srijeda, 28. prosinca 2016.

#RECENZIJA: Urban Decay Ultimate Basics paleta sjenila

Nije neka tajna da obožavam Urban Decay palete i da do sada ni jednom nisam ostala razočarana, pa vjerojatno nije za očekivati ni da ćete u ovoj recenziji čitati puno drugačije dojmove. Ono što je zasigurno novost u odnosu na sve Urban Decay palete koje posjedujem jest da je ovo prva paleta sa ovolikom količinom mat sjenila dok su u svim prethodno kupljenima prevladavale shimmer i glitter nijanse. Urban Decay Ultimate Basics paletu sjenila ugledala sam prvi put na službenom Instagram profilu nešto više od mjesec dana prije njezina izlaska u prodaju i od tada sam nestrpljivo čekala da negdje osvane da je iz istih stopa mogu naručiti. Sreća je što je najprije osvanula na Feelunique.com stranici što je značilo da ću iskoristiti i svojih 10% korisničkog popusta za koji sam odabrala upravo Urban Decay brend. Odužila sam ovaj uvod, a vjerojatno će vas najviše zanimati fotografije palete i više o samim nijansama i njihovim karakteristikama, pa nema potrebe da nastavljam dalje s obzirom da će post ionako vjerojatno ispasti poduži i bez toga.


Dolazi u kartonskoj kutiji koja sa svojim lomljenim sjenilima koja se nalaze na obje strane podsjeća na ostala pakiranja Naked paleta. Kutija sadrži sve podatke o proizvodu, odnosno gramaži, roku upotrebe i sastojcima.


Vjerojatno ćemo se složiti kako je ambalaža, koju ćete otkriti unutar kutije, izuzetno lijepo osmišljena. Bez previše detalja, u lijepoj brončanoj boji sa otisnutim nazivom palete. Izrađena je od čvrste plastike, a zatvara se na principu magnetiziranog poklopca.


Po otvaranju ugledati ćete osim sjenila, veliko i praktično ogledalo, te dvostrani kist manjih dimenzija koji me po uzoru na sve prethodne, nije ni ovoga puta razočarao. Veća strana je odlična za nanošenje, a poslužiti će i za blendanje sjenila dok je manji dio kista odličan za precizno nanošenje i za nanošenje sjenilo na donji dio kapka.Ukupno je 12 sjenila u paleti. 11 ih je potpuno mat što je ako se ne varam najviše mat sjenila koje ih neka Urban Decay paleta sadrži, te jedno koje je semi-mat i koje je vrlo  brzo postalo moje omiljeno sjenilo za područje ispod luka obrva.
Iako sam okvirno zadovoljna sa ovom paletom, nekoliko me nijansi i nije pretjerano oduševilo s obzirom da nešto lošijom pigmentacijom odskaču od ostalih. Kako vam budem stavljala swatcheve tako ću vam napisati i o kojim se nijansama radi. Osim tih nekoliko nijansi, ostale su nijanse jako lijepo pigmentirane, s lakoćom se blendaju i nadograđuju, gotovo pa se i ne truse i dugotrajne su na kapcima poput ostalih sjenila koje imam iz Urban Decay asortimana.Swatcheve sam podijelila u 3 skupine po četiri sjenila, pa krećem redom. Prve četiri nijanse su:

Blow- semi-mat svijetla nude nijansa,
Nudie- mat svijetla nude roza nijansa (najslabije pigmentirana nijansa koja se dosta teško nadograđuje na kapcima),
Commando- mat svijetla taupe-smeđa nijansa,
Tempted- mat svijetlo smeđa nijansa.
Zatim su tu:

Instinct-  mat srednje roza- taupe nijansa (iako ne toliko loša poput nijanse Nudie, također slabija pigmentacija i teža nadogradnja),
Lethal- mat crvenkasto-smeđa nijansa,
Pre-Game- mat svijetlo žuta nijansa (vrijedi isto što i za nijansu Nudie),
Extra Bitter- mat ciglasto-narančasta nijansa.
Posljednje u nizu nijansi su redom:

Faith- mat srednje topla smeđa nijansa
Lockout- mat bogata neutralna smeđa nijansa
Magnet- mat smoky siva nijansa (također slabije pigmentacije, iako se sa njome puno lakše radi nego sa prethodne dvije nijanse za koje sam navela da mi se njihova pigmentacija ne sviđa),
Blackjack- mat topla crna nijansa.Unatoč tome što me tih par navedenih nijansi nije oduševilo, ne mogu reći da me ova paleta razočarala jer su ostale nijanse poput ostalih nijansi iz Urban Decay paleta odlične kvalitete i odlično mi je što ih na okupu imam sasvim dovoljno za više kombinacija koje nosim svakodnevno. Štoviše Blow, Lethal, Extra-Bitter, Faith i Lockout mi se toliko sviđaju da bi ponovila kupnju samo radi tih nijansi. Iskreno, ne smatram da je nužna svakome jer ima i pristupačnijih paleti sa mat sjenilima, te bi svakako prije kupnje odvagnula hoće li vam nijanse iz palete biti upotrebljive s obzirom na ono što volite, te želite li paletu koja sadrži isključivo mat sjenila.

Količina svake nijanse je 1,2 grama, a cijena koju ćete morati izdvojiti za paletu 50 eura. Ja sam svoju naručila sa Feelunique.com stranice i kako sam već navela iskoristila svoj korisnički popust koji sam prilikom registracije aktivirala na Urban Decay brend. Rok unutar kojeg bi trebalo potrošiti sjenila je 24 mjeseca. Sastojke možete vidjeti ovdje.

Da li vam se svidjela Urban Decay Ultimate Basics paleta sjenila?
Koja vam je nijansa najdojmljivija?
Pišite mi! :)