ponedjeljak, 13. veljače 2017.

#RECENZIJA: Kopija Zoeva Vegan seta kistova za lice sa AliExpressa

S obzirom da je na Facebook stranici pokazan veliki interes za setove kistova koje sam naručila sa AliExpressa, odlučila sam vam danas napisati nešto o setu kistova za lice, a nadam se da će i onaj za oči uskoro stići na red kako vas više ne bih držala u neizvjesnosti. 

Set za lice o kojem vam pišem, kopija je Zoevinog Vegan Face Seta kojeg možete vidjeti na njihovoj službenoj stranici (OVDJE) i na samome početku napominjem kako neću uspoređivati kopiju i original ovoga seta jer za sada još nemam niti jedan original Zoeva kist, već ću vam samo napisati svoje mišljenje o kistovima koji predstavljaju njihovu kopiju, a cijenom su itekako pristupačniji, a samim time i dostupniji većem broju nas.



Set sadrži ukupno 6 kistova. Možete ga naručiti i sa torbicom što ja nisam htjela jer sam smatrala da mi je nepotrebna. Kistovi iz seta su kopije Zoevinog 102 Silk Finish, 104 Buffer, 106 Powder, 110 Face Shape, 128 Cream Cheek, te 142 Concealer Buffer kista. Svi kistovi dolaze zapakirani u svoju košuljicu. Ne mogu sa sigurnošću reći da su kopije u potpunosti vjerodostojne što je razumljivo s obzirom da original kistove nikada nisam vidjela, no s obzirom da se pazilo da čak i natpisi budu u potpunosti identični (nije izostavljen ni natpis Color. Love. Makeup. na stražnjoj strani drške) zaključiti ću kako je uloženo dosta truda kako bi kistovi bili što vjernija kopija.


Kistovi su izrađeni od sintetičke dlake i imaju drvene drške.  Prošli su već podosta pranja (kistove za tekuće i kremaste proizvode perem nakon svake upotrebe) i nisu pretrpjeli niti ispadanje dlačica niti su drške popucale ili olabavile. Smatram da je izrada kistova na razini i da stvarno mogu dugo potrajati ako lijepo brinete o njima.

Smatram da bi bio red i da napišem nešto o svakom pojedinom kistu, pa krećem od 106 Powder kista, odnosno kista čija je namjena nanošenje pudera u prahu ili kamenu. U potpunosti ću se složiti da je kist idealan za ono čemu je namijenjen, a osim toga, ga jako volim koristiti i za nanošenje bronzera. Dlačice su lijepo, ne pregusto smještene, mekane i kist jako lijepo rasporedi proizvod po licu.


Zatim imamo 104 Buffer koji je već nakon prvoga korištenja postao moj novi omiljeni kist za tekući puder. Ovo je ravno rezani kist, čvršćih i gušće zbijenih dlačica i nešto veći od drugih buffer kistova koje imam. Također je jako mekan i ugodan na licu. Koristim ga tako da najprije utapkam puder u lice, a onda do kraja ublažim prijelaze kružnim pokretima u smjeru rasta dlačica (prema dolje). Još ni jedan puder nije odbio surađivati sa njime i stvarno sam zadovoljna kako moja podloga izgleda nakon što je nanesem ovim kistom.


128 Cream Cheek je najsavršeniji kist za rumenilo koji sam ja ikada držala u svojim rukama. Vjerovali ili ne, trenutno nemam ni jedno kremasto rumenilo da bih mogla provjeriti da li obavlja svoju prvotnu namjenu, no za nanošenje rumenila u kamenu je savršen. Volim ga jer je mekan, manjih dimenzija i prema tome i najprecizniji kist koji imam, a dlačice su koso rezane i lijepo raspoređene što omogućuje ciljani i ravnomjeran nanos proizvoda. Također je odličan i za konturiranje i nanošenje bronzera.


