ponedjeljak, 23. listopada 2017.

#RECENZIJA: L´occitane Matirajući tonik anđelika i limun

Ne mogu shvatiti zašto, no L´occitane trgovine me nikada nisu privlačile. Znala sam da drže prirodnu kozmetiku koju se trudim uvrstiti u  njegu u što boljem omjeru, da je cijena većeg dijela proizvoda u rasponu koji si mogu opravdati, no želju za ulaskom u tu trgovinu jednostavno nisam imala. Kada sam nedavno napokon posjetila L´occitane i kupila svoj prvi proizvod ikada, isti potrošila i poželjela kupiti ponovno, stigla  su me dvije pljuske-prva tu istu (meni najbližu) trgovinu su zatvorili i druga proizvod više nisam mogla naći ni na web shopu! Iskreno se nadam da neće zatvoriti preostale trgovine u Rijeci jer sada zbilja želim nadoknaditi propušteno i uživati u istraživanju proizvoda, a i da to što je proizvod nestao iz web shopa ne znači da će biti trajno povučen iz prodaje. Kako god bilo, danas ću vam pisati o proizvodu odgovornom za rađanje nove ljubavi- L´occitane Matirajućem toniku anđelika i limun.


L´occitane Matirajući tonik anđelika i limun dolazi u svijetlo zelenoj bočici izrađenoj od čvrste plastike sa srebrnim čepom. Ambalaža mi se  svidjela, jednostavnog je i lijepog izgleda, a naljepnice na kojima su sadržane sve najosnovnije informacije o proizvodu se sa lakoćom mogu odstraniti, te  je tako možete sačuvati za neku drugu namjenu (radije me ne pitajte kolika mi je kolekcija raznih praznih ambalaža). Tonik se s lakoćom dozira kroz maleni otvor na vrhu ambalaže bez neželjenog istjecanja.



Iz L´ occitane kažu: 
˝U matirajućem toniku ujedinjeni su ekstrakt organske anđelike koji hidratizira i krijepi te organsko eterično ulje limuna koje djeluje pročišćavajuće i adstrigentno. Bezalkoholni matirajući tonik odlično završava proces čišćenja kože te čuva njenu podatnost i ravnotežu. Nježno uklanja nečistoće i višak sebuma te krijepi kožu i matira put. Rezultat: koža je odlično matirana, bez masnog sjaja i potpuno očišćena.˝

Sama tekućina je bezbojna, svježeg citrusnog mirisa koji me svakim korištenjem iznova oduševljavao. Tonik sam koristila prema uputama, ujutro i navečer, nakon čišćenja kože lica, prije nanošenja njege, izbjegavajući područje oko očiju. Svidjelo mi se što vraća mojoj koži vlagu i umiruje je nakon umivanja, osvježavajući učinak koji ima na kožu i na moje osjetilo njuha, vidljivo matirajući učinak na t zonu koja je sklonija lučenju sebuma od ostatka lica, no najviše od svega me oduševio adstrigentni učinak na pore koje su sa vremenom postajale suženije, a koža nije bila isušena. Neupitno je da su za to, pored tonika, odgovorni i drugi proizvodi koje koristim za čišćenje i njegu lica, no toniku pripisujem veliki dio zasluga za zadovoljstvo mojom kožom u vrijeme korištenja. Smatram da vlasnice mješovite i masne kože neće pogriješiti ukoliko mu pruže priliku.

Cijena za 200 mililitara proizvoda je 136 kuna, a rok trajanja 6 mjeseci od otvaranja.  Sastojke možete vidjeti niže.


Posjećujete li L´occitane prodavaonice?
Imate li preporuku za neki L´occitane proizvod koji je vas oduševio?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 8:

  1. Isprobala sam L'occitane instant Anđelika masku za lice i stvarno mi se jako svidjela jer mi je lice nakon nje izgledalo svježe, čvršće kože i odmorno, a iznimno glatko. Koristila sam i njihovu ktemu za ruke u srebrnoj tubici ne znam sad točno kako se zove koja mi je takođdr vila odlična. Nažalost ne posječunem često njihovu trgovinu zvog malo viših cijena proizvoda, ali imaju zbilja dosta srvari koje bih voljela isprobati. Jednom sam bila kod njih na tretmanu lica i bilo je baš ugodno iskustvo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bih baš jako voljela kod njih na tretman jer su dojmovi svih za koje znam da su bili i više nego pozitivni :) Slažem se da su cijene nešto više, no opet sam za ovakve sastojke i spremna izdvojiti kada sam u mogućnosti :)
      Sad si mi ubacila bubicu da bih si neku kremicu za ruke mogla kupiti..

      Izbriši
  2. Juče sam još ovo pročitala, ali nisam stigla da prokomentarišem od posla... Deluje mi baš divno i takođe sam htela da ga probam, jako volim L'occitane i imam manje-više dosta proizvoda, a razlog zašto ovaj nisam uzela je upravo taj što su mi rekli, sad ću te razočarari, što izlazi iz prodaje. No, ne očajavaj, sigurno će izbaciti neku novu u tom stilu, samo oplemenjenu, kao što su sada uradili sa Shea butter kolekcijom. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema mi goreg nego kada se to dogodi sa proizvodima koje poželim stalno koristiti :( nadam se da nam spremaju barem nešto slično :)
      Imaš neku preporuku što isprobati?

      Izbriši
    2. Znam, zato i nisam htela pa da se navučem! Preporučila bih sve sa shea butterom za telo i najbolju kremu za ruke u svetu, matirajući sprej za lice od božura-roze boje i obavezno probaj ulje za lice sa 5%shea, jako lepo neguje i ne masti. Čim si uzimala matirajući tonik znam da smo sličnog tipa kože, i ja sam se plašila ulja, ali tako hrani i uravnotežava da je divno. Posebno zimi kad se malo i sušimo. :)

      Izbriši
    3. Hvala ti puno za sve preporuke! Inače, ulja u njezi lica obožavam tako da mi je to prvo na što planiram baciti pogled :)

      Izbriši
  3. Nema na čemu, nadam se da te nisam smorila. :)

    OdgovoriIzbriši