petak, 22. siječnja 2016.

#RECENZIJA: Essence Make Me Pretty kolekcija kistova

Essence kolekcija Make Me Pretty kistova nije neka, do sad ne viđena novost, no za one koji je nisu uspjeli ugrabiti u prvom krugu kada je bila rasprodana i prije nego što ste uopće možda doznali da je osvanula na Mullerovim policama (među njima sam i ja sama), stigao je red i na nas da dobijemo svoj djelić iste.
Naime, uvođenjem brenda Essence u poslovnice Bipa, nedavno je ova kolekcija ponovno osvanula na policama. Dobit će svoje mjesto i na policama Dm-a i Kozma (mislim da čak od ovoga tjedna, no ne mogu sa sigurnošću tvrditi jer još nisam izvidjela).

Essence Make Me Pretty je trendovska kolekcija kistova od nježnih, visokokvalitetnih sintetičkih čekinja, veselih boja i dizajna, kutije za kistove i sredstva za čišćenje kistova. Nažalost, čini se da potonja dva proizvoda neće biti ponovno dostupna. Kutiju za kistove neću nikada prežaliti! :(

Ukupno se u kolekciji nalazi 9 kistova (od kojih ih moja kolekcija sadrži 8).

kistovi na okupu
kistovi za lice
kistovi za oči (izuzev multi use kista)Redom su to:

1) Kist za blendanje sjenila za oči (01 keep cool & brush on)"Očni kontakt! Kist za blendanje sjenila na očima s mekanim i uskim kistom omogućava jednostavno blendanje jedne ili više nijansi sjenila za odlično završavanje očnog makeupa."
cijena: 16,90 kuna
Ovo ne može biti kist za blendanje sjenila-nikad, pa ni tad! Nažalost, za kist za blendanje ima prekratke, pregrube i nefleksibilne dlačice sa kojima teško da ćete uspješno, a još manje brzo obaviti blendanje sjenila, a mogli bi si i bez pola truda iskopati oči.
Iskoristiv je za nanošenje sjenila u vanjski kut oka ili uz rub donjih trepavica, eventualno za precizno nanošenje u pregib kapka, iako za to postoje puno sretnija rješenja, te za stavljanje highlightera ispod luka obrva. Možete se okoristiti njime i za razmazivanje olovke za oči koju ste nanjeli uz gornji ili donji rub trepavica.
Da bi ikada sa ovim kistom blendala sjenila, nema šanse, no iskoristiv je kao što se mogli pročitati u čitav niz drugih svrha! O vama ovisi hoćete li mu pružiti šansu.

2)Precise kist za sjenilo za oči (01 eye to eye)"Apsolutno precizno…Zaobljeni oblik kista sa nježnim čekinjama omogućava preciznu aplikaciju sjenila za oči."
cijena: 15,90 kuna
Kist koji morate imati! Možete ga koristiti svaki put kada na neki dio kapka želite što preciznije nanjeti sjenilo, bilo da se radi o unutarnjem ili vanjskom kutu oka, pregibu kapka ili pak za nanošenje sjenila uz donji rub trepavica. Tanji je i špicastiji od ijednog ovakovog kistića koji imam i najviše ga volim koristiti za dodavanje dubine u pregib kapka.

3)Multi use kist za sjenilo za oči (01 cool tools)
"Trio talent! Multi use kist za sjenilo za oči je pravi naglasak u kolekciji kistova. Praktičan alat ljepote ujedinjuje 3 različita aplikatora: spužvicu, kist za pregib oka i kist za kut oka. Čekinje kista za kut oka su savršene za nanošenje sofisticiranih, preciznih stilove na kapcima i obrvama dok je  spužvica idealna za nanošenje sjenila na većoj površini kapka. Kist za pregib oka je idealan za sjenčanje i konturiranje u pregibu kapka. Aplikatori se mogu brzo i jednostavno zamijeniti. Sve što ti je potrebno za savršen make-up očiju."
cijena: 25, 90 kuna

Jedini kist koji mi nije bio ni najmanje zanimljiv i čiju sam kupnju preskočila. Ne sviđa mi se ideja sa više plastičnih nastavaka niti me fascinira spužvasti aplikator za koji smatram da sam ga davno prerasla.

4)Češalj i kist za obrve (01 here comes the brow)"Wow obrve! Češalj za obrve sa dva različita kraja je idealan alat za savršeno definirane obrve.  Zakrivljenu četkicu koristiti da popunite obrve sjenama za obrve, a spiralnu četkicu da oblikujete obrve."
cijena:21, 90 kuna

Što se češljića za obrve tiče, nemam nikakvih primjedbi. Radi ono čemu je namjenjen i još je pri tome sladak. Nažalost, za kosi kist ne mogu to isto tvrditi. Dlačice su premekane i previše fleksibilne te mi je teško sa njima pravilno iscrtati obrve. Nije se složio ni sa proizvodom u sjenilu, niti sa gelom za obrve. Ukoliko niste u potrazi za češljićem za obrve, nisam sigurna hoćete li ovaj kist imati za što upotrebljavati.

