utorak, 26. siječnja 2016.

#RECENZIJA: MAC Evening Rendezvous Matte Lipstick

Danas vam pišem o svom prvom Mac ružu koji sam kupila nedavno.
Moja priča sa Mac kozmetikom nije baš uobičajena. Ja sam valjda jedna od rijetkih obožavateljica šminke kod koje taj brend dugo vremena nije zaokupljao previše pozornosti niti bio predmet nekog prevelikog divljenja. Dugo vremena sam izbjegavala i mat ruževe jer mi jednostavno nije padalo na pamet na već ionako problematične usnice stavljati nešto što će ih još više isušivati. Ovaj sam se ruž odlučila kupiti unatoč svemu tome jer je nijansa u izlogu djelovala previše savršeno da je nebi uzela, a čime su se kasnije  počeli mjenjati i moji stavovi...

Radi se o ružu iz limitirane kolekcije Magic of the Night koja se sastoji od četiri nijanse. Redom su to na slici: All Fired Up, Dark Side, Evening Randezvous i Please Me (slika je sa interneta). Sve ove nijanse (osim Evening Rendezvous) možete pronaći i u redovnoj ponudi mat ruževa u svojim prepoznatljvim crnim ambalažama. Ruževi su iz ove kolekcije dobili metalik svijetlo ljubičaste ambalaže koje su da se mene pita preslatke.

*

Odlučila sam se na nijansu Evening Rendezvous što je bilo i za očekivati sa obzirom na to da me u zadnje vrijeme hvata neka opsjednutost fuksija/ljubičastim ruževima.
Evening Rendezvous je srednje tamno ljubičaste nijanse sa toplo rozim tonovima. Mac je opisuje kao "deep redish purple".


Radi se o ružu mat finiša koji je unatoč toj svojoj karakteristici kremast, lako i ravnomjerno maziv i ugodan na usnicama. Moj vam je savjet da usnice prije nanošenja obrubite olovkom jer ćete si olakšati i sve će skupa izgledati puno urednije (u nedostatku olovke koja bi u potpunosti odgovarala, koristim Essence olovku za usne u nijansi Honey Berry).
Moram priznati da mi je promijenio mišljenje o tome kako mat ruževi nužno moraju nužno isušivati usnice. Pigmentacija je bez mane, a trajnost mu procjenjujem na nekih 4-5 sati ukoliko se ne pretjeruje sa jelom i pićem.
Čak me i njegov ugodan miris u kojem se blago osjeti vanilija oduševio iako sam si čitajući davno recenzije Mac ruževa, mislila kako će me skroz odbiti jer se vanilija i ja u proizvodima baš i ne volimo. Miris brzo isparava kada proizvod nanesete na usne, pa ni ako vam ne bude odgovarao, nebi trebao predstavljati preveliki problem.Cijena ruža je 21 euro (oko 160 kuna) što će mnogima predstavljati prevelik iznos za izdvojiti. Ako mene pitate vrijedi li ruž tih novaca ili ne, ja bi vam svakako odgovorila da bi ga kupila ponovno. Ako zbog ničeg drugog, zato jer me je riješio predrasuda da mat ruževi isušuju i da u Mac trgovini nema ništa za mene. :)

Sastojke možete pogledati na slici ispod. Rok trajanja je 36 mjeseci od otvaranja. Količina koju dobijete za gore navedeni iznos je 3 grama.


Kakvo vi mišljenje imate o ruževima mat teksture?
Jeste li već vlasnice nekog Mac ruža?
Pišite mi! :)