nedjelja, 18. prosinca 2016.

#RECENZIJA: Apivita Express Beauty Intenzivna piling krema sa maslinama

Nakon dosta vremena, presretna sam što vam danas donosim recenziju proizvoda preparativne kozmetike. Svakako bi voljela da ih ima više na blogu, no u posljednje vrijeme nekako sve češće posežem za provjerenim proizvodima, pa mi i manjka onih o kojima bi vam mogla pisati. Apivitinu piling kremu sa maslinama imam već dulje vrijeme u svojoj kupaonici, pa sam vam danas napokon odlučila napisati što o njoj mislim.


Ambalaža se ni po čemu osim boji i natpisima ne razlikuje od već recenziranog pilinga za blistavost sa borovnicom. Dakle, ista mekana plastična tubica, no ovoga puta zelene boje sa bijelim natpisima i crnim Apivita logom. Na poleđini su istaknuti sastojci koje ću vam ostaviti na kraju teksta kao što to i inače činim. I dalje smatram da je tubica odlično riješenje za ovakav proizvod, te da je idealna za optimalno doziranje proizvoda.

Za intenzivnu piling krema od masline se navodi da:
  • će ukloniti mrtve stanice i dubinski očistiti pore (sjemenke maslina),
  • prirodno eksfolirati i obnoviti kožu pružajući joj nevjerojatnu mekoću (reservatol iz grožđa i ulje marelice), 
  • uz mehaničku pruža i kemijsku eksfolijaciju (salicilna kiselina), te da je
  • idealna za normalnu, masnu i mješovitu kožu.

Koristi se 1-2 puta tjedno, nanošenjem kružnim pokretima na očišćenu kožu lica, nakon čega se ispire vodom. Hoćete li je koristiti jednom ili dvaput to ćete najlakše odrediti sami promatrajući potrebe svoje kože (u prvome redu stanje vaših pora). S obzirom da ja barem jednom tjedno koristim GlamGlow Dualcleanse masku koja (između ostalog) obavlja i eksfolijaciju, te dubinski čisti kožu od sebuma i nečistoća, piling kremu iz tog razloga nisam koristila više od jedanput tjedno što mi je i bilo sasvim dovoljno.

Sama piling krema je bijele boje, lagane i nemasne teksture sa smeđim i bijelim zrncima zaduženim za eksfolijaciju. Količina koja vam je potrebna za jedno korištenje je mala i stoga vas ne mora čuditi što ću napisati da se ni ne sjećam kada sam ovaj proizvod kupila jer je od tada prošlo dosta vremena. Miris je izraženiji, no svjež i prirodan, te mi se zbog toga sviđa. Sadrži mentol, pa se ne iznenadite efektom hlađenja koji ima na koži!

Uz koštice masline koje obavljaju mehaničku eksfolijaciju, tu je i salicilna kiselina zadužena za kemijski piling, a za koju ćete ako ste čitali recenziju o prethodnom Apivitinom pilinu, znati da je ono što me najviše veseli s obzirom da isključivo mehanički pilinzi više ne prolaze kod mene, a također je tu i većinski prirodan sastav, bez puno neželjenih dodataka koje se trudim izbjegavati.


Koža je nakon korištenja ove piling kreme izuzetno mekana i sjajna, odstranjen je odumrli sloj stanica kože, a pore su učinkovito i vidljivo očišćene. Uz sve to proizvod nije ni najmanje grub prema koži, nije mi izazivao reakcije ni crvenilo, niti je isušio ili zatezao. Nakon ispiranja spremni ste za daljnju njegu i koži je omogućeno da lakše apsorbira sve hranjive sastojke koje potom nanesete na nju. 

Rok trajanja proizvoda je 12 mjeseci, a cijena za 50 mililitara iznosi oko 120 kuna. I ova piling krema postoji u varijanti sa vrećicama gdje za cijenu od oko 40 kuna dobijete 2 puta po 8 militara (rasporedite na više korištenja jer je količina pozamašna).
Proizvod je ponovno bez parabena, silikona, propilen glikola, mineralnih ulja, etanolamina, ftalata, PCM-a i NM-a. Sadrži 89% prirodnih sastojaka. Možete ih vidjeti niže.



Jeste li isprobali koji Apivitin proizvod?
Koliko često koristite pilinge u vašoj rutini čišćenja lica, te imate li neke omiljene?
Pišite mi! :)



4 komentara:

  1. Nisam ovak probala, ali zanimljivo zvuci! Taman sam pri kraju caudalijevog koji mi je uz clarinsov najdrazi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slobodno prouči Apivitin asortiman, ima stvarno svega! :)

      Izbriši
  2. Jako puno proizvoda sam probala od Apivite te mi je ona jedan od najdražih bendova :D Ovaj piling nisam probala, ali zato imam iskustva sa njihovim maskama za lice koje jako volim. Ljuti me to što je cijena Apivita proizvoda jako napuhana kod nas pa ih naručujem s jedne grčke stranice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da smo ti i ja dva najveća Apivitina fana u ovoj državi :)
      A cijene stvarno jesu malo bezobrazne i vjerojatno bi se i puno više ljudi odlučilo nešto isprobati da nisu takve!

      Izbriši