neću biti nude djevojka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kakav nude kad vidiš ova čuda od boja! :D
      Volim ja i nude, ali boje su boje i s makeupom se treba igrat :)

      Izbriši
  3. Ajmeee paleta je san snova, baš ima prekrasnih nijansi. Ne znam jel ljepša izvana ili iznutra haha :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivna paleta! Bas mi se dopada i odlicna je i za dnevne lookove ali i za one malo elegantnije :)

    OdgovoriIzbriši
  5. divna je a artctic, bitter i flame su za prste polizat :D ubiti boja niti nema toliko puno, za mene su siva sjenila isto neutralna :D daju se sve nijanse vrlo lijepo iskombinirati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nije toliko bit u količini boja već su posebne i nesvakidašnje nijanse (izuzev njih par) koje se stvarno ističu na očima ;)
      Arctic je moja omiljena! :D

      Izbriši
  6. Ajme kakav raspon nijansi, s ovom paletom možeš apsolutno sve! Pravi dragulj :) A odlična mi je i ambalaža, malo baca na 90e, ali pozitivno :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :)
      hehe, devedesete mi još nisu pale na pamet, ali stalno se iznova divim kako je netko lijepo osmislio ambalažu! Ovo šarenilo baš podigne raspoloženje :)

      Izbriši