subota, 11. veljače 2017.

#RECENZIJA: Avon Calming Effects Mattyfing Foundation

Rijetko kada vam pišem o tekućim puderima nižeg cjenovnog ranga jer takve uglavnom ne kupujem niti isprobavam. Proizvod o kojem vam danas pišem kupila sam na preporuku više njegovih zadovoljnih korisnica, a riječ je o Avonovom Calming Effects matirajućem puderu. U  Avonovom paketu koji sam dobila prije nekog vremena, nalazila su se još dva Calming Effects pudera, no u *Illuminating verziji koja je za suhu/osjetljivu kožu, pa sam se odlučila da vam o njima ne pišem jer verzija nije primjerena s obzirom na moj mješoviti (normalni/masni) tip kože i dojmovi koje bih vam napisala ne bi bili pošteni prema samome proizvodu. Dakle, današnja recenzija posvećena je Avon Calming Effects matirajućem tekućem puderu namijenom mješovitoj/masnoj koži, no u tekstu ćete iz razloga koje ću vam navesti vidjeti i fotografije iluminirajuće varijante.

Krenuti ću od same ambalaže koja je prvi razlog zašto ćete vidjeti obje varijante pudera na fotografiji. Naime, matirajući puder sam kupila netom prije kampanje u kojoj je puderu izmijenjena ambalaža, te ona sada izgleda poput ove iluminirajućeg pudera. Nisu neke velike promjene. Kartonsko pakiranje je i dalje ostalo u crnoj boji, na njemu su sadržane sve informacije o samome proizvodu kao i do sada uz malu promjenu smještaja, a ono što je najuočljivije jest da su na novim ambalažama natpisi sa prednje strane srebrne boje, te je dodan nazin Avon True Colour.


Bočica je također pretrpila izmjene samo što se tiče natpisa. Sviđa mi se što se nisu odrekli lijepe staklene bočice i što je u novijoj varijanti elegantnija nego prije. Ono što mi nikako nije jasno jest činjenica da ništa nije učinjeno po pitanju pumpice. Naime, za pumpicu matirajućeg pudera sam nekoliko tjedana mislila kako je pokvarena jer bi je za jedno nanošenje morala stisnuti nebrojeno puta, no na kraju se ispostavilo da je ista takva i na bočici iluminirajućeg pudera i da pumpica u stvari tako funkcionira. Šteta da nisu poboljšali pumpicu, odnosno omogućili da iz nje izađe veća količina proizvoda i napravili da se lakše stisne jer bi tada za ambalažu mogla napisati da je stvarno savršena. Na fotografiji vam prenosim koliko proizvoda izađe jednim potiskom pumpice, pa ćete mi vjerojatno vjerovati kada napišem da nisam jednom skidala istu i sipala proizvod direktno iz ambalaže jer mi se negdje žurilo.




Nijansi je ukupno 5 (za svaku od verzija). Redom od svijetlije prema tamnijoj to su: Ivory, Nude, Cream, Almond i Warmest Beige. Dok je Nude za neutralan do blago žuti podton, Cream je za žuti, a ostale nijanse će odgovarati rozom podtonu kože. Na swatchu ću vam pokazati nijansu Nude koju koristim, te nijansu Ivory jer me nekolicina vas u posljednje vrijeme pitala kako da odrede podton kože i pudera. Mislim da ćete razliku između rozog i žutog podtona najlakše uočiti na primjeru, pa sam odlučila iskoristiti ovu priliku da vam to i pokažem. Dakle, Ivory je puder za rozi podton kože, a Nude za žuti. Pored toga, sa  Avonovim puderima je problem što ih ne možete isprobati na licu mjesta s obzirom da se radi o kataloškoj prodaji,pa vjerujem da zbog toga svaki swatch dobro dođe. Obje nijanse su dosta svijetle i mislim da će zanimati djevojke koje su vječno u potragom za dovoljno svijetlim puderom za sebe. Možda vam se učine tamniji na swatchevima, no nijanse se jako lijepo prilagode boji vaše kože. Recimo, ja sam jako svijetla i iako će vam se možda učiniti da je nijansa Nude pretamna za mene, ona se toliko savršeno stopi sa mojim tenom da ni sama prilikom prvog nanošenja nisam vjerovala.


Tekstura pudera me ugodno iznenadila. Rijetka je, no ne previše, prozračna, umjereno brzo se suši i sa lakoćom se nanosi. Nisam primjetila da mi ju je sa nečime bilo teže nanjeti, stoga joj to daje dodatni plus od mene s obzirom da me u poslijednje vrijeme puderi dosta zezaju po tome pitanju.

Prekrivanje koje pruža je lagano, nadogradivo ka srednjem. Odmah ću vam napisati kako ovo nije podloga za vas ukoliko imate problematično lice ili tražite neku konkretnu prekrivnost. Za mene je ovo najbolji puder za svaki dan kada lice ne želim opterećivati teškim proizvodima i općenito ne želim na odlazak u trgovinu trošiti puder na koji sam izdvojila pola svoje studentske stipendije. Lijepo mi ujednači boju lica i prekrije blago crvenilo. Završnica je prirodna mat. Nakon sušenja niti tijekom dana ne oksidira!

