utorak, 23. siječnja 2018.

#RECENZIJA: Novexpert Hyaluronique Serum Booster

Kada bih vam rekla da sam nakon više zima sa grozno dehidriranom kožom dočekala jednu kada mi je koža u sasvim suprotnom stanju, biste li poželjeli znati što je za to odgovorno? Danas čitate o spoju vrhunske tehnologije i prirodnih sastojaka koncentriranih u moćnoj bočici Novexpert Hyaluronique Serum Boostera.


Novexpert Hyaluronique Serum Booster dolazi u upečatljivoj kartonskoj ambalaži crne boje sa rozim detaljima. Osim što sadrži bočicu koja čuva hvale vrijedan proizvod, u kutiji se nalazi i brošura sa uputama za korištenje sa kojima ću vas upoznati kroz post.


Sama bočica je izrađena od čvrstog i u ruci nešto težeg crnog stakla. Crna boja odnosno netransparentnost bočice jest jedino što joj zamjeram jer mi je teško procijeniti sa koliko seruma raspolažem, a time i kada će doći vrijeme za kupovinu novoga, no moram priznati i da mi se svidjelo vidjeti crnu ambalažu preparativnog proizvoda jer to zaista ne viđam često, bar ne u svojoj kupaonici.


Serum dozirate pomoću staklene pipete sa gumenim vrhom, precizno i higijenski i u tom dijelu ambalaži zaista nemam što prigovoriti. Preporučena dnevna doza iznosi 2-6 kapi ujutro i/ili navečer, a može se nanositi na lice (uključujući područje ispod očiju), vrat i dekolte ili na ciljana područja (npr. područje bora smijalica, bora oko usana) prije kreme, samostalno ili pomiješan sa kremom za nadoknadu gubitka hijaluronske kiseline iz kože. Ako znamo da se količina hijaluronske kiseline koju naše tijelo proizvodi, smanjuje sa godinama i koliko nam je ona važna (između ostalog) za hidrataciju kože, stimulaciju proizvodnje kolagena i očuvanje elastičnosti kao i za borbu protiv slobodnih radikala, mislim da nećemo dugo razmišljati želimo li u sklopu njege kože proizvod kojime ćemo nadomjestiti taj gubitak. Serum sa najvećom koncentracijom hijaluronske kiseline (1,6% čiste hijaluronske kiseline i 71,6% gela hijaluronske kiseline) u svijetu čije su molekule u četiri različite molekularne veličine kako bi mogle prodrijeti u sve slojeve kože ne zvuči kao loš izbor, zar ne? Namijenjen je svim spolovima i tipovima kože nakon 25 godine života. Posebno predviđen za hidrataciju i zaglađivanje kože te popunjavanje bora.


Serum je prozirne boje, ugodnog i blagog mirisa te rijetke gelaste teksture. Upija se odmah po nanošenju, no poput svakog seruma sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline ostavlja ljepljiv trag na koži. Iako proizvođač navodi kako nije potrebno čekati između aplikacije seruma i nanošenja makeup-a u mom se slučaju to nije pokazalo najboljim izborom jer su tekuće podloge koje koristim klizile po koži i nikako nisam postizala da se podloga u potpunosti stopi sa kožom ako ne bih sačekala barem desetak minuta nakon apliciranja seruma nakon čega bi to bila sasvim druga priča. Serum se u tom slučaju ponašao kao hvale vrijedna baza s obzirom da bi lijepo hidratizirao i zagladio kožu. U mom slučaju je to bilo posebno vidljivo na području ispod očiju gdje je svakodnevno korištenje korektora ostavilo štetu u vidu izraženih dehidracijskih linija sa kojima se ovaj serum odlično nosio čineći nanošenje i nošenje korektora podnošljivijim za to osjetljivo područje.


