utorak, 28. ožujka 2017.

#Kopije Zoeva Rose Gold setova kistova sa AliExpressa ili zašto je kupovanje putem AliExpressa kupovanje mačka u vreći

Današnji post je poput većine postova na blogu trebao biti recenzija gdje vam dajem svoje mišljenje o određenom proizvodu koji sam isprobala, što bi u ovome slučaju bile kopije Zoevinih Rose Gold setova kistova za oči, no dogodilo se ono čemu sam se najmanje nadala i zato će današnji post zapravo biti više post o kupovanju putem internetskih stranica, odnosno negativnim stranama te kupovine, a manje post o spomenutim setovima kistova.

Da krenem od početka, prvi sam put kopiju Zoeva Rose Gold seta kistova za oči naručila krajem prošle godine i toliko su me oduševili da sam ih čak uvrstila i u favorite godine jer su za cijenu od nepunih 7 dolara bili iznad svih mojih očekivanja. 

Sam proces narudžbe i plaćanja putem AliExpressa vam neću objašnjavati jer smatram da je zbilja jednostavan i da ne biste trebali imati problema (naravno, ako vam zapne, slobodno mi se  možete obratiti za pomoć). Kao i na sličnim stranicama, trebati ćete otvoriti korisnički račun, te imati debitnu ili kreditnu karticu sa kojom možete plaćati putem interneta. PayPal ne podržava, no i da podržava, tu vam ne bih bila od koristi jer se njime ne služim. Stranica ima opcije slanja poruka sellerima, te traženja povrata novca ukoliko proizvod ne stigne u roku koji je bio predviđen od sellera. To mi se dogodilo nekoliko puta i do sada još nisam imala problema oko povrata novaca na račun sa kojega sam platila.

Drugi sam set naručila mjesec dana kasnije, od istog sellera, putem istog linka i pogađate što se prvo promijenilo? Cijena, naravno. Ako pratite određeni proizvod na AliExpressu ili nekoj sličnoj stranici, vjerojatno ste primijetili da što se proizvod više prodaje, to mu cijena više i raste. Ako se imalo razumijete u zakonitosti ponude i potražnje na tržištu, nećete se pitati zašto je to tako, ali i tada bi vas moglo iznenaditi koliko je cijena proizvoda narasla od kada ste prošli puta ušli na link. 
Drugi je set koštao malo iznad 7 dolara i da ne zaboravim, naručila sam dva komada jer nisam očekivala ono što će uslijediti. Cijena je do dolaska drugog seta na moju adresu narasla na nekih 9 dolara što mi je poznato jer ste me puno puta tražile link za ovaj set.

Oba puta sam na dostavu čekala oko 2 tjedna što nije predugo s obzirom da toliko čekam i sve ostale internetske narudžbe, ali ovaj će dio predstavljati nedostatak svima onima koji svoj proizvod žele što prije primiti na kućnu adresu. U ovom dijelu priče jedini nedostatak na koji moram prigovoriti jest taj što selleri nekada znaju stavljati rokove dostave i do 60 dana i zna biti frustrirajuće čekati da taj rok prođe kako biste mogli tražiti povrat novca iako vam je u većini slučajeva već i nakon mjesec dana kristalno jasno da naručeno neće stići (postoje i izuzeci gdje vam seller pristane ranije izvršiti povrat novaca, no takvi su u manjini).

Ako ste se već odlučili na internetsku kupnju, naravno, očekujete da dobivate isti proizvod sa fotografija, a u mome slučaju i isti proizvod koji ste protekli put naručili sa istog linka i od istog sellera. I to počinju moji problemi, a moguće i vaši ukoliko ste naručile putem istog linka. Naime, drugi set koji je stigao, nema veze sa prvim setom kistova.

U dio priče koliko su ove kopije istovjetne originalima, ne ulazim jer kako sam vam napisala i u prvome postu sa kopijom seta kistova za lice (OVDJE) originale Zoeva kistova nemam niti sam ih ikada vidjela.

Prvi set koristim od kada je stigao, te je on i nakon više od pet mjeseci i dalje u savršenom stanju. Dlačice su lijepo raspoređene, čvrste taman koliko treba, nježne su prema kapcima, te se lako sa njima nanosi i blenda proizvode. Svakome sam našla neku namjenu tako da ih koristim svakodnevno. Niti iz jednog kista nije prilikom pranja ispala kakva dlačica, a i brzo se suše što je još jedna pozitivna karakteristika. Ispod vam ostavljam fotografije izbliza, no neću pisati više o svakom pojedinom kistu jer smatram da nema svrhe s obzirom da su šanse da kupite isti ovaj set male ili nepostojeće.







