četvrtak, 31. ožujka 2016.

#TAG: 40 beauty questions

Današnji post pišem zahvaljujući Ivani sa bloga beautyartbypanek005 kod koje sam vidjela ovaj TAG. S obzirom da u moru recenzija na blogu teško možete doznati nešto više o meni i mom pogledu na kozmetiku, odlučila sam TAG iskoristiti u tu svrhu. Biti će tu i nekoliko linkova na recenzije, neke su još iz prvog mjeseca kada je blog pokrenut, pa slobodno možete kliknuti na njih ako ste nešto propustili.

1.  Koliko puta dnevno se umivaš?
Najmanje dva puta. Ujutro nakon ustajanja i nakon što navečer dođem doma, prije odlaska u krevet. To su dva puta u danu kada se umivam obavezno, neovisno o tome imam li se namjeru šminkati ili ne, odnosno imam li šminku na licu koju trebam skinuti ili ne. 
Zalomi se i koji put više ako se slučajno drugi put u danu šminkam ili situacije kada se ujutro našminkam, pa skinem šminku za odlazak u teretanu i onda opet čistim lice nakon teretane.

2. Koji je tvoj tip kože?
Mješoviti. Obrazi su mi normalni, dok je t zona masna. 

3. Što trenutno koristiš za čišćenje lica?
Avene Micelarni losion, Avene Blago mlijeko za čišćenje, te Mixin tonik za osjetljivu kožu. I blaznice naravno!

4. Radiš li piling?
Obožavam pilinge! Zadnji sam koristila Apivitin piling za blistavost o kojem sam nedavno pisala.
Više sam za kemijske, od mehaničkih pilinga, no nemam ništa protiv ni jednih. Pilinzi daju poseban užitak mojim nedjeljnim ritualima čišćenja i njege kože lica.



5. Koji brend koristiš?
Odgovor na ovo pitanje se mijenja češće nego što si možete zamisliti. Danas je to neki drogerijski brend, sutra high end, potom farmaceutski. Stvarno nema pravila.
U posljednje vrijeme prevladavaju Avene, Apivita, Mixa i Annemarie Borlind, no jako volim i Estee Lauder preparativnu kozmetiku.
     
6. Što koristiš za hidrataciju kože?
Kremu i serum pod obavezno, hidratantne maske kada baš zagusti. Već sam pisala o svom problemu dehidracije i sretna sam što napokon mogu reći da taj buntovnički dio svoje kože držim pod kontrolom. Trenutno upotrebljavam Avene Hydrance Optimale hidratantnu kremu za normalnu/mješovitu kožu i Annemarie Borlind hijaluronski serum.

7. Imaš li pjegice? 
I previše, ali ih zapravom volim! :)

8. Koristiš li kreme za područje oko očiju?
Da. Nedavno sam pisala o Afroditinoj Hydra Thermal okoloočnoj kremi protiv prvih bora oko očiju, a trenutno koristim Baleinu okoloočnu kremu sa ureom.



9. Je li tvoja koža sklona aknama?
Nemam problema sa aknama koliko sa komedonima. Akne mi se znaju pojaviti u vrijeme PMS-a i to jedna do dvije na masnijim djelovima lica. Komedoni su zato neumorni na području brade.

10. Jesi li ikada koristila proizvode protiv akni?
Svi smo jednom bili u pubertetu, a isto tako i očajni u potrazi za rješenjem problema koji nam je uništavao reputaciju (barem smo tako mislili). Bilo je tu svega, od proizvoda koje si ne mogu oprostiti do nekih koji su koliko toliko pomagali da samopouzdanje ostane na razini. Tu moram spomenuti najgoru investiciju ikada, a to je Vichy Normaderm tadašnja linija (pišem tadašnja jer koliko mi je poznato, izmjenili su formulu) koja mi je isušila kožu do neprepoznatljivosti (a mojoj mami i novčanik).

11. Koju podlogu (tekući puder) koristiš?
Trenutno završavam sa Diorskin Forever puderom, a nedavno sam potrošila Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Light. Uglavnom su to High End proizvodi jer smatram da na tekućim podlogama ne treba štedjeti. Ako podloga nije dobra, uzaludan trud oko svega ostaloga.