Nakon što sam ga neko kratko vrijeme od otvaranja koristila ujutro i navečer, odlučila sam se na korištenje jednom dnevno jer mi je koža već i nakon kratkog korištenja živnula i zaista nisam vidjela potrebu za korištenjem dva puta dnevno. Od tada sam serum koristila pretežito uvečer na sva tri načina na svome licu (ne zaboravite na vrat ako ne koristite neki drugi proizvod) ovisno o subjektivnoj procjeni, najčešće do dvije kapi i ujutro i navečer kap samostalno ili pola kapi u kombinaciji sa okoloočnom kremom na području ispod očiju. Upravo ta sloboda doziranja i mogućnost korištenja boostera na više načina je ono što me pored efekta osvojilo kod ovog proizvoda jer ne tratim proizvod i ne dajem koži više od onoga što može apsorbirati. Primijetila sam da mi je koža kada sam u ljeto počela koristiti serum bila u puno lošijem stanju i tražila da nanesem kremu nakon boostera ili ga kombiniram sa kremom, a sada ga mogu koristiti samostalno, pa čak ga i ne nanijeti koji dan i koža se neće buniti. Koža mi je hidratizirana, mekša i glađa na dodir, te bez znakova umora i dehidracije (bez zatezanja i perutanja) što inače nije bio slučaj u zimskom razdoblju gledano nekoliko godina unazad. Dijelovi lica koji su mi zimi inače bili suhi i skloni dehidraciji sada se mogu okarakterizirati kao normalni, a masna t zona nije počela lučiti više sebuma, niti je koža na neki drugi način izrazila nezadovoljstvo proizvodom. Najveće je iznenađenje učinak na dehidracijske linije u području ispod očiju koje su sada gotovo u potpunosti nestale i zbog čega vjerujem u učinak popunjavanja hijaluronskom kiselinom iz ovoga proizvoda.


Cijena za 30 mililitara seruma iznosi oko 410 kuna. Rok upotrebe je 6 mjeseci od otvaranja, a potpuni spisak sastojaka koji su 100% prirodnog podrijetla možete vidjeti niže. Proizvod je dermatološki ispitan i hipoalergen, a popis onoga što ne sadrži me posebno veseli (silikoni,BHT-BHA, EDTA, PEG, ftalati, mineralna ulja, SLS, parabeni, phenoxyethanol,...).



Cijena ovoga proizvoda zasigurno nije sitnica i neće si ga svatko moći priuštiti, no Novexpert Hyaluronique Serum Booster se u mome slučaju pokazao kao proizvod u koji vrijedi investirati i zbog toga ću ga sigurno, kada budem u prilici, ponovno kupiti. Pored učinka koji je pokazao na mojoj koži, tu su i u potpunosti prirodni sastojci, te hijaluronska kiselina u visokoj koncentraciji na koju se ničija koža neće žaliti.

*PR PROIZVOD

Koristite li hijaluronske serume u svojoj njezi?
Jeste li isprobali Novexpert Hyaluronique Serum Booster?
Pišite mi! :)






Broj komentara: 10:

  1. Daleko od cinjenice da je mozda malo skup, ali uvijek sam isla za tim da je najbolje investirati na sebi i svojoj kozi!
    Ako sam dobro shvatila T zonu nije dodatno mastio serum?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, posebice onda kada skuplja investicija znači i kvalitetniji sastav!
      Ne, na t zoni nije bilo promjena u vidu slabijeg ili pojačanog lučenja sebuma. Nisam 100% sigurna da je do boostera, pa nisam spominjala, no čini mi se da se puder znao bolje držati one dane kada sam ga koristila prije šminkanja :)

      Izbriši
  2. Nisam probala,većinom koristim hydra serume,Avene ili Vichy idealia i ok su.Mislim da svakako treba uložiti u nešto što vrijedi,a ovakva pakiranja se sporo troše tako da je to dugoročnija investicija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam oba i bila sam zadovoljna sa njima. Ne mogu ih usporediti sa Boosterom, ali oba bi ponovno kupila da se nađem u situaciji da si ne mogu priuštiti ovaj, a treba mi dodatna hidratacija :)

      Izbriši
  3. Nisam probala ovaj proizvodi, ali mi se čini kao super. Takođe, mnogo mi se što ne masti dodatno T zonu jer takvi proizvodi znaju to često učiniti. Odlična recenzija ❤️❤️❤️

    http://imagenestristes554.blogspot.ba/2018/01/favourite-january.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :) ako budeš u prilici, neće ti biti žao :)

      Izbriši
  4. Odličan serum, stvarno vrijedi svake kune. :)

    OdgovoriIzbriši