srijeda, 12. rujna 2018.

#RECENZIJA: Kat Von D shade & light eye contour palette

Kat Von D shade & light eye contour paleta je već dulje dio moje kolekcije i proizvod je za kojim  neprestano posežem. Ono što je mala crna haljinica za ženski ormar, to su kvalitetna mat sjenila za makeup kolekciju. Danas čitate o paleti u kojoj ih ne nedostaje.


Na izgledu same ambalaže se neću dugo zadržavati jer sve što imam za reći ćete vidjeti i na fotografijama. Paleta dolazi upakirana u kartonsku kutiju kojoj je istovjetna. Čitave su u mat crnoj boji uz sjajne crne i zlatne detalje. Mislila sam da će paleta biti sklona prljanju i da ću je teško održati u početnom stanju, no ispostavilo se sasvim suprotno s obzirom da se za mat dijelove ambalaže ostatak od trušenja gotovo pa i ne hvata. Sve što ova paleta zahtijeva je povremeno brisanje vlažnom maramicom.


Sama paleta je izrađena od kvalitetnog i debelog kartona, izuzetno je čvrstog zatvaranja i ima težinu u ruci. Može se u potpunosti preklopiti, a unutar se smjestilo i veliko praktično ogledalo. Nisam fotografirala, no možda ćete željeti znati kako se unutar kutije našao i letak na kojem se nalazilo nekoliko prijedloga kako kombinirati nijanse iz palete.


Sve do sada rečeno postaje nevažno kada otvorite paletu i ugledate 12 nijansi radi kojih ste je se odlučili kupiti. Ono po čemu je Kat Von D shade & light eye contour paleta posebna jest organizacija  nijansi u tri quada prema podtonovima. Prvi quad čine neutralne, drugi hladne, a treći tople nijanse. Naravno, vi nijanse možete kombinirati po želji, no ideja da se nijanse odaberu i poslože po podtonovima je po meni itekako pohvalna što zbog onih koji se u toj priči ne snalaze, a što zbog raspona osnovnih nijansi koje će u jednoj paleti dobiti osobe koje se profesionalno bave šminkanjem. U najvećoj količini od čak 2,3 grama dolaze nijanse koje nanosite kao bazne (u paleti stoje paralelno). Ostatak nijansi (posložene okomito- redom contour, define te highlight) teže po 1,1 gram.


Svaka nijansa ima svoj naziv. Prikazala sam vam ih na fotografiji da vam olakšam snalaženje.


Razmišljala sam pisati o kvaliteti nijansi po quadovima, no ubrzo sam zaključila kako bi to bilo nepotrebno ponavljanje prethodno rečenog. Svim nijansama iz palete su zajedničke izvanredna pigmentacija, te dugotrajnost na kapcima. Postoje jedva primjetne razlike u teksturi između highlight (lucius, liberatus, latinus) i ostalih nijansi iz palete, no sve su one na mekanoj i baršunastoj strani, pa ne vidim potrebe da vas time zamaram (ako nekoga zanimaju i takvi detalji, uvijek vam stojim na raspolaganju). Prisutno je trušenje što je s obzirom na teksturu i očekivano, no ni najmanje ga ne zamjeram paleti jer nije izraženo kao kod kvalitetom usporedive Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance palete (RECENZIJA) kod koje mi je  to jače zasmetalo. Nijanse se blendaju sa neopisivom lakoćom i još se lakše nadograđuju do željenog intenziteta. Mala zamjeka ide na nijansu Shax koja se na kapcima ponaša malo suše od ostalih i zahtijeva nadograđivanje i određenu pažnju da bi se ravnomjerno nanijela. Daleko od toga da je mogu nazvati nedostatkom palete, no nakon što sam isprobala Urban Decay Blackout nijansu, crne nijanse u high end paletama me više ne oduševljavaju često.

NEUTRALNI QUAD


HLADNI QUAD



TOPLI QUAD



Ukupna količina proizvoda u ovoj paleti iznosi 16, 8 grama sa rokom upotrebe 12 mjeseci od otvaranja. Cijena joj je 45 eura, a svoju sam kupila u Sephori u Italiji. Vjerujem da je jasno iz posta kako je smatram vrijednom svakoga centa i nemam razloga ne vam je preporučiti!

Jeste li isprobali koji od Kat Von D proizvoda?
Što mislite o shade & light eye contour paleti?
Pišite mi! :)





1 komentar: