srijeda, 17. kolovoza 2016.

#RECENZIJA: Physicians Formula Happy Booster rumenilo (Rose)

Nedavno je Physicians Formula došla i u Rijeku, točnije u Kozmo drogeriju u Tower Centru. Kako sam se sa tim brendom već susretala i imala samo dobra iskustva, požurila sam se da među asortimanom pronađem nešto lijepo za sebe. Prvo što moram napisati prije nego krenem na recenziju jest da sam ostala blago razočarana cijenama koje su nešto više u odnosu na cijene na koje sam navikla kada kupujem sa iherb stranice, a drugo da me razočaralo što veći dio asortimana koji sam priželjkivala još nije dostupan kod nas. Srećom, ti world first problems imaju rješenje, a ono se zove strpljenje i Kozmo vikend akcije ili Kozmo srijede (danas ako se požurite) s popustom na dekorativnu kozmetiku ;)
Upravo zbog tih ne tako primamljivih cijena, odlučila sam se na samo jedan proizvod i to Happy Booster rumenilo u nijansi Rose dok će ostali proizvodi koje si još želim kupiti pričekati neko vrijeme.
Na kraju posta ostaviti ću vam i linkove na ostale recenzije Physicians Formula proizvode koje sam isprobala, pa ukoliko vas zanimaju kliknite i pročitajte više o njima.

Vraćamo se na današnju temu, odnosno na prekrasno rumenilo čije ćete fotografije vidjeti u nastavku.
Physicians Formula Happy Booster rumenilo dolazi u simpatičnoj metalik rozoj ambalaži sa prozirnim poklopcem na kojem je otisnut logo brenda te malo srdašce na mjestu gdje se ambalaža otvara. Otvoriti ćete je prilično jednostavno, pristiskom na gumbić. Prilikom kupovine je bilo zaštićeno prozirnom plastikom što je dovoljno da vam garantira da su vaši kistovi (prsti ili što već) prvo što dira proizvod.


Po otvaranju, ispod same ladice sa rumenilom, nalaže se još praktično malo ogledalce i po meni ne tako upotrebljivi kist. Kist ne koristim i već mu od samog stajanja ispadaju dlačice, tako da se bojim uopće pomisliti što bi od njega ostalo nakon pranja, a ako ćete koristiti kist, podrazumijeva se da ga morate i prati. Ambalaža mi je slatka, no unatoč tome mislim da bi mogla biti manjih dimenzija, bez tog kista i nešto lakša jer je rumenilo prilično teško i ne vjerujem da bi preživjelo uslijed pada, a samim time isključeno je i da ga opišem kao travel friendly proizvod. Ako nekoga bude zanimalo, čini mi se da bi se sa lakoćom moglo depotirati.


Samo rumenilo je najslađi dio priče. Naime, tekstura rumenila sastoji se od više nijansi srdašca različitih veličina. Ne mogu sa sigurnošću reći, no čini mi se da rumenilo, što ga više koristim, poprima jednoličniju nijansu i da se ta priča oko više nijansi u teksturi gubi (svakako ću napraviti mali update s vremenom kako se rumenilo bude trošilo). Nijanse u sebi sadrže sitni shimmer, no on se na licu gotovo ne vidi.


Rumenilo je tvrđe teksture, lako se i ravnomjerno nanosi, te nadograđuje i ne trusi se nimalo, pa ne smeta što mu je pigmentacija slabija već dapače, u dva tri nanosa dobivam savršenu pigmentaciju na obrazima, a sigurna sam da neću pretjerati.
Na swatchu ispod vidite sve nijanse pomiješane u jednu divnu ružičastu nijansu, onako kako će one izgledati na licu, a ako se odlučite na korištenje samo jednog malog srdašca točno određene nijanse pripremite se na skoro odustajanje od te ideje.
Možete se odlučiti na korištenje polovice gdje su tamnija srca (više ciklama boja) ili tu polovicu zaobići ako želite nešto svijetlije na obrazima (prljavija svijetlo ružičasta), no korištenje jedne nijanse ravno je da ne kažem čemu i ta priča kod mene ne dolazi u obzir. Kao što sam u uvodu već napisala, ovo je nijansa Rose, a na našim policama možete naći i Natural koji više pripada breskvastom spektru boja i koji ja već uobičajeno ustrajno izbjegavam, pa o njoj ovdje nećete imati priliku čitati.
Što se postojanosti tiče, zadovoljna sam. Ne izdrži na obrazima do skidanja, no ravnomjerno blijedi i da se popraviti. U prosjeku bi mu dala nekih 6 sati suradnje sa mojim normalnim obrazima i trenutnom podlogom koju koristim.


