subota, 23. travnja 2016.

#RECENZIJA: Essence Longlasting Lipstick 24 Velvet Matt

Lagala bi kad bi rekla da se Velvet Matt ružu u nijansi 24 nisam veselila više nego ičem iz aktualne Essence kolekcije proljeće/ljeto od trenutka kada sam ga ugledala, a bi li lagala kada bi rekla da je ispunio sva moja očekivanja i da vam ga preporučam pod svaku cijenu, to ćete tek otkriti.

Glede pakiranja samoga ruža vjerujem da ne moram puno pisati jer se po ničem ne razlikuje od ostalih Longlasting ruževa koji se na policama nalaze već čitav niz godina. Vjerojatno i zaključujete kako se radi o crnim ambalažama sa prstenovima u nijansi ruža.


Unutar ambalaže se smjestilo 3,8 grama proizvoda sa utisnutim logom brenda što također nije nikakva novost.


Ono što ovaj ruž razlikuje od dosadašnjih Essence Longlasting ruževa je njegova završnica. Kako vam i sam naziv (Velvet Matt) govori, radi se o ružu mat završnice. Essence kolekcija proljeće/ljeto donjela je takva četiri primjerka, od kojih sam za sebe odabrala nijansu 24 Velvet Matt.
24 Velvet Matt je prelijepa, fuksija nijansa, savršena za ovo proljetno razdoblje, ali i za vruće ljetne noći. Nijansa je koja neće svakome pristajati i koju se svakako treba usuditi nositi.


Pigmentacija ruža je zadovoljavajuća. Potpunu prekrivnost na usnama dobivam nakon što nanesem dva sloja. Kao i kod Velvet Stick Matt ruževa završnica nije u potpunosti mat .
Kremast je i s lakoćom ga se nanosi. Neće vam biti potrebna olovka jer se ne razlijeva preko ruba usana, no ja je u svakom slučaju volim staviti ispod ruža da mu produljim trajanje. Koristim Essence olovku za usne u nijansi 15 Honey Berry.
Ono što me jako ugodno iznenadilo je da ruž previše ne isušuje usnice i da je jako ugodan za nošenje. Naravno, usnice morate pripremiti za nanošenje jer ukoliko imate suhih dijelova, dodatno će ih istaknuti.
Sama trajnost ruža me nije iznenadila s obzirom da sam dobila otprilike ono što sam i očekivala. Ruž na usnama izdrži puna dva sata, nakon čega se počinje gubiti, no ostaje jako primjetan stain.
Ono što me nije previše oduševilo je to da ukoliko ga ne popravim svakih par sati, odnosno kada krene nestajati sa usana,  neravnomjerno blijedi i na unutrašnjim dijelovima usana nastaju sitne mrvičaste nakupine.
Oko skidanja staina sa usana ćete se pomučiti!Cijena ruža je 19,90 kuna, a možete ga kupiti u svim drogerijama koje drže Essence kozmetiku.
Treba ga upotrijebiti u roku od 24 mjeseca od otvaranja.
Sastojke možete pročitati ovdje.

Kako ste mogli pročitati, proizvod me nije sasvim oduševio, no isto tako me nije ni razočarao. Uz nekoliko zamjerki koje kod skupljih ruževa nebi prošle, ovaj je proizvod solidnog omjera cijene i kvalitete i smatram da nećete puno pogriješiti ako nekoj od nijansi date priliku.

Jeste li već kupile koji Velvet Matt ruž?
Kakvi su vaši dojmovi?
Pišite mi! :)