četvrtak, 26. listopada 2017.

#RECENZIJA: Nuxe Hranjivo i tonizirajuće svilenkasto ulje

Kako se Nuxe nedavno proširio po Dm prodavaonicama, sinulo mi je da već dulje vrijeme nisam koristila proizvode toga brenda. Nemam za to neki poseban razlog osim nešto viših cijena od onih koje sam kao studentica u mogućnosti izdvojiti, osobito kada su u pitanju proizvodi za tijelo na kojima najčešće štedim kako bih si priuštila neke druge stvari. Naravno, u životu s vremena na vrijeme treba raditi iznimke i tako sam ovoga puta odlučila isprobati Nuxe Hranjivo i tonizirajuće svilenkasto ulje o kojem ću vam danas pisati.

Nuxe Hranjivo i tonizirajuće svilenkasto ulje dolazi u prozirnoj plastičnoj bočici sa raspršivačem koji nanošenje čini jednostavnim. Svijetlo je žute boje i mirisa za koji vjerujem da nećete zaboraviti kada ga jednom osjetite. Očekivala sam karakteristični citrusni miris, no iznenadio me slatkasti i bogati miris proizvoda koji podsjeća na kombinaciju citrusa i mirisa tek pečenih kolačića kada ga tek nanesete na kožu. Ne bih rekla kako će odgovarati svačijem njuhu, no one kojima se svidi, oduševiti će spoznaja da se dugo zadržava. 

Topi se u dodiru sa kožom, no navode proizvođača kako se trenutno upija ne mogu potvrditi. Ulje koristim nakon večernjeg tuširanja i obično iskoristim čišćenje lica i pranje zubiju kao vrijeme prije oblačenja kako bih bila potpuno sigurna da se ulje upilo u kožu i da neće ostavljati tragove po odjeći. Proizvođač navodi i kako se ulje može koristiti za masažu, no u taj se luksuz ne bih upuštala s obzirom na količinu proizvoda koju pretpostavljam da bi za to bila potrebna.
Nakon upijanja nema masnog osjećaja na koži, a osjećaj zadovoljne i nahranjene kože osjećam i jutro nakon nanošenja.


U glavnoj ulozi nalaze se uljni ekstrakt citrona s Korzike bogat antioksidantima i esencijalnim masnim kiselinama koji vraća tonus koži, te organsko ulje sezama, bogato vitaminom E, sezaminom, sezamolinom i omega-9 (oleinskom) kiselinom zaduženo za čuvanje zaštitne barijere kože. 

Koža mi je od kada koristim ovo ulje intenzivno nahranjena, puno mekša na dodir, elastičnija i svilenkastijeg izgleda. Nema sumnje da je Nuxe Hranjivo i tonizirajuće svilenkasto ulje pružilo mojoj koži sve što joj je potrebno i da se miris pobrinuo da ono dugo ostane pohranjeno u sjećanju. 

Cijena za 100 mililitara proizvoda koji se jako brzo troše je 135 kuna i to je i isključivi razlog zašto ulje neću kupiti u tako skoroj budućnosti. Rok upotrebe je 12 mjeseci od otvaranja. Namijenjeno svim tipovima kože.

SASTOJCI: *sesamum indicum (sesame) seed oil, coco-caprylate/caprate, dicaprylyl ether, parfum/fragrance, tocopherol, *helianthus annuus (sunflower) seed oil, *citrus medica vulgaris fruit extract, limonene, citral linalool colmarin, geraniol
100% prirodnog porijekla, *40% certificirani organski uzgoj

Jeste li isprobali Nuxe Hranjivo i tonizirajuće svilenkasto ulje?
Imate li preporuku za neko slično ulje?
Pišite mi! :)








2 komentara:

  1. Nedavno sam kupila super ulje u Lidlu (nije parafinsko), a i Afrodita i Alverde imaju super ulja. Inače, baš sam planirala naručiti ovo, našla sam ga na sophia.hr u pola cijene, inače je i meni malo preskupo za ulje za tijelo... Kod njih najviše pazim da u osnovi nisu parafinska ulja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Promaknuo mi je komentar :(
      Nadam se da si zadovoljna uljem :)

      Izbriši