102 Silk Finish je još jedan kist koji volim koristiti za nanošenje pudera. Možda nije bio najbolji izbor u set smjestiti dva proizvoda za nanošenje tekućih podloga, no ja se ne žalim jer mi se često dogodi da se prvi ne osuši nakon pranja i onda mi drugi kist taman dobro posluži. Ako još nemate neku kolekciju kistova, sigurno vam neće biti višak. Manjih je dimenzija od Buffer kista, pa će vam se također svidjeti ukoliko vam prvu bude možda prevelik. Odlično mi posluži i za ublažavanje prijelaza između korektora i tekuće podloge na području ispod očiju. Dlačice su nešto gušće, rezane zaobljeno pri vrhu, a po uzoru na sve ostale kistove, također su jako mekane i ugodne na licu.


110 Face shape je kist kao rođen za nanošenje kremastih proizvoda za konturiranje na lice. Manjih je dimenzija, čvrstih i mekanih dlačica, te blago zaobljen prvi vrhu, poput prethodnoga kista. Koristim ga i sa proizvodima u kamenu, ali ono sa čime je nanadmašan su kremasti proizvodi. Dovoljno je čvrst što omogućuje da kremasti proizvod sa lakoćom izblendate, te odgovarajuće veličine koja će omogućiti precizno nanošenje gdje god poželite. Kada mi se žuri, znam ga iskoristiti i za nanošenje korektora na područje ispod očiju.


I poslijednji kist je  112 Concealer Buffer. Ovaj kist obožavam koristiti za nanošenje baze na kapke, te korektora na područja ispod očiju. Mekan je, precizan i zbog njega sve više izbjegavam koristiti spužvicu za nanošenje korektora. Manjih je dimenzija, pa svakako zna trebati malo više vremena dok sa njime izblendate sav proizvod nanesen na područje ispod očiju, no svakako se isplati jer je krajnji rezultat besprijekoran.


Mislim da je i više nego očito da sam izuzetno zadovoljna naručenim setom kistova za lice, te da bi se bez sumnje odlučila na ponovnu narudžbu. Sumnjam da bih se odlučila na kupnju original seta kistova jer mu je cijena prilično visoka, a ne vjerujem da postoji neka velika razlika između ta dva seta vrijedna te razlike u novcu. Set je plaćen manje od 9 dolara što je i više nego pristupačno za kvalitetan set od 6 kistova koji su svi redom iskoristivi, a jedina mana (ovisno kako na to gledate) mogla bi biti naručivanje i plaćanje putem interneta i čekanje na dostavu. Moj je set stigao za otprilike dva tjedna koliko i uobičajeno čekam narudžbe sa ove stranice.

Seller preko kojeg naručujem sve Zoeva setove je H P Store, a ostavljam vam i LINK ovoga seta. 
Imajte na umu da selleri mijenjaju linkove, a nerijetko i zatvaraju svoje trgovine na posredničkim stranicama, pa je moguće da u budućnosti, ovi linkovi više neće vrijediti!

Kakvo je vaše mišljenje o kupovanju kopija skupljih setova kistova?
Kako vam se svidio ovaj set kistova?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 16:

  1. Podrzavam kupnju kopija kistova.
    I sama bih to napravila.
    Ja sam u petak narucila prve Jessup kistove sa eBaya a doma vec imam pa ajmo rec kopiju tih kistova..
    I ovalne kistove sam narucila isto.
    Al ja s eBaya uzimam najcesce.. Imas link za takve kistove s eBaya možda?
    Jako su lijepi i sviđaju mi se i bili bi mi korisni, svakako. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me zanima kakve ovalne si naručila i kakvima će ti se pokazati :)
      Nažalost, ebay sam skroz zapostavila od kada sam otkrila AliExpress jer mi se puno više sviđa...
      Jedino što ti mogu savjetovati jest da probaš potražiti ovog sellera na ebayu, možda je i tamo otvorio trgovinu.

      Izbriši
    2. Uzela sam neke random ovalne od 10 kom + stalak (držac) za te kistove. 16$ sam to platila.
      Nadam se da ce mi biti dobri.