Drugi je set krajnja suprotnost prvoga. Dlačice su grube (jako bodu) i prerijetko raspoređene. Sa nekim kistovima je nemoguće raditi dok su neki iskoristivi, iako ne i najbolji. Iz nekolicine su dlačice ispale već nakon prvog pranja, a sa svakim idućim, kistovi postaju sve ofucaniji. Drške nisu u potpunosti iste boje kao i kod prvoga seta, ali to je pored svega navedenog, najmanje bitno. Iako ih ne koristim često, vjerujem da oni koje koristim neće dugo, a i da ću one koji mi nisu iskoristivi baciti.








Mislim da vam je sada i više nego jasno koji je ključni razlog zašto više neću dva puta naručivati neki proizvod sa ovakvih stranica pouzdajući se u sellera i link i zašto sam u naslovu napisala da je kupovanje putem AliExpressa, kupovanje mačka u vreći. Ostavljam vam još dvije fotografije na kojima ćete još lakše uočiti o kakvoj se razlici među kistovima radi. Na obje fotografije, kist iz prvog seta je gore.



S obzirom na sve više vam neću  pisati recenzije proizvoda naručenih sa AliExpressa/ Ebaya i sličnih stranica na blogu jer se smatram odgovornom ukoliko postavim link određenog proizvoda, a vama stigne proizvod sasvim drugačiji od onoga koji sam ja dobila. O takvim ću vas kupnjama obavijestiti u new in postovima, a detalje pisati eventualno na Facebook stranici uz napomenu na ovo iskustvo i uz savjet da se ipak upustite u vlastitu potragu istoga proizvoda pouzdajući se u fotografije koje kupci ostavljaju među Feedback-ovima novijeg nadnevka ispod proizvoda (ta mogućnost postoji samo na AliExpresu i to je razlog zašto češće naručujem sa te stranice, a ne sa Ebay-a).
Ovim se putem posebno ispričavam svima onima koji su se neugodno iznenadili kupovinom putem linka koji sam ostavila.

I posljednja stvar koju vam moram napisati jest ta da su sa AliExpressa nestale sve kopije Zoevinih kistova, te sumnjam da će se ponovno naći na stranici, pa sreća ako vas je i to spriječilo da bacite novac u vjetar. Ako ste planirali ugrabiti neke kopije Zoevinih kistova, preostaje vam Ebay, no ne znam koliko dugo s obzirom da sumnjam u to da je razlog povlačenja Zoeve sa AliExpressa pravne prirode, te da će se isto dogoditi i sa Ebay-em.

Što mislite o kupovanju putem AliExpressa/Ebay-a?
Jeste li imali koje slično negativno iskustvo?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 12:

  1. Nazalost, vjerujem da nije prvi put da se kvaliteta necega na aliju kvarila kako je rasla masovna proizvodnja. Ne cudi ni sto je cijena narasla. Prije bilo kakvog narucivanja, uvijek treba pregledati sve najnovije recenzije na aliju ispod, pogledati slike, usporediti predlozene slike kupca s onim stvarnim koji stavi negdje dolje nize na stranici i onda kad se naruci i dalje postoji rizik. Svejedno ne smatram da je kupovanje na aliju "kupovanje macka u vreci" jer su slucajevi u kojima je nesto toliko lose zaista rijetki. Svoje mogu na prste jedne ruke prebrojiti, a kupujem na aliju vec neko vrijeme. Takoder, cijene po kojima se neke stvari mogu kupiti su zaista presmijesne i ne mogu se bas naci na nasem trzistu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daleko sam od toga da odustanem od AliExpressa, ali sada sam puno opreznija kada nešto naručujem jer zbilja nema garancije osim pouzdanja u nečije poštenje da će stići upravo ono što smo naručili (tako je to, da se ne zavaravamo, sa svime što naručujemo temeljem fotografije na internetu). Dobra strana tog rizika koji svjesno preuzimamo jest upravo činjenica da je većina stvari na stranici povoljna i nije velika šteta ni ako nam se u konačnici ne svidi što stigne...U konačnici, ovo je jedina od preko dvadesetak narudžbi koja je sadržavala "loš" proizvod, a ujedno i prva ponovljena pri kojoj sam se neugodno razočarala dobivši drugačiji proizvod i na to sam htjela upozoriti. Ni na koji način ne potičem da kupujete, niti odustanete od kupovine putem Ali-ja. Ima to sve svoje prednosti i nedostatke ;)

