petak, 17. kolovoza 2018.

#RECENZIJE: Zaštita kože od sunca i njega nakon sunčanja sa SVR proizvodima

Danas vam pišem o temi koju smatram svojom najvažnijim zadaćom- zaštiti kože od sunca i njezi nakon koje će našu kožu štititi od štetnih posljedica sunčeva zračenja, sprječiti njezino preuranjeno starenje, ali nam i pomoći da što dulje zadržimo zdravo postignuti ten. Koliko god se često naglašava važnost zaštite kože od sunčeva zračenja, nerijetko dobivam dojam da  još uvijek postoje oni koji je olako shvaćaju. U vrijeme kada su nam sve informacije na dohvat ruke i postoji mnoštvo najrazličitijih preparata među kojima svatko može pronaći odgovarajući za sebe, smatram da nema mjesta zanemarivanju zdravlja svoje kože.  Za vas sam isprobala tri proizvoda iz SVR Sun Secure linije sa kojima ću vas danas upoznati: blur za lice sa zaštitom od sunca SPF 50, sprej za zaštitu od sunca SPF 50+ te njegu kože nakon izlaganja suncu.


SVR SUN SECURE BLUR ZA LICE SA ZAŠTITOM OD SUNCA, SPF 50

Kremasta pjena za ujednačavanje boje tena s difuznim optičkim efektom namijenjena zaštiti od sunca (UVA/UVB+ vidljivi spektar+IR). Njega kože pogodna i za osjetljivu kožu. Vrhunski dermatološki sastojci.  Visoko koncentrirani sastojci za maksimalan rezultat/ Specijalna formula za optimalnu podnošljivost. Jedinstvena pjenasta tekstura koja se stapa sa kožom odmah nakon nanošenja kako bi prekrila nesavršenosti na licu i tako rezultirala vizualnim efektom ujednačenog tena. Ostavlja lagan i baršunast osjećaj na koži. Nježan ljetni miris koji ne sadrži alergene i nije fotosenzibilan. Bez parabena i oktokrilena. Inovacija: integrirana tehnologija zaštite/ 100% organski filteri/ klinički dokazana učinkovitost. 
Način primjene: prije izlaganja suncu ravnomjerno nanijeti potrebnu količinu za prekrivanje cijeloga lica. Povremeno ponoviti radnju.



Drago mi je što krećem od  SVR Sun Secure Blur 50 SPF kreme jer ovo mi je omiljeni proizvod za zaštitu lica od sunca među do sada isprobanima. Krema dolazi upakirana u kartonsku ambalažu sa svim informacijama o proizvodu, te edukativnim letkom unutar nje. Tubica upečatljive narančaste boje izrađena je od fleksibilne plastike sa čepom čvrstog zatvaranja što me čini zadovoljnom jer mi omogućuje kontrolirano istiskivanje željene količine proizvoda i ne otvara se prilikom nošenja u torbi.


Krema je divnog voćnog mirisa, breskvaste boje i na prvi se pogled čini dosta gustom, no istog trena kada je krenete nanositi, osjetite laganu pjenušavu teksturu koja se sa lakoćom stapa i za čas upija u vašu kožu, ne ostavljajući osjećaj težine ni tragove na koži, čineći lice ujednačenijim, matiranim i pore vidljivo zaglađenijima. Prvo što sam o ovome proizvodu zaključila bilo je kako ima sve karakteristike odlične baze za lice uz dodatak ljeti obaveznog visokog zaštitnog faktora i kako bez sumnje čini da lice izgleda ljepše. Kako se ja i ljeti često šminkam, bilo mi je važno da dobar dojam ostavi i nakon što na kremu nanesem tekući puder. Oduševilo me što krema ni na koji način nije negativno utjecala na tekući puder- nije stvorila presuhu podlogu na koju bi se puder neuredno hvatao, nije se mrvila i nije mi otežavala nošenje pudera. Dapače, karakteristike koje sam navela na početku, pomogle su da i tekuća podloga izgleda bolje, a čak bih se usudila zaključiti i da sa ovim proizvodom dulje traje na licu. Ono što je Sun Secure Blur kremu sa zaštitnim faktorom u potpunosti izdvojilo od svih do sada korištenih proizvoda za zaštitu lica od sunca jest što je prva koju sam mogla koristiti samostalno bez prethodnog nanošenja uobičajenog preparata za njegu kože i koja mi ni u kojem trenutku korištenja nije izazvala potrebu za dodatnom hidratacijom kože lica. Ni u kojem trenutku nisam primijetila da mi je krema čepila pore niti izazivala kakve druge reakcije na koži. Za vrijeme dok sam je koristila stekla sam potpuno povjerenje u zaštitu koju pruža mojoj izrazito svijetloj i osjetljivoj puti puti. Ovo je proizvod čiju ću kupnju zasigurno još dugo ponavljati i koji vam najiskrenije preporučujem ako za svoje lice želite birati najbolje!