12. Koji korektor koristiš?
Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Concealer koji je definitivno Holy Grail svih vremena, a trenutno i Aurin Correct Me! kojeg se svim silama trudim potrošiti jer sam kupila pogrešnu nijansu.



13. Znaš li podton svoje kože?
Živim u uvjerenju da je neutralan prema žutom.

14. Što misliš o umjetnim trepavicama?
Obožavam ih, no smatram da su pretjerano skupe za nošenje na dnevnoj bazi. Koristim ih samo za neke posebne prilike. Ako pričamo o nadogradnjama za njih se još nisam odlučila jer ne vjerujem da one djeluju bezazleno na sam korijen naših trepavica i da  u budućnosti neće imati utjecaja na njihov rast. Zovite me skeptikom, ali takva sam!

15. Jesi li znala da bi trebala mijenjati maskaru svaka 3 mjeseca?
Mijenjam ih ih češće. Nema goreg nego kada ti oči reagiraju na maskaru.

16. Koji brend maskare voliš?
Max Factor i to njegova 2000 Calories maskara, jest klasik i dosadna, ali maskaru koja se bolje slaže sa mojim trepavicama nikad nisam našla, ma koliko ih isprobala.

17. Imaš li MAC pro card?
Nemam, ali ima zlatnu Sephorinu karticu! :)

18. Što koristiš za nanošenje šminke?
Kistove i spužvicu. Ovisna sam o kistovima!  

19.  Koristiš li primer za sjenilo?
Apsolutno da! Bez njega se ne šminkam jer je šteta truda ako će vam sjenila spasti sa očiju kroz koji sat nakon što ste ih nanjeli. Ako se često šminkate, investirajte u dobar primer za sjenilo. Trenutno mi je omiljeni Urban Decay Primer Potion.

20.  Najdraža sjenila?
Trenutno u ladici prevladava Urban Decay, pa ću reći da su mi to najdraža sjenila, iako sam i sa Makeup Geekom dosta zadovoljna, kao i sa Bh Cosmetics Carli Bybel paletom. 


   
21. Koristiš li tekući eyeliner ili olovku?
I jedno i drugo, s time da tekući eyeliner prevladava.

22.Sephora  ili mac?
Zbog izbora brendova, Sephora.     

23. Koliko često se ubodeš olovkom u oko?
Ovo bi trebalo biti pitanje? Ne znam, ne bodem se olovkom u oko. Kistovima da, kada nanosim sjenilo na donji kapak, a pritom ne pazim.

24. Što misliš o pigmentima?
Svi koje si želim priuštiti su poprilično skupi, a uglavnom se ne mogu odlučiti koji bi uzela, pa ih jednostavno ne kupim. Kada kupim samo dio nečega što želim, onda najčešće imam pritisak da ih moram kupiti sve jer je kolekcija nepotpuna. Nemam ih uopće, tako da očito (za sada) mogu živjeti bez njih.

25. Koristiš li primer za lice?
Kao i primer za sjenilo, svaki put kada se šminkam. Imam izražene pore na nekim mjestima i ne vidim zašto ih nebi zagladila ako mogu. Nakon primera puder puno ljepše sjedne na kožu, ona manje prosijava, a samim time puder dulje traje.

26. Koristiš li mineralnu šminku? 
Voljela bi da je koristim više.   

27. Omiljeni ruž?
Estee Lauder Pure Color Envy Lispstick u nijansi Dynamic, nijansom i svojim karakteristikama. Definitivno najomiljenija investicija ikada. Volim i Macov Vevet Teddy i ruž u nijansi Dark Side, no oni su tu više radi same nijanse, no što je to zbog mog zadovoljstva svim njihovim karakteristikama.



28. Koristiš li sjajilo?
Jako rijetko, više volim ruževe.

29. Najdraže rumenilo? 
30. Kupuješ li šminku preko e-baya?
Ne.

31. Voliš li drogerijsku šminku?
Naravno. Najviše volim kada pronađem neki jeftin proizvod koji mi odgovara.
   
32. Jesi li ikada upisala nekakav tečaj za šminkanje? 
Nisam, no išla sam u srednju školu za medicinsku kozmetičarku i tamo smo na vježbama učili tehnike šminkanja, a dosta sam toga pokupila i na praksama u salonima.

