četvrtak, 26. svibnja 2016.

#RECENZIJA: Missha Perfect Cover BB krema

Današnji je post o proizvodu koji je na prvi dojam imao velike šanse da postane jedan od omiljenijih proizvoda, a onda se nakon nekoliko korištenja slegnulo moje zadovoljstvo istim- pišem vam o Missha Perfect Cover BB kremi i o tome zašto se nije pokazala kao dobar odabir na mojoj koži.





     
Za početak ću vam napisati koju riječ o ambalaži.
Missha Perfect Cover BB krema se smjestila u crvenu tubu od fleksibilne plastike sa pumpicom i pripadajućim čepom. Pumpica se nalazi samo na ambalaži od 50 mililitara, manja od 20 mililitara je nema, pa to imajte na umu ukoliko želite proizvod sa pumpicom.
Stisak pumpice daje točno količinu kolika mi je potrebna za jedno nanošenje i znatno olakšava doziranje. Što se same ambalaže tiče-nemam zamjerke!

Sama tonirana krema je gušće teksture i najlakše je nanosim prstima.
Na licu daje prirodni polu-mat finiš sa srednjim prekrivanjem dostojnim mnogih višestruko skupljih tekućih podloga. Jako lijepo ujednači ten, smanji vidljivost hiperpigmentacija, crvenila i tamnih podočnjaka, te zagladi pore ne stvarajući efekt maske. Neće vam isticati suhe dijelove na licu.
Miris je intenzivniji, no ugodan- cvjetno puderasti.

Na licu nije preteška, no svakako je osjetim više od nekih tekućih pudera. U slučaju da poželite nadograditi prekrivnost, drugi sloj na licu neće biti nimalo ugodan, pa radije posegnite za korektorom ukoliko vam se ukaže potreba za dodatnim prekrivanjem.

Osim korektivne funkcije, trebala bi i prevenirati pojavu bora, izbjeljivati kožu te štititi od sunčevih zraka s obzirom na visoki zaštitni faktor 42.

I što se ovih karakteristika tiče- zadovoljna sam jer korektivnu funkciju obavlja bolje nego ijedna BB krema koju sam do sada koristila, a zaštitni faktor 42 je samo dodatni plus za sve koje ne žele previše brinuti oko zaštite od sunca!


Kremu možete pronaći u ukupno 5 nijansi (13, 21, 23, 27 i 31), u pakiranjima od 20 ili 50 mililitara.
Moja je u nijansi 23 Natural Beige. Možete primijetiti da je nešto tamnija od boje kože na ruci i vjerojatno nebi pogriješila da sam uzela nijansu svijetliju, no nijansa se na licu dosta lijepo stopi i ne primjeti se previše razlika ako pazim da je nanesem i na vrat.
Nijansa je neutralnog podtona sa primjesama roze i sive. Ova, a pretpostavljam ni ostale nijanse nebi odgovarale osobama izrazito toplog podtona. Meni kao neutralnom do blago žutom podtonu još uvijek odgovara.


Namijenjena je svim tipovima kože što je jedan od navoda proizvođača sa kojim se nebi složila. Preskočila bi je kod mješovite kože sa masnom t zonom i izrazito masne kože jer neće dugo preživjeti na licu bez matiranja kroz dan. Na mojoj mješovitoj koži, bez matiranja, t zona bi se prosijavala već kroz kratko vrijeme nakon nanošenja, dok bi u slučaju da sam nanjela transparentni matirajući puder izdržala do 4 sata kada bi se redom počeli prosijavati nos, čelo i brada, a potom i nestajati sa lica istim redoslijedom.

Dakle, izrazito brzo prosijavanje t zone i klizanje sa lica su razlozi zbog kojeg me ova BB krema uskoro po isprobavanju počela ostavljati ravnodušnom.

Sastojci su pored gornjeg razloga ti zbog kojih sam počela izbjegavati ovaj proizvod. Naime, proizvod sadrži parabene, no to je nešto što sam znala i prije kupovine, pa ćemo smatrati manje bitnim jer me ipak nisu odvratili od silne znatiželje da kupim i isprobam proizvod.
Bitnije je što mi ne odgovara mineralno ulje u sastavu zbog kojeg mi pojačano izbijaju komedoni i zbog kojeg sam nakon nekoliko korištenja kremu spremila u ladicu. Ne znači da će se to dogoditi i vama, no svakako obratite pozornost ukoliko ste skloni reakcijama na neke od sastojaka.
Cijeli spisak je na slici ispod.

Kremu morate iskoristiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja. Cijena 50 mililitara je 22 dolara na službenoj stranici.


