utorak, 17. svibnja 2016.

#RECENZIJA: Annemarie Borlind Aqua Nature hijaluronski hidratantni serum

Vjerujem da ovdje ima dobar dio vas koji se prvi put susrećete sa Annemarie Borlind proizvodima. Do prije koji mjesec i sama sam bila među onima koji za taj brend nikad nisu čuli i vjerojatno još dugo ni nebi da me potraga za hidratantnim serumom nije odvela u Muller-na odjel prirodne kozmetike. Zapravo me iznenađuje to što se tek sada susrećem sa ovim brendom jer ono što on nudi, upravo je ono čemu težim kod proizvoda za njegu. Predlažem da napravite par klikova na omiljenoj tražilici i upoznate što sve nudi.


Aqua Nature linija se sastoji iz čitavog niza proizvoda. Osim seruma o kojem vam danas pišem, još možete isprobati: Refreshing Cleansing Mousse, Hyaluronate Creme Sorbet, Hyaluronate Moisturizing Cream, Hyaluronate Eye Cream, Revitalizing Eye Pads with an Instant Effect,  te Hyaluronate Moisturising Mask. Zaključiti ćete kako je u proizvodima glavna zvijezda hijaluronska kiselina (botanička), a u kombinaciji s drugim učinkovitim prirodnim sastojcima, svakako su vrijedni vaše pažnje ukoliko vam koža žeđa za hidratizacijom.


Annemarie Borlind Aqua Nature hijaluronski hidratantni serum dolazi u ambalaži od mutnog (pjeskarenog), debljeg stakla sa pumpicom i plastičnim poklopcem. Ne moram govoriti kako je ovo najbolje moguće pakiranje za ovakav proizvod što se higijene i sprječavanja preranog kvarenja tiče jer to vjerojatno već svi znamo. Ono što oku nije vidljivo kada kupujete proizvod je odlično osmišljena unutrašnjost proizvoda. Naime, kada odvrnete pumpicu da bi izvadili ono što je preostalo na dnu bočice, ostanete iznenađeni jer iz bočice u potpunosti izvučete pumpicu sa debljom, plastičnom vrećicom u kojoj se nalazio vaš serum. Ta vrećica funkcionira na vakumskom principu tako da kako se serum prazni, ona se sve više sužava i na taj način omogućava da iskoristite serum do zadnjih kapi. Ono što preostane na stjenkama te vrećice (ako vam uopće nešto preostane), lako upotrijebite na način da je razrežete i iskoristite to što je ostalo. Raspisala sam se oko te ambalaže, ali valjda ćete mi to oprostiti jer naprosto sam oduševljena kako je napravljena!


Serum je namijenjen zrelijoj koži, no to neka vam ne bude prepreka da ga isprobate ako ste moje dobi, čak ni ako ste mlađi jer sastojci koje sadrži mogu napraviti puno po pitanju regulacije lučenja sebuma, proširenih pora i sličnih pratilaca kože u mlađoj dobi. Izbjegla bi ga eventualno kod jako masne kože.

Ovaj hidratantni serum naime kombinira dvije funkcije:

  • prva je što kombinacijom aktivnih sastojaka, između ostalih-botaničke hijaluronske kiseline, aloe vere i algi utječe na hidratizaciju kože (prema istraživanju neovisnog instituta na 20 žena- povećana je razina vlažnosti kože za 49,9% u 28 dana korištenja dva puta dnevno),
  • dok je druga funkcija da sastojci koji djeluju na smanjenje vidljivosti pora, kožu čine vitalnom, obnovljenom i glatkom.

Serum se nanosi na očišćenu kožu lica ujutro i navečer. Tekstura mu je rijeđa, gelasta i pomalo ljepljiva, no kako se radi o vlažnom serumu na koji nanosite kremu prije nego što se u potpunosti upio, to vas ne mora brinuti jer će nakon što se krema upije nestati i ljepljiv osjećaj na koži. Jedan stisak pumpice dovoljan je za cijelo lice.
Miris je nešto jači, čak i blago alkoholni, no također isparava čim se proizvodi upiju u kožu.


