utorak, 24. siječnja 2017.

#PROIZVODI KOJI SU ME RAZOČARALI / 3 /

U takvoj sam bitci s vremenom da vam u zadnje vrijeme ne mogu pisati ni polovicu koliko bih htjela. Tolike su recenzije na čekanju jer jednostavno ne stižem napraviti fotografije s obzirom da mi veći dio dana nestane u učenju. Sada kada se prisjećam nekih davnih dana kada sam uglavnom učila u večernjim satima, jasno mi je da bi bilo bolje kada bi i sada mogla usvojiti tu naviku, no sa druge strane, svjesna sam i da to više ne dolazi u obzir jer sam iz godine u godinu studija sve umornija navečer i ne moram ni pomišljati koliko bi mi opala kvaliteta učenja, a vjerojatno i rezultati. Sve to na stranu, niste došli čitati o fakultetu koji me umara i učenju koje je trenutno u petoj brzini već da saznate koji su se proizvodi ovoga puta našli u rubrici Proizvoda koji su me razočarali.

Prelazimo odmah na stvar i to krećemo od proizvoda o kojem sam vam već pisala na FB stranici. On je i najveće razočarenje ovoga posta, a ujedno i najrazočaravajući tekući puder koji sam ikada kupila. Možda već pogađate, riječ je o Lancome Teint Miracle tekućem puderu u nijansi 01 Beige Albatre. Nemam više namjere uopće poklanjati pozornost ovome proizvodu pored toga što ću ponoviti kako je ova nijansa za najsvijetliju nijansu žutog podtona, prvo užasno tamna, a drugo bolesno prežuta što na licu izgleda još barem dva puta gore nego što ćete moći steći dojam iz swatcha koji vam ostavljam niže. I tako puder nisam mogla ni isprobati, a u vjetar sam bacila +350 kuna (malo manje s obzirom da je bio na akciji). Za nijansu sam mislila da toliko oksidira da bi se ispostavilo da je to takva nijansa i da je i druga bočica istog pudera jednaka! Nikad, ali nikad više Lancome tekući puder iz svoga džepa ne namjeravam kupiti, a vama savjetujem da sa bilo kojom nijansom toga brenda izađete na sunčevu svijetlost i vidite na što ćete potencijalno baciti novac. Drago mi je što ću vam iz ovoga iskustva moći ponoviti ono što vam uvijek, kada su tekući puderu u pitanju, pišem, a to je da ih uvijek isprobate na vratu, izađete na danje svijetlo i vidite kako će se kroz neko vrijeme ponašati na koži. Kupovina deset minuta pred zatvaranje jer je puder na akciji je nešto najgluplje što si možete priuštiti ako neki proizvod kupujete prvi put i niste ga ranije proučili!



Drugi proizvod je pored gornjega takvo blago razočarenje da  mi se čini da bih ga slobodno mogla i preskočiti, a riječ je o Uriage Xemose stick za njegu usana. Nažalost, kod mene ovaj proizvod nije funkcionirao kao što je to funkcionirao kod mnogih djevojaka koje ga slove za svojeg favorita. Koristila sam ga dva tjedna i u tom periodu potrošila što baš i nije neka jeftina investicija s obzirom da mu je cijena oko 40 kuna za 4 grama, no na stranu sa cijenom, nije mi ni pružao dovoljnu njegu jer su mi usne kroz period isprobavanja konstantno vapile za hidratacijom i to je isključivi razlog zašto se nalazi ovdje. S obzirom da je Xemose linija inače za suhu kožu i kožu sklonu atopiji, očekivala sam puno više upravo po pitanju hidratacije. Da ne bude sve u istom tonu, dvije pozitivne karakteristike koje bih navela su nemasna formula i to što proizvod nema mirisa, a znam da postoje mnogi kojima je to presudno prilikom odabira balzama za usne.


Žalosti me što ponovno spominjem Biobazin proizvod u ovome postu jer ima čitav niz onih koji mi se sviđaju i nekako ih ne očekujem na ovome mjestu, ali valjda sa proizvodima za lice nikako da kliknem. Naime, sa Biobazinim New age Mimosa serumom za lice i vrat ponovno ista priča kao i sa tonikom sa peršinom. Tjedan dana korištenja i bujanja komedona (najviše na bradi), po prestanku korištenja, povlačenje. Za to kratko vrijeme korištenja nisam primjetila nikakve druge promjene na koži, a očekivala sam da će barem malo olakšati stanje sa dehidracijom. Šteta jer su mi se jako svidjele ambalaža sa pumpicom, tekstura i miris samoga proizvoda. Cijena za 30 mililitara je oko 70 kuna.


Idući je proizvod Aussie Miracle suhi šampon Colour Mate i to je već treći proizvod ovoga tipa koji se našao u ovome postu. Iako razočarenje, opet najmanje među svima koje sam do sada navela (Balea za plavu kosu i Batiste Tropical). Ponovno imam problema sa time što mi proizvod ako ga ne nanesem pažljivo ostavlja bijele tragove u kosi i što ne absorbira u potpunosti masnoću sa tjemena. Također, u mirisu se izrazito osjeti talk što me apsolutno izbaci iz takta jer da želim mirisati na talk bi kupila običan talk i njega koristila umjesto da bacam novce na suhe šampone. Volumen će pružiti, no ništa spektakularno, pogotovo ne pored toga da kosi neće pružiti željenu svježinu između pranja. Cijena za 180 ml je oko 40 kuna. I dalje stojim pri tome da bih se trebala držati Batiste Cherry i Blush varijanti i prestati uludo bacati novce na suhe šampone koji ne valjaju.