Post o Missha Perfect Cover BB kremi neću završiti u potpuno negativnom tonu jer je ovo proizvod koji sam prvenstveno odlučila izbjegavati zbog reakcija mog lica na sastav mineralnog ulja što naravno ne mora biti slučaj i na vašem licu. Pitanje parabena je na vama- hoćete ili nećete koristiti takve proizvode možete odlučiti samo vi!
Ukoliko vam gornje ne predstavlja problem i nemate izrazito masnu kožu, možda vam se ova BB krema pokaže i odgovarajućom. Svakako je sigurno da je zbog odlične korektivne funkcije i zaštitnog faktora u jednom proizvodu (koji uz to još i nije preskup) nije naodmet pružiti joj priliku!
Svakako vam savjetujem kupovinu manjeg pakiranja da najprije isprobate hoće li vam uopće odgovarati.

Koristite li BB kreme?
Jeste li već isprobali Missha Perfect Cover BB kremu?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 14:

  1. BB kreme su mi bolna tema :) Mislim da preskačem.

    OdgovoriIzbriši
  2. BB kremu koristim, i svakako ću si uzeti i Misshu. Imam je u watch listi, ali od 20 ml. Prvo za probu,a kasnije ćemo vidjeti.
    Žao mi je što ti imaš ipak na kraju neslavno iskustvo s njom. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A i mene je baš rastužilo jer bi zbog SPF-a bila odlična za ljeto! :(
      Nadam se da će tebi odgovarati i definitivno najprije probaj sa manjom militražom da ;)

      Izbriši
  3. Imam ju i ne koristim ju toliko često, imam ju od prošlog ljeta i zapravo sam ju nosila možda 2-3 puta. Moram priznati da još uvijek nisam formirala mišljenje o kremici, nekako nemam neko mišljenje i ne koristim ju toliko često. Namjeravam ju isprobati ovo ljeto dosta detaljno, možda će mi odgovarati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pripazi jer joj je rok trajanja 12 mjeseci od otvaranja!ja ću svoju nažalost proslijedit dalje...

      Izbriši
  4. čitala sam masu recenzija o ovoj kremi, ali se ne volim baš upuštati u te vode BB krema.. ili nosim kompletnu šminku, ili ništa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iznenadila bi se koliko je šminka sa njom kompletna jer ima stvarno odličnu moć prekrivanja..tu joj stvarno nisam našla zamjerku, još me i začudilo da pokriva bolje od većeg broja pudera koje sam probala :)
      inače, ni ja nisam veliki fan BB, CC, DD uskoro i ŽŽ krema xD

      Izbriši
  5. Kako masnokožac vidim da ova BB krema nije za mene, a i ne sviđa mi se to što se osjeti na licu jer za BB kremu se odlučim upravo zato što je lagana. Kod sastava nisam cjepidlaka, ali ako mogu izbjeći parabene, mineralna ulja... izbjeći ću ih :D Uglavnom, odlična recenzija i uštedila si mi novčiće :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Zadnje tri BB kreme koje sam probala su bile toliko narančaste da me još boli glava. Ili džep. Ali nema do korejskih bb krema pa valjda trebam probati i ovu prije nego ih otpišem zauvijek :) Pročitala sam baš dosta pozitivnih recenzija, jedino me brine taj sastav. Onda nekako opet razmišljam, ionako koristim hrpu kozmetike koje u sastavu ima upitne sastojke. Treba samo paziti kakvu će reakciju izazvati, a na duge staze općenito izbjegavati. Prekrivanje djeluje stvarno wow.
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prekrivanje me ostavilo šokiranom jer nisam očekivala ni u pola takvo! Od narančastog pigmenta i oksidacije si ovdje sigurna iako ćeš morat vidjet hoće li ti i rozo siva kobinacija odgovarat...ako nemaš izrazito topli podton mogla bi se i ugodno iznenaditi sa njom, a u svakom se slučaju nadam da će te reakcije preskočiti :)

      Izbriši
  7. Imala sam ju i bila mi je super dok se nisam pogledala malo bolje na dnevnom svjetlu i skužila koliko je u biti siva. A isto sam neutralnog do žutog podtona... Odlično prekrivanje, ali ne bih je više kupila upravo zbog te čudne nijanse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi smo svi malo previše poludili za proizvodima koje koriste žene sasvim različite puti od naše..
      Ja nisam primjetila da mi se siva nešto pretjerano probijala kada bi kremu stopila u ostatak makeupa, ali komedoni, užas :/

      Izbriši