5)Kist za ruž za usne (01 shhh, just kiss me)


"Prekrasne usne. Ne možeš uvijek postići besprijekoran izgled ruža na usnama? Možeš pomoću kista za ruž za usne! Kose čekinje omogućuju čistu i preciznu aplikaciju za savršene rezultate."
cijena: 15, 90 kuna


Odličan kist za nanošenja proizvoda za usne! Taman čvrst i fleksibilan koliko treba biti. Ako ste u potrazi za ovakvim kistom, slobodno požurite po ovaj.

6)Kist za korektor (01 beauty is my busines)"Undercover… Zaobljeni oblik kista je savršen za blendanje i nanošenje kremastog ili tekućeg korektora. Četkica u obliku kupole osigurava precizno nanošenje i pouzdano prekriva nepravilnosti kože."
cijena:16, 90 kuna
Još jedan dobar kist iz kolekcije. Plosnat je, čvršćih dlačica i fleksibilan. Osim za nanošenje korektora, možete ga koristiti i za kremasta sjenila.

7)Kist za puder i highlighter (01 powder to the people!)"Partner za nanošenje pudera. Poseban oblik četkice omogućava nanošenje na veće površine, bolje nego druge četkice. Za jednostavno i brzo nanošenje pudera ili svjetlucavog pudera. Fleksibilne dlačice su idealne za glatko nanošenje, ne ostavlja pruge i šare, besprijekorno blenda za savršen završetak."
cijena: 28, 90 kuna
Ovome sam se kistu jako veselila jer mi je najslađi u cijeloj kolekciji. Velik je, mekanih dlačica i u obliku lepeze. Savršen je za nanošenje pudera u prahu na cijelo lice, iako je isti puder malo teže njime izvaditi iz ambalaže. Također ga možete koristiti i za nanošenje pudera u kamenu, te lagani nanos highlightera i bronzera, no s time da imate na umu njegovu veličinu. S obzirom da je nešto veći može se lako dogoditi da highlighter ili bronzer završe tamo gdje im nije mjesto, pa ćete imati puno posla oko blendanja i ublažavanja štete od istih. Možete se njime poslužiti i za otresanje proizvoda koji vam je pao sa kapaka u područje ispod očiju.

8)Kist za rumenilo (01 blush up your life!)"Rumeni obrazi. Posebno dizajnirana četkica je zaobljena i ima široko područje primjene koje odgovara konturama svih vrsta jagodica. Nježna vlakna glatko klize preko obraza i savršeno nanose rumenilo. Idealan za sjenčanje ili modeliranje."
cijena: 25, 90 kuna
Ravno rezani, kosi kist za rumenilo. Odlično mi odgovara njegova veličina i nježnost sa kojom nanosi i blenda rumenilo na jagodicama. Nisam do sada koristila ovakve kistove za rumenilo, pa mi je ovaj lijepo iznenađenje. Može se provući i kao kist za nanšenje bronzera. Jedino što bi vam savjetovala da pazite prilikom aplikacije proizvoda na kist ili koristite one slabije pigmentirane jer će se zbog gušće zbijenih dlačica lako dogoditi da pretjerate.

9)Kist za bronzer (01 walkin on sunshine)"Summertime…pomoću kista za bronzer sigurno ćeš postići savršen, prirodan sjaj. Širok i ravan oblik kista je idealan za precizno nanošenje bronzanog pudera. Nježna i mekana vlakna stvaraju prirodan i brz brončani učinak na licu i tijelu."
cijena: 28, 90 kuna
Ravno rezani, flat kist izuzetno mekanih, no i gusto zbijenih dlačica koji možete koristiti za nanošenje tekućeg pudera za što ga ja najčešće i koristim. Za bronzer mi je ovaj kist prevelik, no taman je za ublažavanje prijelaza konture, rumenila i highlightera.

*zakrivljeni tekst preuzet je sa službene Essence stranice 

Essence Make Me Pretty kolekcija kistova biti će savršena za svakoga tko traži dobre, a cijenom pristupačne kistove. Smatram da između 9 ponuđenih kistova svatko može pronaći nešto za sebe i da je Essence pogodio sa veselim dizajnom i bojama samih kistova i porukama koje vas čekaju unutar ambalaže, a svakome će izmamiti osmijeh na lice. Kistovi su mekani (izuzet kista za blendanje ako ga koristite u tu svrhu), multifunkcionalni i laki za održavanje (radi se o sintetičkoj dlaci koju možete prati sa najobičnijim krutim ili tekućim sapunom). Nakon prvih nekoliko pranja nisu promjenili boju niti su im ispadale dlačice. Ukoliko ste kliknuli sa nekim od ovih kistova, savjetujem da se požurite po svoj primjerak dok se police nisu ispraznile! ;)Kako vam se sviđaju kistovi iz ove kolekcije?
Jeste li već pronašle neki za sebe?
Pišite mi! :)