utorak, 24. travnja 2018.

#TAG: 7 Fashion Questions Tag

Kada mi se draga Maja javila putem Instagrama i pitala jesam li za to da napravimo zajednički tag post, nisam imala ništa protiv jer je prošlo dosta vremena od kada sam posljednji put na nešto takvo odgovarala, a znam i da vi volite čitati postove ovoga tipa. Odlučile smo se na pitanja fashion tematike s obzirom da sam ja ispunjavala već dosta beauty tagova, a i obje, dio svog sadržaja na blogu i društvenim mrežama, posvećujemo upravo toj kategoriji. Na dnu posta ćete moći naći link na post koji je Maja objavila na svom blogu, a pozivam i sve blogokolegice kao i vas drage čitateljice (i čitatelje ako vas ima) da ispunite tag na svojim blogovima, društvenim mrežama ili u komentarima ispod ovoga posta. Svakako me označite kako bih mogla pročitati i vaše odgovore! :)

1. Kako bi opisala svoj stil?
Teško. Ne mogu reći da imam neki određeni stil jer odjeću kupujem i oblačim ovisno o trenutnom raspoloženju. Vjerojatno ste primijetili da su mi i outfit postovi na blogu raznovrsni. Dok jedan dan želim biti ženstvena i elegantna, drugi ću odjenuti nešto skroz otkačeno. Smatram da se sa outfit kombinacijama, isto kao i sa šminkom i frizurama treba igrati i da je to najbolji način za izraziti svoju kreativnost na svakodnevnoj bazi. Sve dok uživam u tim malim transformacijama, ne želim robovati određenome stilu.

outfit post
outfit post
2. Za koje odjevne komade smatraš da svaka djevojka/žena treba imati u svom ormaru?
Pa zapravo ne mislim da postoji univerzalni odjevni komad koji bi svaka od nas trebala (i željela) imati u svom ormaru. Smatram da treba uložiti u ono u čemu se najugodnije osjećamo. Ono što mogu nazvati svojim prioritetima su haljine svih duljina, krojeva, boja i uzoraka, klasični kaput ili baloner, ovisno o sezoni, kožna jakna za opuštenije kombinacije, te traperice koje mi laskaju figuri. Kada mogu ću si priuštiti dobar par cipela, ali i poneki modni detalj jer smatram da oni dodaju dimenziju svakoj mojoj kombinaciji. Nije loše imati ni jednu savršenu malu crnu haljinu za sve prigode u kojima ne znate što drugo odjenuti, no to je već toliko izlizano da se podrazumijeva.

3. U kakvim te se kombinacijama najčešće može vidjeti?
Preko tjedna (kada sam na fakultetu ili radim) sam uglavnom u haljinama i cipelama na nisku petu ili gležnjačama (ovisno o godišnjem dobu) dok je vikend rezerviran za opuštenije kombinacije i tada najčešće nosim traper u svim varijantama i tenisice.

outfit post
outfit post

4. Tvoja omiljena frizura je...
Obožavam imati raspuštenu kovrčavu kosu, no kako pazim da često ne tretiram kosu toplinom, najčešće je ona samo isfenirana i raspuštena. Kada zagrije, kreće moja opsesija pletenicama. Kosu gotovo uvijek imam podignutu u lace braid punđicu koju obožavam ili napravim neku varijaciju braid crown ili dutch braids. Nazive sam vam napisala na engleskom da ih lakše pronađete na YouTube-u gdje sam ih i naučila raditi uz pomoć tutorijala.

5.Omiljeni dizajner ili dućan u kojem najviše voliš kupovati?
Rijetko kada planski idem u neku određenu trgovinu jer znam da ću tamo naći nešto za sebe. Ako naumim kupiti nešto više garderobe to su obično višesatni pohodi i ulaženje u sve trgovine koje se mogu naći na nekome mjestu dok ne nađem što mi se sviđa, neovisno o kojem se dućanu (brendu ili ne) radi (sve dok je u granicama razumnih cijena). U posljednje sam vrijeme najviše stvari (odjeće i obuće) kupila u Pull & Bearu, Stradivariusu i Bershki. Pretpostavljam da je to zato što tih trgovina nema u Rijeci, pa nastojim kupiti ono što nađem kada negdje putujem. Dućan u koji mogu bez problema zaobići je Zara jer većinu tih stvari nađem i naručim putem suradnji sa online stranicama, a već sam se nebrojeno puta uvjerila kako se kvaliteta bitno ne razlikuje. U ormaru nemam puno dizajnerskih stvari niti vjerujem da ću ih u bliskoj budućnosti kupovati, no kada jednog dana budem zarađivala pristojnu plaću, voljela bih si priuštiti kreacije nekih hrvatskih dizajnera. Sviđaju mi se radovi Juraja Zigmana, Elfs dvojca, Matije Vujice, Alex Dojčinović,...

6. Modni trend koji bi voljela da ostane ili da se vrati je...
Cvjetni uzorak. Obožavam ga na svim odjevnim komadima i modnim dodacima, bio print ili vezeni. Trend koji mi nikada neće dosaditi.

outfit post
outfit post
7. Koji ti je omiljeni odjevni predmet iz ormara?
Moram priznati da mi je ovo bilo jako teško pitanje s obzirom da u ormaru imam puno odjevnih komada koje volim nositi, a još više onih koji me sentimentalno vežu za određene događaje, pa su mi dragi iz tog razloga. Na kraju sam se odlučila za Marilyn Monroe suknju A kroja koju sam naručila u sklopu jedne suradnje jer je od svih mi dragim odjevnih predmeta, ona najzanimljiviji koji imam u ormaru. Retro komadi su još jedan trend koji volim, a nisam ih spomenula u pitanju iznad.

outfit post

Za Majin post kliknite OVDJE. :)

Podudaraju li nam se mišljenja u nekom od pitanja?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 8:

  1. Ja najvise volim nositi ono u cemu se najkomotnije osjecam.
    Kosu obicno vezem kada sam kuci.
    Odlican clanak,jos ljepse tvoje fotkice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bitno je da se ugodno osjećaš u čemu god da jesi!
      Hvala ti :)

      Izbriši
  2. Odličan post,baš sam uživala čitajući ga! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post. Moram priznati da se ni sama ne mogu svrstati u neki određeni stil odjevanja. Iako sam najčešće u trapericama i nekoj majici jer mi je tako najugodnije za svaki dan,jako mi se sviđa i neki poslovniji stil odjevanja, odjela,bijele košulje, nešto između sportskog i elegantnog. Volim i haljine, ali moram priznati da se u njima ne osjećam najugodnije pa ih ne volim nositi.Jako mi se sviđa i retro stil. Najviše kupujem u H&M-u, ali i Zara mi je velika ljubav pogotovo kad su u pitanju cipele jer imaju preslatke modele ( makar nisu baš najudobnije) i neke fibije elegantnije stvari. Sa kosom se baš ne volim previše zabavljati i najčešće ju samo posušim ili fenom preko zime ili prirodno za vrijeme toplijih dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :) Meni je uvijek draže vidjeti kada se osoba snalazi u više stilova i nije uvijek u istom. Vidim da se u puno toga podudaramo što mi je baš drago :)

      Izbriši