Ono što smatram najvažnijim napomenuti je to da je Annemarie Borlind Aqua Nature hijaluronski hidratantni serum- najbolji hidratantni serum koji sam do sada koristila! Vjerujem da mi koža nikad nije bila hidratiziranija, općenito živahnija i manje sklona lučenju sebuma. Ono što sam također primjetila je to da mi je koža zahvalnija kad god koristim proizvode sa odjela prirodne kozmetike i da je manje sklona buntu. Od kada ovaj serum koristim prije šminkanja sve češće zaboravljam staviti primer za popunjavanje pora jer se one, pogađate- sve manje vide!

Rok u kojem je potrebno potrošiti serum od otvaranja je 36 mjeseci, no imajte na umu da sadrži velik broj prirodnih sastojaka koji su najčešće lakše kvarljivi i da bi ga svakako trebalo potrošiti u kraćem roku. Cijena 50 mililitara koje ćete koristitit najmanje dva mjeseca (2x dnevno) je 246, 90 kuna što smatram i više nego pristupačnom cijenom za ovakav proizvod. Sastojke možete vidjeti na slici.
Spomenuti alkoholni miris vjerojatno potječe upravo iz alkohola koji vidite u popisu sastojaka, no neka vas on ne brine jer s obzirom da se radi u potpunosti biljnom sastavu ovdje vjerojatno služi kao otapalo za iste i neće izazvati isušivanje kože!
Annemarie Borlind proizvodi su dermatološki testirani, sastojci su biljnog i botaničkog podrijetla, te nisu testirani na životinjama niti sadrže sastojke životinjskog podrijetla!


Možete ih kupiti u Mulleru ili preko iHerb stranice, no imajte na umu da ćete tamo (zamislite) skuplje proći! Žao mi je što nisam pronašla ni jednu jedinu recenziju ovoga seruma među našim blogericama, također jedva dvije na inozemnim blogovima što znači da je ovaj brend još uvijek kronično neprepoznat i apsolutno NEPRAVEDNO ZANEMAREN! Ukoliko naginjete korištenju prirodne kozmetike i želite samo najbolje za svoju kožu, moj vam je savjet da svakako u Mulleru razgledate Annemarie Borlind asortiman. Ja sam danas kupila novu bočicu ovoga seruma koji će vam početkom idućeg mjeseca mahati sa new in liste :)

Jeste li se već upoznali sa Annemarie Borlind asortimanom?
Imate li želju nešto isprobati?
Pišite mi! :)


Broj komentara: 6:

  1. Moram pogledati u Mulleru, baš si me zaonteresirala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iznenadit ćeš se što ćeš još nać ako se bolje zagledaš..mislim da Muller skriva toliku količinu još nepoznatih brendova da toga nismo ni svjesne! :D

      Izbriši
  2. Zanimljivo. Nisam čula za brend ni kod domaćih ni kod stranih blogerica i baš mi je žao jer djeluje jako zanimljivo. Serum mi se sviđa i pokušat ću nabaviti tester jer me brine morska sol u sastavu. Imala sam nekoliko reakcija kože na morsku sol u sastavu pa pušem i na hladno :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokušaj i javi kako ti se svidio ako nađeš tester ;)
      Dobro je što znaš šta ti smeta, barem možeš izbjeć reakcije na sastojke..a kako ti je sa morem? Tuširaš se čim izađeš ili ti to konkretno ne smeta? :/

      Izbriši
  3. Jel se taj serum moze koristiti umjesto kreme ili u kombinaciji sa kremom?

    OdgovoriIzbriši
  4. Zbog toga što je lagano ljepljiv dok se ne nanese krema na njega, nebi ga koristila bez nje, iako ne vidim prepreku da ga se koristi samostalno...
    Ono što me posebno kod njega veseli je da koristim upola manju količinu kreme iznad seruma no što bi je koristila da ne stavljam serum, pa mi krema puno dulje traje...

    OdgovoriIzbriši