      Izbriši
  2. Srecom, nemam loseg iskustva. Ali ja kupujem samo s eBaya. I samo jednom sam kupila dvaput od istog sellera. Nemam tu naviku kupovanja od istih..
    Ali ne bih htjela da zbog ovog iskustva prestaneš pisati recenzije proizvoda s tih stranica.
    Ja to obozavam citati 😄

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ću vam još pisati o proizvodima sa ovakvih stranica, ali mislim da ne više u obliku opsežnih recenzija na blogu jer smatram da vam ne koriste ako takav proizvod ne možete kupiti. Najveća mi je tu prepreka što se ne želim loše osjećati ako kupite neki proizvod putem linka koji sam ostavila i u konačnici vam se dogodi ovo što i meni sa drugom narudžbom.
      Upoznavanja sa nekim ludim kineskim izumima i slično bi moglo biti jer je to i meni samoj jako zanimljivo za čitati, a lijepo je dobiti neki uopćeni stav služi li to uopće ičemu (za primjer: lude vibrirajuće četkice za puder) ;)

      Izbriši
  3. Kupila sam ovaj set s Ebaya za 3 dolara i savrsen mi je. Presmijesno mi je da ga igdje dizu na 9 dolara a fejk je. Fulavala sam ja posteno na Ebayu s obzirom da imam milijun stvari narucenih..morala sam par puta i zeznuti se :D Najveci fail mi je bio set od 20 kistova za neku sitnu lovu na pocetku narucivanja, uzasni su bili i mozda 2 su ok za koristenje. Zeznula sam se i sa onom cetkom za ravnanje kose koja je u raspadu vec nakon 2 ravnanja. Od 20 ruzeva mozda sam jednom fulala, al vecina mi je super jer istrazujem svaki cijelu vjecnost :D Od 15 pari starki jednima je fulan broj, al prodala sam ih pa se izvukla. Kaput koji sam narucila frendici je takav shit da je to strasno i nazalost dobila sam samo 50% povrat novca, ali najdraza jakna koju imam bila je 70 kn i vec 4 godine je nepromjenjena.
    Najdraza sjenila koja imam su mi s Ebaya, valjda ih 200injak ukupno imam i bolje su pigmentacije nego ijedna maybelline, catrice i essence. Zadnje naocale koje sam narucila bile su 15 kn i nisam ocekivala da su tako kvalitetne :D Hulahopke isto, jeftine, a odlicne, jedino se mora pazit na velicinu. Tako da se slazem s tobom.... nikad ne znas da li ce te pogoditi il ne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno je čar kupovanja sa tih stranica da ti se može dogoditi da za stvarno neki mizeran iznos dobiješ odličan proizvod :) Treba računati sa rizikom, ali i očekivati pozitivna iznenađenja...

      Izbriši
  4. Znači ja sam kupila ovaj užasan set! I to sebi i sestri, odmah dva. Točno vidim te grube dlačice koje strše na sve strane i odmah se na živciram. Nisam naručivala sa tvog linka da ne bi bilo zabune, ali da, snašla me ista sudbina. Možda su ove moje čak i gore, kao da su od slame napravljenje + nemaju utisnuta imena. Baš fejl. :/
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebali su uz njih priložiti upozorenje da si možemo iskopati oči...baš mi je žao da su i vas snašli ti užasni primjerci :/

      Izbriši
  5. Iskreno ne narucujem s ali expressa nego s ebaya i to jako puno. Narucila sam 2 ovakva kompleta jedan ova ista boja drugi crni i narucila sam ih od razlicitih sellera (uvijek to radim) i obadva su odlicna srecom

    OdgovoriIzbriši
  6. Inace ne narucujem s AliExpressa ali sam preko Rosegal-a (ako se dobro sjecam) takoder ''ubola'' jedan takav grozan set za oci. Jako su grubi, oko da si iskopam :( I izgledaju koda ih imam 20 godina :(
    Srecom, narucivala sam do sada vise setova, vecina je super ali ti su mi bas ostali u sjecanju kao najgori do sada, jos se par cura javilo da su uzimale iste s eBaya ili Alija, da su im isti takvi stizali.. Odavno svi u smecu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima baš groznih primjeraka :/ Moramo više paziti što naručujemo...
      Nemaš jako što osim baciti u smeće kada gotovo pa da se ne ozlijediš sa njima...šteta riskirati sa kapcima za tih par dolara!

      Izbriši