33. Jesi li nespretna prilikom šminkanja? 
Nebi se nazvala nespretnom prilikom šminkanja, no sigurno je da imam dana kada bi si napravila uslugu da se ostavim svega što bi mogla polomiti, no takve dane imamo svi?

34. Navedi jedan „makeup crime“ koji ne podnosiš?
Pa zapravo i nema toga što ne podnosim. Svakako mi nije lijepo vidjeti precrtane usnice, obrve, previše rumenila na licu, prijelaze pudera, konture koje nisu izblendane kako treba i čitav niz drugih stvari, no smatram da je učenje šminkanja proces i da se nikome nije dogodilo da je preko noći naučio baš sve to. Ne osuđujem ništa od toga jer i sama imam stvari sa kojima još nisam u potpunosti zadovoljna i koje se trudim usavršiti, no ne podupirem pretjerivanje sa šminkom ni u kojem smislu. Grozno mi je kada količina šminke na osobi izgleda kao nešto što se ne odstranjuje normalnim sredstvima za čišćenje već nekom špatulom za skidanje tvrdokornih naslaga. Znači, zanearite prvu rečenicu! Ne podnosim kada osoba ima prst debeli puder na licu i još toliko praškastih proizvoda iznad tog sloja!


35. Voliš li više šarene nijanse šminke ili neutralne? 
I jedne i druge, iako bi kada bi morala odabrati samo jedne, odabrala šarene.

36. Koja slavna osoba uvijek ima dobar make-up? 
Ne pratim slavne osobe tako da na ovo pitanje stvarno ne znam što bi odgovorila.
    
37. Kada bi morala izaći iz kuće sa samo jednim makeup proizvodom, koji bi izabrala.
Mislim da bi to bio neki laganiji puder, možda i BB/CC krema. 

38. Bi li mogla izaći iz kuće bez imalo šminke? 
Ne razumijem one koji to ne mogu. Ja se šminkam uglavnom svaki dan jer uživam u tome, ali nemam problema sa time da izađem iz kuće bez trunčice šminke i pritom se osjećam ugodno u svojoj koži. Pa ne odlazite valjda i u teretanu sa šminkom? 
    
39. Po tvom mišljenju, koji je najbolji makeup brand?
Vjerojatno ću još tri puta promijeniti mišljenje dok napišem rečenicu, no reći ću da su to Estee Lauder kada su u pitanju tekuće podloge, korektori i ruževi, Urban Decay kada su u pitanju sjenila, a što se ostalih proizvoda tiče, na umu imam više dobrih, no ne najboljih brendova, pa ih neću spominjati. Skoro zaboravih theBalm koji je jedan od rijetkih brandova čije me ni jedan proizvod za sada nije razočarao (Mary-Lou, Sexy Mama, Bahama Mama, Schwing).



40. Tvoje mišljene o šminci? 
Šminka ima moć napraviti da se osoba osjeća bolje u svojoj koži. Ona je način za istaknuti sve što je lijepo na vama, a možda i prikriti nešto što vam stvara neugodu. Ne mislim da je šminka rješenje da osoba stekne samopuzdanje, no smatram da tome može bitno doprinjeti. U konačnici je uvijek bitno zapamtiti da ljepota i samopouzdanje dolaze iznutra i da je to prvo na čemu treba raditi da bi bili zadovoljni sobom.
Ja se šminkam iz razloga što mi ta radnja stvara neopisivi osjećaj smirenosti i puni baterije za predstojeći dan. Neopisivo me veseli smišljanje kombinacija boja, otkrivanje novih tehnika, te u konačnici osjećaj koji me obuzme kada sam zadovoljna sa onime što sam napravila.

Nadam se da vam se se svidio ovakav tip posta, a ukoliko želite da bude više takvih, pišite mi u komentarima. 
Sve svoje blogokolegice pozivam da ispune ovaj TAG jer osim što će nam to omogućiti da se lakše međusobno upoznamo, uvjeravam vas da ćete se zabaviti odgovarajući na pitanja.

Imamo li nešto zajedničko?
Pišite mi! :)





2 komentara: