četvrtak, 6. listopada 2016.

#RECENZIJA: Essence matt matt matt sjajilo za usne

Evo i prvog posta godinu starije Ive :) Za rođendan me iznenadio paketić sa Zafula, pa sam vam mislila danas već objaviti što mi je došlo. Nažalost traženje dobrovoljca koji će me fotografirati, lokacije i vremena, puno je zahtjevniji posao nego što sam mislila, pa će to morati pričekati još koji dan. Vjerujem da vam neće smetati što ću zato danas pisati o novim mat sjajilima iz Essence asortimana.

Essence matt matt matt sjajila za usne dio su jesensko/zimske kolekcije i dolaze ukupno u 5 nijansi. Za sebe sam odabrala dvije i to 02 beauty-approved! i 03 girl of today.
Prepoznati ćete ih po debeljuškastim prozirnim ambalažama i njihovim crnim natpisima i čepovima. Ambalaže su izrađene od dvostruke plastike što ih čini čvrstima i otpornima na sve neugodnosti koje im znamo priuštiti.


Aplikatorom sam također zadovoljna. Manjih je dimenzija i trokutastog oblika. Sjajilo ćete bez puno truda nanjeti precizno na usne.


Ono što me od prvog susreta sa ovim proizvodom buni je njegov naziv, odnosno to što je proizvođač svoj proizvod nazvao sjajilom i to ne bilo kakvim sjajilom, nego sjajilom mat završnice. Možda sam nešto propustila, ali zbilja bi voljela da mi netko objasni od kada su sjajila postala mat? Itko?


Uglavnom, iako bi tekući proizvod mat završnice prije svrstala među tekuće ruževe,  ovaj je proizvod teksturom zbilja sličniji sjajilu nego tekućem ružu. Lagan je, prozračan, podsjeća na pjenasti mousse, a na usnama ugodan je i ne isušuje ih. Za solidnu pokrivnost dovoljan je jedan sloj na usnama, a ne smeta mu ni ako ga nadograđujete. Završnica nikako nije u potpunosti mat kao kod tekućih ruževa, no o sjaju kakvo bi imalo sjajilo u pravom smislu te riječi, nema ni govora. Mislim da će vam swatchevi na usnama puno vjernije dočarati završnicu ovih sjajila jer riječima je teško objasniti nešto što još ni sama sebi još nisam. Na usnama se ne suše u potpunosti poput tekućih mat ruževa, no ne ostavljaju ni ljepljiv sloj kao što to neka sjajila znaju činiti.

02 beauty-approved!

03 girl of today
Sjajila neće preživjeti jelo, no piće i dva do dva i pol sata bez popravaka, svakako. Za proizvod prihvatljive cijene, preciznog aplikatora i mogućnosti nadograđivanja slojeva kroz dan, meni sasvim dovoljno.

Miris sjajila je izraženiji, pa ukoliko ste osjetljiviji na mirise, preporučam da se prilikom kupovine konzultirate sa testerom. Po nanošenju se zadržava još neko vrijeme na usnama.

Cijena koju ćete platiti za 5 mililitara proizvoda iznosi 19, 90 kuna, a proizvod bi trebali potrošiti u roku od 24 mjeseca od otvaranja. Sastojke možete vidjeti niže.

HYDROGENATED DIDECENE, TALC, POLYBUTENE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, CERA ALBA (BEESWAX), DIMETHICONE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, C26-28 ALKYL DIMETHICONE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, SODIUM SACCHARIN, AROMA (FLAVOR), CI 15850, CI 42090, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Ako me pitate, preporučam li ovaj proizvod, odgovoriti ću vam kako ovisi što tražite. Ako volite tekuće ruževe sa jakom mat završnicom i konkretniju pokrivnost na usnama, ovo nije proizvod za vas, ali ako želite lagani proizvod za svaki dan, koji je ugodan za nošenje i ne isušuje, svakako si priuštite barem jednu nijansu ovoga sjajila.

Jeste li isprobali Essence matt matt matt sjajila?
Buni li i vas što su ovaj proizvod nazvali sjajilom?
Pišite mi! :)



Broj komentara: 20:

  1. Hahahq mat sjajilo????...čista glupost jer to ne može biti. . To je samo marketinški trik jer će cure prije kupiti neki ruž koji je matt nego sjajilo..čim vide natpis "matt matt" kupuje se odmah.. .. jer je to danas IN..više njih preferira mat...tako ja razmišljam... Ili je u biti naziv smislio neka budala koja nema veze s vezom...hahahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marketinški trik. I sama sam nasjela misleći da se radi o tekućem mat ružu, ne čitajući uopće da kupujem sjajilo. Nije mi previše žao jer je proizvod solidne kvalitete, ali baš ne razumijem čemu to obmanjivanje...

      Izbriši
    2. Apsoutno se slažem sa svim śto si rekla

      Izbriši
    3. Lijepo je čuti da nam se mišljenja slažu :)

      Izbriši
  2. Upravo sam danas stajala u Dm-u gledala i čudila se matt sjajilu? hahah :D Inače super za recenzju stvarno me zaimalo što mogu očekivati od ovoga jer planiram probati. A inače škicala sam upravo ove dije nijanse koje ti imaš :D Jako su lijepe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene su ove dvije na prvu osvojile, iako su sve nijanse jako lijepe :)
      Baš me zanimaju tvoji dojmovi :)

      Izbriši
  3. 03 nijansa mi se sviđa.
    A kako ja i inace obozavam (normalna) sjajila, svakako cu kupiti i ovo te ga i sama isprobati. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jednom mi je teta u nekoj parfumeriji objasnila, da mat znači da nešto nema šljokica, ha, ha, pa eto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekako mi tetino objašnjenje nema smisla..možda je imala kakve veze sa smišljanjem naziva za ovaj proizvod? :)

      Izbriši
    2. Ni meni baš, ali nisam se htjela s tetom raspravljati :))

      Izbriši
    3. hehe, tetama u parfumeriji se nikako ne želimo zamjeriti ;)

      Izbriši
  5. nisam fan sjajila pa ih preskačem, da je ruz rado bi ga uzela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnoge bi usrećilo da je ovo zapravo ruž, no što je, tu je...možda u nekoj idućoj kolekciji :)

      Izbriši
  6. Ja bih ovo definitivno prije nazvala kremastim ruzem nego sjajilom. Sjajila ne volim zbog onog ruznog ljepljivog osjecaja, boja se skoro nimalo ne vidi na usnama i jako jako se sjaje.. ovo mi je bas suprotno od toga i jako mi se svida. I ne znam dal je to do mojih ''sjajila'' ali moji su uzivo puno vise matt nego tvoji na fotkama :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je ovo puno draži proizvod od klasičnog sjajila za usne...
      Što se fotki tiče, sjajila su nanošena bez balzama i korektora ispod i prikazana upravo onako kako na meni izgledaju u stvarnosti. Više mat budu jedino kada ih nanesem preko korektora i lagano utisnem usne u maramicu nakon nanošenja ili ih matiram transparentnim puderom, no to je onda naravno neka sasvim druga priča.

      Izbriši
  7. Ni meni u prvu ruku nije bilo jasno sta je to mat sjaj za usne ali rekoh ajde da probam posto nije skupo a i stvarno mi je trebalo nesto za svaki dan. Meni se mnogo svidjaju,kupila sam dva,pa juce i treci. I svidja mi se sto ne isusuju unse jer mi je to najveci problem tokom zime :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti se sviđaju! To što ne isušuju usne je i mene osvojilo...ako ništa drugo, bar kratki predah od teških ruževa :)

      Izbriši
  8. Sjajilo ili ne meni su odlicni. Mat ruzevi mi isuse usne tako da nakon jednog dana nosebja ruza imam naredna tri nosenja labela, medutim ovo me sjajilo ili ne ugodno iznenadilo. Ne isusuje usne, istina bog i ne hidratizira, tako da od mene veliki plus. A miris opustaaaaa..... Inace primjetila sam da ima slatkast okus, jel i vama tako ili je meni samo u glavi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ista priča je i sa mnom :) i ne varate se, stvarno miris godi, slatkasti i voćni :)

      Izbriši