Za kraj sam ostavila Body & Soul spužvicu za nanošenje tekućeg pudera. S obzirom da sam imala tu sreću da je prva spužvica koju sam kupila bila Real Techniques Miracle spužvica, sve nakon uspoređujem upravo sa njom i uvijek se na nju i vraćam. Body & Soul mi se nije svidjela jer ne dobije na volumenu kad se nakvasi vodom i rekla bih da mi je mala, nakon nebrojeno pranja nije uopće omekšala nego je ostala tvrda kao i u početku što mi uopće nije prihvatljivo, a uz sve to se jako teško pere. Nije neka razlika u cijeni, tako da radije uložite u pravu spužvicu jer je to nešto što će vam itekako olakšati šminkanje (mislim da je ova bila oko 30 kuna, a Miracle Sponge možete naći za 50 kuna i sada je dostupna i u našim drogerijama).


Imamo li neki zajednički proizvod koji nas je razočarao?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 17:

  1. Bipina spuzvica. Ja sam pak kupila prvo nju i mullerovu i odustala od spuzvica. Dok me makeupholic27 nije ubijedila da probam RT-ovu. Otad je to ljubav. Ostale failove nisam probala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam prvo isprobala RT spuzvicu i voljela sam ju kada sam ju prvi put kupila. Nakon toga sam ju kupila još 2 puta i oba puta mi je bila grozna, kao da su promijenili materijal od kojega je izrađena, ono nebo i zemlja. Sada koristim Hallo Beauty (Bipinu) koja mi je stvarno super, a i košta samo 25 kuna. Tako da na kraju sve ovisi valjda o ukusu?

      Izbriši
    2. Tu Bipinu sam htjela isprobati prije ove, ali nakon ovog promašaja, neda mi se bacat novac u vjetar..naručila si jučer zalihe RT spužvica da budem na miru :) A ako su luđaci promijenili materijal (ne dao Bog, ali nikad se ne zna), Bipina je iduća ;)

      Izbriši
  2. Senf puder,...ja još uvijek ne mogu vjerovati da u tom rangu cijene rade takav sh....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha, ni ja se još nisam pomirila, ALI Lancome je navodno izumio neki aparatić za očitavanje tona kože i stroj koji će miksat puder prema procjeni tog aparatića na licu mjesta..to tek čekam da vidim (i cijenu)! xD

      Izbriši
  3. Trebaš probati Uriage balzam u bijelom pakiranju Thermale. Meni je savršen, a imam jako zahtjevne usne i još ih svakodnevno maltretiram mat ruževima. Za suhe šampone se slažem da su Cherry i Blush najbolji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za preporuku! Kad potrošim zalihe EOS-a biti će mi na umu :)

      Izbriši
  4. Jos uvijek je sok za Lancome puder. Za spuzvicu se slazem, tvrda, cak su one tvrde s ebaya mekse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umjesto spužvice možeš i kamen uzet, na isto dođe ;)
      A puder mislim da nema koga nije šokirao...voljela bih samo da se javi jedna jedina osoba koja koristi tu nijansu i kojoj ona odgovara...

      Izbriši
  5. Nisam ništa probala od tvojih flop proizvoda,heheh.. I dobro da nisam...čudim se nijansi pudera...baš da ne povjeruješ...to ti je škola pogotovo da ne bacaš tako velike novce za puder.. Ja uzmem od kuće par malih posudica i dođem u drogeriju i napunim par različitih nijansi pudera..dobro isprobam i ako mi se svidi ja ga kupujem...poludila bih da sam tako puno para dala za puder i onda mi ne valja..Uf...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To meni inače i naprave cure u parfumeriji, ali eto bila je viša sila (čitaj: akcija) i eto pouke za buduće :/
      Definitivno ti ni ne želim ovakve promašaje tako da mi je drago da ništa od ovoga nisi isprobala! :)

      Izbriši
  6. Nisam isprobala nista od ovih proizvoda osim spuzvice koja mi se takoder nije svidjela. Jako je tvrda i skoro da nikako ne naraste :(

    OdgovoriIzbriši
  7. Delim tvoj stav po pitanju Aussie I Balea suvog šampona za plavuše. Užasni su! Aussie mi se i dalje vuče po kupatilu, ne odmašćuje kosu, slepljuje je, kao lak za kosu je, i to loš lak. Bačen novac. HE I obične pudere više ne kupujem bez da prvo pročitam na makeupalley recenziju. Retko koja domaća blogerka je iskrena po pitanju tih pudera, dižu u nebo i ovaj lankomov i diorskin, a nisu dobri. Volim poštenu recenziju i super ti je post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na komplimentu :) Uvijek pišem ono što mislim i nema toga što bi me navelo da lažem čitateljice jer sam i sama u toj poziciji kad razmatram kupiti li ili ne neki proizvod i ne želim da me se obmanjuje zbog plaćene recenzije, PR proizvoda ili nečega desetoga...
      Realno, možda je ovaj puder i super, ali ja to ne mogu tvrditi jer ga nisam imala prilike isprobati..naše se druženje prekinulo istoga trena kada sam vidjela kojeg mi je tona lice...mislim, da sam sa time hodala barem dva tjedna samo radi recenzije okolo, mnogi bi pomislili da me neka opaka bolest pogodila (žutica u najboljem slučaju) xD
      A ovi suhi šamponi su mi valjda najveći fajlovi, sve jedan gori od drugoga. Stvarno moram prestati eksperimentirati sa njima.

      Izbriši
  8. Nijansa Lancome pudera je čisti senf pigment. Strašno! :D A što se tiče suhih šampona za kosu, definitivno se slažem! I sama sam odlučila prestati kupovinu drugih, kad jednostavno ne rade posao koji Batiste obavi u par minuta. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa za poželjet ;)
      Ja sam sad valjda konačno završila sa eksperimentiranjem :)

      Izbriši