Unatoč velikoj propagandi oko mirisa ljubičice koju bi rumenilo trebalo imati, ja ne osjetim apsolutno nikakav miris. Količina u kojoj dolazi je 7 grama sa rokom upotrebe 12 mjeseci od otvaranja. Cijena mu je 110 kuna (80 kuna i herb).
Proizvod je dermatološki ispitan, hipoalergen i nekomedogen, te bez parabena!
Sastojke možete vidjeti niže.


Kao što sam i obećala, ostavljam vam linkove na ostale Physicians Formula recenzije proizvoda na blogu.
Physicians Formula Argan Wear Ultra-Nourishing Argan Oil Bronzer
Physicians Formula Nude Wear Touch of Glow korektor/highlighter

Jeste li isprobali koji Physicians Formula proizvod?
Koji su vam omiljeni?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 14:

  1. Ambalaža i sam proizvod su predivni. :)
    Nista njihovo jos nisam probala, valjda budem, ima vremena. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I većina proizvoda im je takva :)
      budeš, za to uvijek ima vremena ;)

      Izbriši
  2. Osobno nemam ni jedan Physicians Formula proizvod, ali sam imala prilike isprobati ga nekoliko puta - ovaj Physicians Formula Argan Wear Ultra-Nourishing Argan Oil Bronzer i mogu reći da sam jako zadovoljna s njime, ali ono što si napisala, ideja o višebojnom rumenilu (bronzeru), nakon nekog vremena korištenja se gubi i boja postane jednolična. Što je šteta, al opet nijansa ko nijansa je jako lijepa. Pogotovo ovo rumenilo sa srdašcima <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će se uskoro neki smjestiti i u tvoj kozmetički kutak ;)
      Bitno je da nijanse ostanu upotrebljive i isto tako lijepe kakve su bile i u početku sa tim uzdignutim teksturama :)

      Izbriši
  3. Danas sam bila u Kozmu, swatchala par proizvoda i ostala razočrana, sve mi je nekako praškasto, tvrdo i slabo pigmentirano.....još ako kažeš da nije baš postojano. Nekako sam ipak očekivala više za tu cijenu. Ohladila sam se totalno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina je da je većina proizvoda na prvu osrednje pigmentacije, ali na licu je to jedna sasvim druga priča...tvrđi jesu, ali se zato ne truse i lijepo se nadograđuju i sve to u konačnici i divno izgleda..NE DIŽI RUKE, sigurno ima neki proizvod koji će te osvojiti! :D
      trajnost je takva kakva je, može i bolje, ali s obzirom da sam probala i manje postojana rumenila (u posljednje vrijeme pogotovo), ja se ne bunim :)

      Izbriši
    2. Pokušat ću možda s nekim bronzerom, a čitala sam i tuševi da su dobri.
      :) I kao što si napisala, često budu neke akcije pa se moze naći povoljnije :)

      Izbriši
    3. Za tuševe sam i ja čula same riječi hvala..jedva čekam čitati ako budeš kad pisala o njima :)

      Izbriši
  4. Obožavam ovaj brend. Za sada imam samo tri stvarčice, ali zasigurno će se tu naći još ponešto! Rumenilo djeluje intrigantno, no ipak mislim da su bronzeri i highlighteri ono najbolje od njih. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bronzeri su svakako odlični, highlightere još nisam stigla isprobati, ali ono u što sam sa PF sigurna je da se neću razočarati što god da se odlučim iduće kupiti...i meni je to jako drag brend :)

      Izbriši
  5. Meni je toliko drago što je PF dostupna kod nas jer mi je draže dati koju kunu više, nego kombinirati narudžbe s iHerba koje uvijek lomim na dva dijela zbog shippinga... Rumenilo je divno, a trenutno sam zaljubljena u njihove kajal olovke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kajal olovke koje su 3 u setu kupujem već toliko dugo da ne znam što me uopće spopalo da ih još nemam ;)
      Ja sam sa iherbom imala problem što mi je prvi put bronzer (Argan Wear) došao skroz izmrvljen. Naravno, oni su meni refundirali novac i ja sam ga ponovno naručila, no unatoč mailu i mojim zamjerkama na njihovo nezgrapno pakiranje, druga pošiljka nije bila ništa drukčija..od tada kad naručujem nešto lomljivo sa njihove stranice, naručim i kutiju dvije čaja da popuni karton i da to ne šeće unutra...kako misliš zbog shippinga? meni je on uvijek oko 30-ak kuna...A u konačnici, svakako da je najjednostavnije otići u Kozmo kada su vikend akcije i kupiti si što želiš :)

      Izbriši