Količina: 50 ml
Rok upotrebe: 12 mjeseci od otvaranja
SastojciAqua (Purified Water), Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclopentasiloxane, Polymethyl Methacrylate, Caprylyl Methione, Glycerin, Ethylhexyl Triazone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Peg-12 Dimethicone/PEG-20 Crosspolymer, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Polyester-7, Dimethicone, Niacinamide, Aminomethyl Propanol, Beta-Carotène, Caprylhydroxamic Acid, CI 15850 Daucus Carrota Sativa (Carrot) Root Extract, Dimethicone Crosspolymer-3, Glycine Soja Oil, Hydrogenated Phosphatidycholine, Lecithin, Lepidum Sativum Sprout Extract, Phenetyl Alcohol, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, 1-2 Hexanediol, Caprylyl Glycol, Ceteth-20, Dimethiconol, Disodium Edta, Lysolecithin, Neopentyl Glycol, Diheptanoate, Peg-75 Stearate, Pentylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Polyacrylate Starch, Steareth-20, Triethoxycaprylsilane, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), CI 77492
Cijena: 124 kn

SVR SUN SECURE SPREJ ZA ZAŠTITU OD SUNCA SPF 50+

Nevidljiva osvježavajuća maglica namijenjena zaštiti od sunca za jako osjetljivu kožu; za djecu od 3+ i odrasle (UVA/UVB+ vidljivi spektar+ IR). Fina, osvježavajuća maglica koja ne ostavlja tragove na koži. Proizvod otporan na vodu, znoj  i trenje. Nježan ljetni miris koji ne sadrži alergene i nije fotosenzibilan. Bez parabena i oktokrilena. Inovacija: integrirana tehnologija zaštite/ 100% organski filteri/ klinički dokazana učinkovitost.
Način primjene: prije izlaganja suncu obilno i ravnomjerno nanijeti na mokru ili suhu kožu, na sve dijelove koji će biti izloženi sunčevim zrakama. Nanijeti na ruke prije aplikacije na lice.



Prije nego krenem na same karakteristike ovoga proizvoda, moram se osvrnuti na uobičajenu ambalažu za proizvode pod pritiskom sa hvale vrijednim čepom kojeg možete "zaključati". Često vam ističem ovakve stvari i vjerojatno mnogi od vas to smatraju nepotrebnim, no ako ste i jednom čistili unutrašnjost vaše torbe (pogotovo ako se nije radilo o torbi za plažu) onda znate koliko znači imati proizvod koji vas neće u tom dijelu priče razočarati.


Pritiskom na čep, iz ambalaže izlazi ravnomjerna maglica kojom ćete za čas nanijeti na čitavo tijelo, a pritom će vas i blago rashladiti te obaviti divnim mirisom (ima isti miris kao i blur za lice). Ako nanesete više proizvoda nego što ste željeli, njega ćete sa lakoćom razmazati, no vjerujem da ćete brzo steći naviku koliko proizvoda raspršiti na koji dio tijela jer raspršivač funkcionira besprijekorno. Suši se odmah po nanošenju, a na koži ostavlja lagani baršunasti sloj koji se ne ljepi i nije mastan. Proizvod je naizgled u potpunosti transparentan, no budete li pažljviji, vidjeti ćete da ima blago žućkastu nijansu, pa bih unatoč preciznom i ravnomjernom raspršivaču, pripazila na svijetliju odjeću. To je ujedno i razlog zbog kojeg bih za svakodnevne situacije (odlazak na posao, na kavu, u trgovinu i sl.) radije odabrala ovaj proizvod u obliku kreme. Maglicu vidim kao savršeni format za plažu (ako nemate koga da vam namaže leđa, nije ni važno jer ćete sa maglicom to učiniti bez pola muke), za aktivnosti na otvorenom, ali i za djecu koja su često nestrpljiva jer ćete ih sa ovim proizvodom puno brže i bezbolnije zaštititi, a vjerujem i da će im se maglica koja hladi svidjeti. I za ovaj SVR proizvod imate moju preporuku jer je za čitavo vrijeme korištenja bio pouzdana i jednostavna  zaštita!



