utorak, 12. rujna 2017.

#RECENZIJA: Avon Luxe Shape Sensation ruž za usne

Volim mat ruževe, ali volim i sjaj na usnama. Ne smatram da se treba opredijeliti samo za jednu završnicu kada su proizvodi za usne u pitanju jer postoje prilike i uvjeti u kojima će jedna uvijek biti sretniji izbor od druge. Moram priznati da me malo smeta što se trend mat usana nametnuo u tolikoj mjeri da su ruževi ostalih završnica u potpunosti pali u drugi plan, a što je i više nego vidljivo iz noviteta u asortimanu raznih brendova, koji su u velikoj mjeri i već dulje razdoblje, podređeni gotovo isključivo tom trendu (izuzev laganog probijanja metalik usana u posljednje vrijeme za koje srčano navijam). Srećom, Avon je nedavno proširio svoj asortiman Luxe Shape Sensation ruževima za usne koji su sve samo ne mat i tom prilikom razveselio sve nas kojima su mat usne već pomalo dosadile. Danas vam pišem o svom primjerku u nijansi Incredible. 

Avon Luxe Shape Sensation ruž za usne dolazi u čvršćoj kartonskoj kutijici, crne boje sa zlatnim detaljima. Ambalaža sadrži neke osnovne informacije koje ćete željeti znati o proizvodu, a sa kojima ću vas upoznati kroz ostatak posta. Možda najmanje bitno da znate, no ambalaže Avonovih Luxe proizvoda su jedne od onih ambalaža koje me uvijek iznova oduševe svojom elegantnom jednostavnošću.


Ni sama ambalaža ruža me nije ništa manje oduševila prethodno spomenutom karakteristikom. Čitava je zlatne boje, a pogledam li svoj stalak ruževa, ta boja u potpunosti prevladava stranom gdje držim svoju high end kozmetiku. Ruž se jako čvrsto zatvara što ga čini sasvim sigurnim za nošenje u torbi, a iznenadilo me i kvaliteta otiska Luxe natpisa koji se nije ni najmanje izlizao, a mogu se pohvaliti da ga jako često koristim i nosim sa sobom.


Već sam spomenula kako je moj ruž u nijansi Incredible, no nisam napisala kako je to jedna od ukupno njih 5, pa tako u Avonovom katalogu još možete naći nijansi: Apricot Shimmer, Tangerina Dream, Rose Wood, te Passion Plum koju bih si voljela priuštiti za ovo jesensko razdoblje. Zajedničko svim spomenutim nijansama jest što osim okolnog dijela koji će se pobrinuti da vašim usnama pruži savršenu boju imaju i središnji dio koji bi trebao pospješiti cirkulaciju usana, povećati proizvodnju kolagena te im pružiti volumen.


Nijansa Incredible me oduševila iz razloga što nije obična crvena nijansa već je u njoj vidljiv rozi odnosno lubenica podton kako ga volim zvati, a takve crvene su mi nijanse omiljene ljeti, ali i u blagdanskom razdoblju koje će nam vjerojatno stići i brže nego što očekujemo. Ruž ima sjajnu završnicu bez dodataka sjajnih čestica koje ćete pronaći u Apricot Shimmer nijansi. Pigmentacija je ispunila očekivanja i tu zaista ružu nemam što prigovoriti.


Tekstura je kremasta, lako se i ravnomjerno nanosi i nije sklon izlaženju van kontura usana, pa ga najčešće koristim bez olovke. Nadogradiv je i može se popravljati tijekom čitavog dana bez da u jednom trenutku krene izgledati neuredno i da ga poželite u potpunosti odstraniti kako bi ga iznova nanijeli. Prilikom nanošenja i neko vrijeme kasnije izaziva lagani osjećaj peckanja i hlađenja na usnama koji je osjetniji sada kada je hladnije vrijeme. Neće vas iznenaditi ako sada napišem kako ruž ima miris po mentolu? Nisam sigurna koliko spomenuti efekti nakon nanošenja vidljivo potiču mikrocirkulaciju usana niti povećavaju njihov volumen, no moje usne sa svakim proizvodom sjajne završnice izgledaju punije, pa tako i sa ovim. 


Ruž je zaista ugodan na usnama, ne isušuje i ne zahtijeva previše pripreme prije nanošenja. Ne spada u skupinu dugotrajnih ruževa i morati ćete ga osim nakon jela i pića, popraviti i svakih nekoliko sati, no mene to nije ni najmanje zasmetalo s obzirom da popravak ovoga ruža oduzme svega nekoliko sekundi i zaista ne zahtijeva puno pažnje. Naravno da ga na dane kada želite produljiti njegovu trajnost možete nanijeti i preko olovke ili nekog dugotrajnijeg ruža.

Redovna cijena za 3, 6 grama proizvoda je 75 kuna (najčešće je gotovo upola niža), a ruž valja potrošiti u roku od 3 godine od datuma proizvodnje (koji ne nalazim na ambalaži). Sastojke možete proučiti niže. Ima SPF 15.



*PR PROIZVOD

Jeste li isprobali neki od Avon Luxe Shape Sensation ruževa za usne?
Kako vam se svidjela nijansa Incredible?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 8:

  1. Nijansa je prekrasna!! Ja imam Tangerine Dream i jako sam zadovoljna.. Baš je nijansa za svaki dan i volim ju nositi.. Treba mi malo odmora od mat ruževa i ovo je došlo kao naručeno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Složit ću se, baš dobro došao odmor od mat ruževa :)

      Izbriši
  2. Nijansa je veoma lepa :). Imam ovaj ruz u Rose Wood nijansi i nemam nijednu zamerku sem peckanja na pocetku, mada je i to zanemarljivo. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta nijansa mi se također jako sviđa :)
      A na peckanje se nekako navikneš iako nije ugodno ako ga ne očekuješ prvi put kad naneseš ruž...

      Izbriši
  3. Predivna boja ruža, baš mi se dopada. Karakteristike su mu obećavajuće. Odlična recenzija draga Iva :)

    Magični svet lepote

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako voliš sjajne ruževe, vjerujem da će se i tebi svidjeti :)
      Hvala puno na komplimentu :)

      Izbriši