      Izbriši
    3. Dosta je i visoka cijena, pa bi mogli biti :)
      Javi dojmove! ;)

      Izbriši
    4. Pa da znas da i je jer imas po 9$ set od 10 kom ili 5 kom za 6-7$ max..
      Pa sam eto kao uzela malo skuplje.. Nadam se da ce mi biti dobri.
      Javit cu dojmove svakako ;)

      Izbriši
    5. Veselim se! Preporuke za kistove su uvijek dobrodošle :)

      Izbriši
  2. Baš bi voljela usporedbu :(
    Nikako da uzmem orginale, da dođu već jednom na red.. A za kopije opet se bojim da neću biti zadovoljna...
    Sad ih ima na BB pa možda ubrzo i pokleknem al samo za kistove za lice, pa bi onda mogla uzeti kopije čisto da ih usporedim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam dojam da bi razlika bila prevelika :) Nakon što sam ove uzela, 70 eura nikako ne bih izdvajala za original. Kistovi su svi redom funkcionalni, koristim ih svakodnevno i znam da mi neće biti žao niti ako im se nešto i dogodi jer bez problema naručim druge. Razlog više zašto ne dam 70 eura je taj da kistove za lice sa kojima nanosim kremaste proizvode, perem svakodnevno, a doživjela sam da mi Sigmina drška zbog toga popuca i lupala bih se po glavi da mi se isto dogodi i sa Zoevinim gdje svaki pojedini kist u setu dođe stotinjak kuna.
      Plus toga što me apsolutno nije briga radi li se o originalu ili kopiji kistova, sve dok oni valjaju, a s obzirom da su mi ovi odlični, original mi je nepotreban.

      Izbriši
    2. To mi je najgore što se može desiti..tako je meni uništio se Sigma kist,poludila sam... Nije se odvojila drška već ispale skoro pa sve dlačice. A na svim Morphe kistovima desilo mi se odvajanje od drške, sad sve imaju sejlotep.. Heheh
      Baš sam išla na link i nema više kistova. Baš šteta...
      Ako ti kažeš da dobro rade onda moram si i ja uzeti koji set,bar one za lice.

      Izbriši
    3. Uđi na sellera, naći ćeš kistove :)
      Ma grozno je kad se skupi kistovi raspadnu, zaboli srce i radi kista i radi novaca :/

      Izbriši
  3. Ja zasad od ''pravih'' kistova imam samo RT muultitask set i očekujem da mi dođe Berlin set. Nemam ništa protiv kopija kistova ali ja godinama želim RT pa sam se napokon odlučila na narudžbu. Ali svakako ću morati naručiti neke jeftinije kistove za lice jer i ja baš kao i ti perem kistove nakon svakog korištenje, dakle svakodnevno, i dezinficiram ih pa sam uvijek u strahu da ću ih brzo uništiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I moji RT su pravi. Tu sam jednom naručila kopije i ostala jako razočarana. RT su mi još uvijek cijenom u granicama razumnog i njih mi nije teško platiti jer nema ni jedan njihov kist da mi nije bio odličan!:)

      Mi koji se šminkamo svakodnevno uvijek trebamo paziti na što ćemo izdvojiti novac jer naravno da nije ista stvar kada kist pereš svakodnevno i kada ga pereš jednom ili dvaput tjedno...

      Izbriši
    2. Slažem se, cijene RT kistova su pristupačne i zapravo sam htjela kupiti kopije Core i Starter set ali kad sam uspoređivala cijene razlika je bila minimalna pa sam se ipak odlučila za originale. Kistove za puder i rumenilo koristim svakodnevno i najčešće ih perem 2 puta dnevno, ja sam oduševljena kako se RT brzo suše. I na taj način izbjegavam bilo kakvu kontaminaciju bakterija s mojim licem i obavezno ih dezinficiram.

      Izbriši
    3. Core set je stvarno odličan :)
      Mislim da mi se od svih kistova koje imam RT najbrže suše :)

      Izbriši
  4. Zgledaju jako dobro :D moji svi kistovi su s ebaya i nista nije original prvenstveno jer se za nisku cijenu mogu naci odlični setovi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako...ne mora sve što je dobro, nužno biti i skupo :)

      Izbriši