srijeda, 6. travnja 2016.

#RECENZIJA: Catrice Blush Artist paleta rumenila za sjenčanje

U new in postu ste mogli vidjeti koliko se noviteta u proteklom razdoblju našlo kod mene, a ako me pratite već neko vrijeme, znate da sam u zaostacima i sa recenzijama starijih proizvoda iz new in postova, pa neću duljiti nego se bacam na pisanje jer vjerujem da će vas nadolazeće recenzije zanimati s obzirom da se radi o aktualnim kolekcijama u našim drogerijama.

Prvi proizvod o kojem sam vam se odlučila pisati je Catrice Blush Artist paleta rumenila za sjenčanje. Dolazi u 3 varijante: 010 BronzEclat, 020 CorAll I Need i 030 Rock ´n´ Rose.
Za sebe sam odabrala prvu.


Dakle radi se o pravokutnoj paleti koji sadrži 3 nijanse rumenila. Sama paleta je izrađena od čvrste prozirne plastike koja se nebi trebala otvarati u slučaju da je se odlučite nositi u torbi. Nažalost, slova sa ambalaže izguliti će se u jako kratkom roku, pa to imajte u vidu ako vas takve stvari bodu u oči. Unutar ambalaže smješteno je 10 g proizvoda što je za cijenu od oko 35,90 kuna sasvim solidna količina.


Catrice Blush Artist paleta rumenila za sjenčanje u nijansi 010 Bronz Eclat kombinacija je 3 nijanse. S lijeva na desno to su tamnija ciglasta nijansa, zatim svijetlija rozo breskvasta nijansa, te roza nijansa koja bi se trebala moći koristiti kao highlighter (barem mislim da sam tako negdje pročitala).
Isključivo je prva nijansa u paleti mat, ostale sadrže shimmer, druga nešto sitniji, finiji i u manjoj količini od treće nijanse.



Ciglasta je nijansa pun pogodak. Odgovara na  boju moje puti i često je koristim.
Moram priznati da me nijansa u sredini nakon prvog swatchanja nije uopće oduševila jer se i sa tračkom narančaste u nijansama ne mogu pomiriti. Isprobala je jesam, ali pored svih rumenila koje imam i koje rado koristim teško da će biti često u upotrebi.
Posljednja nijansa u nizu trebala bi se moći koristiti kao highlighter, no daleko je od nekog kvalitetnog highlightera i ja je radije koristim kao rumenilo, iako mi je i u tu svrhu daleko najlošija između nijansi u paleti.
Nijanse se daju međusobno miješati, pa izbor ne staje na očite 3.


Tekstura rumenila je blago kredasta pod prstima, no nimalo se ne trusi prilikom kupljenja na kist. Blendaju se sa lakoćom i teško da će vam se dogoditi vidljivi prijelazi, a u susret tome izlazi i što rumenila nisu jako pigmentirana, pa ćete se morati potruditi da bi sa njima pretjerali. Ja sam svakako pobornica slabije pigmentiranih rumenila jer mi ostavljaju prostora za nadogradnju, bez straha da ću si u jednom potezu osigurati posao oko silnog blendanja koji uobičajeno imam sa pigmentiranijim rumenilima.
Izdrže nekoliko sati bez problema, a u slučaju da planirate cjelodnevno izbivanje, ipak ubacite rumenila u torbu jer ćete vjerojatno morati raditi male popravke.

Sastojke možete vidjeti ispod. Sastav bi mogao imati komedogeni učinak na vaše lice, pa u slučaju da primjetite kakve neuobičajene stanovnike na svome licu, prestanite koristiti proizvod. Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja.


Za cijenu koju sam platila, smatram da je ovo sasvim solidan proizvod. Zbog breskvaste nijanse u ovoj paleti možda bi više voljela da sam u košaricu ubacila ono u nijansi 030, no tada nebi imala prilike isprobati ciglasto koje je u kratko vrijeme postalo moje omiljeno svakodnevno rumenilo.
Kao što sam već rekla, ne radi se o najpigmentiranijem niti najtrajnijem proizvodu.
Rumenila su pigmentirana taman da sam sigurna da s njima neću pretjerati, a izdrže odlazak na fakultet i kavu nakon njega, što mi je od ovakvog proizvoda sasvim zadovoljavajuće i u skladu sa mojim trenutnim potrebama.

Da li vam se svidjela koja od Catrice Blush Artist paleta rumenila za sjenčanje?
Jeste li već kupile nešto iz aktualne kolekcije za proljeće/ljeto?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 10:

  1. Simpatičan proizvod, onako za imati sve na jednom mjestu, ali nekako sam osobno navikla na malo više pigmentacije pa ću ovo vjerojatno preskočiti. Ideja im u svakom slučaju nije loša :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pigmentacija je stvarno neusporediva sa onom koji su znala imat Catrice rumenila..ovdje je nakon dobre ideje, izgleda, sve krenulo nizbrdo (barem većina toga)..

      Izbriši
  2. Imam paletu sa roza rumenilima i highlighterom i zadovoljna sam njome, u vrijeme kad sam ju kupila sam ju konstantno koristila, pa prestala i tek tu i tamo joj se vratim. Ne zato što je loša - također mi se sviđa omker cijene i kvalitete, već zato što su mi Multi Matt rumenila odlična i najčešće od Catriceovih njih koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam baš zbog toga što su mi inače Catrice rumenila super i od ovih očekivala isto..jednostavno mi nije to to...za svaki dan prolaze, ali da bi ih koristila u bilo kojoj ekstremnijoj/posebnijoj prilici-nikako!
      Desio se izuzetak u odličnom Catrice asortimanu rumenila-nadam se i jedini jer bi bila šteta da nam pokvare jedna od boljih drogerijskih rumenila!

      Izbriši
  3. Divne su mi ove palete :) Nemam još ni jednu, no mislim da ću si nabaviti jednu s rozenim nijansama jer njih najviše volim :) Tvoja ciglasta nijansa je definitivno najljepša i dobro ju je imati u kolekciji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ako te nije toliko udarila euforija oko same palete, radije uloži u nešto drugo..ja sam htjela tu rozu, ali kako koristim Max Factorom Pink Seduction i on mi je savršen da savršeniji ne može biti, nisam imala potrebe za nekom rozom nijansom sad..

      Izbriši
  4. Zanimljive nijanse, nesto slicno ima i Essence ako se ne varam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je Essence izbacio paletu za konturiranje sa bronzerom, rumenilom i highlighterom..također nebi bilo loše isprobat :)

      Izbriši
  5. Bas sam je pikirala za iducu kupovinu, ali si me razuvjerila. Hvala Bogu da sam ti prelistala postove i naisla na ovo. Izgleda mi potpuno neisplativo s obzirom da je samo jedna koliko toliko pigmentirana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno je bolje uložiti u jedno pigmentirano rumenilo, nego imati tri osrednja ;)

      Izbriši