Količina: 200 ml
Rok upotrebe: naveden na ambalaži
Sastojci: Butane, Alcohol Denat, Dicaprylyl Carbonate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Homosalate, Diisopropyl Adipate, Ethylhexyl Methoxycinnamate Propane, Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Triazone, Bis-Ethylhexyloxyphenol, Methoxyphenyl Triazine, Polyester-7, Beta-Carotene, Caprylhydroxamic Acid, Daucus Carrota Sativa (Carrot) Root Extract, Glycine Soja Oil, Hydrogenated Phosphatidylcholine, Lecithin, Lepidum Sativum Sprout Extract, Phenetyl Alcohol, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Aqua (Purified Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylyl Glycol, Disodium Edta, Lysolecithin, Neopentyl Glycol, Dipheptanoate, Parfum (Fragrance)
Cijena: 146 kn

SVR SUN SECURE NJEGA KOŽE NAKON IZLAGANJA SUNCU

Umirujuća hidratacija i regenerirajuća njega za cijelu obitelj. Pogodno za lice i tijelo. Jedinstvene, kremaste  i prozračne teksture koja se topi na koži. Osigurava rehidrataciju na koži i umiruje osjećaj nelagode. Sadrži visoko koncentrirani niacinamid koji popravlja stanična oštećenja nastala zbog izlaganja suncu. Koža je obnovljena, a preplanulost je poboljšana. Nježan ljetni miris koji ne sadrži alergene. Nije komedogen. Testiran u dermatološkim uvjetima.
Način primjene: nanijeti na čistu i suhu kožu.




Za promjenu, tubica plave boje je proizvod koji na kožu nanosite nakon izlaganja suncu kako bi je umirili i regenerirali. S obzirom da se radi o istoj ambalaži kao i kod blura za lice samo većih dimenzija što vidite i iz fotografija, na tome dijelu se neću zadržavati.


Formula kreme je kompaktna prilikom vađenja iz ambalaže, a pri dodiru sa kožom se rastapa i pretvara u prozračnu emulziju koja se sa lakoćom razmazuje po tijelu (možete je koristiti i na licu, no kao takvu je nisam isprobala, pa se sve što pročitate odnosi na njegu tijela). Proizvod koristim za svakodnevnu njegu, nakon tuširanja, na suhu kožu, neovisno o izlaganju suncu. Prvih nekoliko trenutaka po nanošenju na kožu osjeća se blago hlađenje, a dok se krema u potpunosti ne upije proći će koja minutica (za to vrijeme je blago ljepljiva). Proizvod sadrži sićušne čestice sjaja koje nisu toliko primjetne (prvih nekoliko nanošenja ih uopće nisam primijetila), a koje čine da koža ljepše izgleda. Zadovoljna sam kako ova krema djeluje na moju kožu- koža je umirena nakon sunčanja,  mekana i glatka na dodir, vlažnost kože je za čitavo vrijeme korištenja na nivou, a  sadrži i niacinamid u visokoj koncentraciji  koji brine za stanična oštećenja koja mogu nastati uslijed izlaganja suncu. Tu je i onaj divni miris kao i kod prethodna dva proizvoda.


Količina: 200 ml
Rok upotrebe12 mjeseci od otvaranja
Sastojci: Aqua (Purified Water), Dimethicone, Niacinamide, Dicarprylyl Carbonate, Ctaryl Alcohol, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glycerin, Isocetyl Stearoyl Stearate, Glycol Palmitate, Saccharide Isomerate, Beta-Carotene, Candelilla Cera (Euphorbia Cerifera CandelillaWax,Caprylhydroxamic Acid, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Glyicine Soja Oil, Hydrogenated Phosphatidylcholine, Lechitin, Lepidium Sativum Sprout Extract, Phenethyl Alcohol, Mica, Titanium Dioxide, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, 1-2 Hexanediol, Caprylyl Glycol, Ceteareth-20, Citric Acid, Disodium Edta, Hydrogenated Vegetable Oil, Lysolecithin, Pentylene Glycol, Polyacrylate Crosspolymer-6, Silica, Sodium Citrate, Sodium Polyacrylate Starch, Vegetable Oil, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), CI 77891
Cijena: 146 kn

Za SVR Sun Secure proizvode imate moje najtoplije preporuke. Pokazali su se kao inovativna, a što je najvažnije i pouzdana zaštita od štetnog sunčevog zračenja za osjetljivu kožu. Za tijelo planiram isprobati još mlijeko sa zaštitnim faktorom 50+, dok ću za lice nastaviti kupovati blur kremu jer je među proizvodima ovoga tipa, zaista najbolje što sam isprobala. 

*PR PROIZVODI

Jeste li isprobali koji od proizvoda iz SVR Sun Secure linije?
Što koristite za zaštitu od sunca i njegu nakon sunčanja ovoga ljeta?
Pišite mi! :)





Nema komentara:

Objavi komentar