Puder je izrazito lagan na koži, ne zateže je niti isušuje. Nosila sam ga čak i kada sam imala suhih dijelova na licu jer ih nije dodatno isticao. Također, neće istaknuti proširene pore niti će se uvlačiti u borice.

Kod trajnosti kao i kod prekrivne moći, također želim naglasiti kako ovaj proizvod nije za one čija su očekivanja od pudera za svakodnevnu upotrebu visoko postavljena. Puder na mojoj koži, bez baze i naknadnog fiksiranja izdrži otprilike 4 sata bez prosijavanja. Nakon što prosije (t zona, razumije se), to je zbilja minimalno i ne smeta mi kao što to bude kod težih pudera. Zanimljivo je da se nakon tog blagog prosijavanja, ono više ne pojačava kao što sam inače navikla niti mi je nužno matiranje da bi puder i dalje izgledao lijepo na koži. Otprilike 6 sati po nanošenju počinje lagano nestajati sa t zone. Naravno, sa bazom i matiranjem neko vrijeme nakon nanošenja, potrajati će dulje. Smatram da ne bi dobro prošao kod korisnica sa masnom kožom niti kod onih sa jako dehidriranom.

Da se razumijemo da ovakve karakteristike nebi prošle kod deseterostruko skupljeg pudera niti onog kojeg sam ciljano kupila baš zato što se reklamira pod puderom visoke prekrivne moći i izdržljivosti, no u poslijednje vrijeme sve manje želim svakodnevno opterećivati kožu sa teškim puderima i zato za odlazak do trgovine, nekoliko sati na fakultetu ili za otići na kavu, ni ne tražim puno više od toga što mi ovaj puder pruža.

Rok upotrebe od otvaranja je 24 mjeseca od otvaranja. Za redovnu cijenu od 80 kuna (ja sam ga platila 35 u kampanji u kojoj sam kupovala, a ne sjećam se kada sam ga zadnji put uopće vidjela po punoj cijeni) dobiti ćete 30 mililitara proizvoda. Sastojake možete vidjeti niže (parabeni!). Calming Effects puderi sadrže sastojke koji umiruju kožu, pa mislim da bi mogli odgovarati i onima sa osjetljivijom kožom.


*PR PROIZVOD
-recenzirana verzija kupljena je vlastitim sredstvima

Jeste li isprobali Avon Calming Effects pudere?
Kakva su vaša iskustva?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 8:

  1. Nisam probala Avon pudere. Malo mi je nezgodno jer nemam testere pudera. A jako sam svijetle puti i tesko mi je naci puder a nisam sigurna ni kojeg sam podtona 😦

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina je da je malo teško odlučiti se na kupnju preko kataloga :/
      Moja ti je preporuka da uzmeš dvije male posudice i u obližnjoj drogeriji pitaš prodavačicu da ti u jednu stavi puder žutog, a u drugu rozog podtona i to probaš na sebi. Postoje razni savjeti kako otkriti svoj podton kože, ali mislim da je ovo jedini pravi način da stvarno vidiš što ti odgovara :)

      Izbriši
  2. Koristila sam ranije njihove pudere ali sam uvek uzimala pogresnu nijansu, stvarno je nezgodno kupovati preko kataloga. Odlicno si uradila recenziju, puderi mi izgledaju bas okej :)

    Tako ja to

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, najbolje je barem dobro pogledati swatcheve na netu prije kupnje, iako ni to nekad ne pomogne :/
      Hvala ti, meni su super za svaki dan :)

      Izbriši
  3. Moja iskustva sa Avonovim puderima su jako pozitivna, nemam nikakvih nepravilnosti na koži pa od pudera samo tražim ujednačavanje tena i mat efekt. Inače prije narudžbe pudera iz Avona prvo si naručim testere da isprobam odgovaraju li mi nijanse. Cijene su simbolične i rado uložim tih kunu dvije u tester nego da se mislim u drogerijama pod onim njihovim svjetlima hoće li mi, ili neće odgovarati nijansa kad ga napokon počnem koristiti kod kuće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači mogu se naručiti i tester i? Vidiš, to nisam znala! :)
      Meni su ovo prvi njihovi puderi, ali sigurno neće biti zadnji :)

      Izbriši
    2. Naravno da mogu. I za pudere i za ruževe i za kreme, za sve imaju testere koji ovisno o katalozima variraju od kunu, dvije pa do nekih 4,5 kn. Samo treba pitati Avon lady da ih naruči. Meni je to kao što sam rekla jako praktično jer nije mi žao dati 5 kn za testere ali duša me zaboli kad kupim neki drogerijski puder i nanesem ga doma na lice i skužim da mi je presvijetao/pretaman/prežut i da sam bacila stotinjak kuna.

      Izbriši
    3. Za ruževe sam znala da postoje testeri, ali nisam imala pojma kako do njih...hvala ti puno na ovome, vjerujem da će mnogima koristiti :*
      Nitko se ne osjeća dobro nakon što baci novce na nešto što mu ne odgovara!

      Izbriši