ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

#RECENZIJA: La Roche- Posay Hydreane Legere

Po naslovu ćete zaključiti da ostajem još kratko vrijeme u vodama preparativne kozmetike. Možda ćete se i sjetiti razloga zbog kojeg sam kupila La Roche- Posay Hydreane Legere kremu, a možda i nećete, pa ću vam napisati da je razlog tome bila želja da malo promijenim Avene hidratatntnu kremu koju sam koristila kroz dulje razdoblje. U osnovi su to dvije jako slične kreme ljekarničkog ranga, no jednu bi ipak radije ponovno kupila. Koju to? Saznajte u ostatku posta ;)


La Roche- Posay Hydreane Legere je hidratantna njega namijenjena normalnoj do mješovitoj, osjetljivoj koži. Dolazi u pakiranju od 40 mililitara u obliku tubice. Tubica je bijele boje, sa plavim detaljima, izrazito minimalistička i oku ugodna. Moguće je precizno doziranje kroz otvor tubice, no savjetujem vam da je držite u uspravnom položaju jer je u protivnom moguće da zbog zraka koji se zna nakupiti u njoj istisnete previše proizvoda.
Pored ove varijante, postoji i Riche koja je bogatija i namijenjena suhoj koži.

Što La Roche-Posay kaže o svom proizvodu...


Krema je bijele boje, lagane gelaste teksture i blagog mirisa. Nanosi se u sklopu jutarnje i dnevne njege na očišćenu kožu lica i vrata. Imajte na umu da ne izađete na sunce bez zaštitnog faktora jer ga krema ne sadrži!
Za cijelo lice i vrat potrebna mi je količina zrna graška.
Upija se odmah po nanošenju, te ostavlja lice svježim, glatkim i hidratiziranim. Ne masti lice niti ostavlja film na koži!
Zadovoljna sam kako hidratizira kožu, čak je i umjereno matira, a uz to je i sasvim solidna baza za tekući puder.

Ne mogu sa sigurnošću tvrditi s obzirom je nisam koristila u zimskim mjesecima, ali pretpostavljam da bi tada trebala uzeti bogatiju varijantu ove kreme ili dodatno posegnuti za hidratantnim serumom jer mislim da krema sama po sebi nebi bila dovoljna.


Sadrži hidrolipide koji se slove za novu generaciju nosača vode, te termalnu vodu koja je posebno namijenjena umirivanju osjetljive i nadražene kože s obzirom na obilje minerala koje sadrži. Značajni udio selena u termalnoj vodi zadužen je za oksidativnu zaštitu.
Iako nemam osjetljivu kožu, smatram da bi onima koji imaju ova krema odgovarala.
Sastav je solidan bez previše potencijalnih izazivača reakcija na koži.
Krema ne sadrži parabene!

Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja, a platila sam je nešto malo manje od 110 kuna. Dostupna je u svim ljekarnama koje drže La Roche-Posay asortiman.

Na početku sam vam obećala dati odgovor na pitanje koju bi kremu ponovno odlučila:  La Roche- Posay Hydreane Legere  ili Avene Hydrance Optimale Legere kremu. Moj vam je odgovor - Avene kremu (u obje njezine varijante- sa i bez zaštitnog faktora) jer čini sve što i La Roche-Posay uz to što ima zaštitni faktor i bolji učinak na reguliranje lučenja sebuma i matiranje kože.

Imate li iskustva sa La Roche-Posay proizvodima?
Jeste li isprobali ovu kremu?
Pišite mi! :)








4 komentara:

  1. Probala sam i ovu kremicu i Avene tako da ih mogu usporediti :D LRP kremu sam koristila u zimskim mjesecima i pokazala mi se odlična jer mi zimi nije toliko bitno matiranje kao u toplijim mjesecima, a i volim što je dobra kao i dio večernje njege. Avene kremu volim u verziju koja ima spf upravo zbog faktora, ne čepi mi pore i pruža potrebnu hidrataciju :D Po meni je riječ o dvije odlične kreme i koja god da se odabere ne može se puno pogriješiti :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno se slažem da se sa obje ne može puno pogriješiti ;) kod mene je malo prevagnula Avene, ali to su nijansice..u konačnici bi obje preporučila- podrazumijeva se, ovisno o tipu i potrebama kože! :)

      Izbriši
  2. Trenutno sam u potrazi za neku sa spf-om pa cu baciti oko na tu Aveneovu :)
    A od la roche-posay sam koristila Effaclar(kasnije i Duo, iako mi nije napravio čudo ni prvi ni drugi put, držao je stvari pod kontrolom)i Toleriane Ultra pred koju godinu. Ah i Cicaplast volim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, lijepu listu sa LRP-om imaš! :)
      Probaj Avene kremu, vjerujem da ćeš bit zadovoljna! :D

      Izbriši