srijeda, 6. siječnja 2016.

#RECENZIJA: Real Techniques Core Collection

Danas vam donosim recenziju  Real Techniques Core kolekcije kistova. Nisam je imala u planu, no s obzirom da me više kolegica pitalo o ovim kistovima, tipkam vam detalje da se lakše odlučite na kupnju ili da pak bez žaljenja odustanete od nje.
Unaprijed se ispričavam što nećete imati priliku vidjeti cjelokupnu ambalažu u kojoj kistovi dolaze jer je ona bačena davno prije nego li sam uopće pomišljala da ću jednom pisati recenziju za vlastiti blog.


Real Techniques Core kolekcija kistova sastoji se od ukupno 4 kista koji dolaze u svojoj crnoj torbici. Brončane su boje sa narančastim natpisima naziva kolekcije i kista o kojem se radi. Drške su izrađene od aluminija, a na krajevima se nalazi crna guma. Iako sam dugo vremena torbicu smatrala skroz neupotrebljivom, pokazala mi se odličnom kad idem na neko putovanje i trebam ponjeti samo najnužnije kistove. Nekome će možda poslužiti i kao stalak za kistove, no ja sam previše lijena da bi vadila kistove iz ovih elastičnih okova, pa ih držim raspoređene u plastičnim teglicama.



Kistovi unutar seta su:

  • Detailer Brush
  • Pointed Foundation Brush
  • Buffing Brush
  • Contour Brush


Detailer Brush je najmanji kistić u setu koji bi prema namjeni proizvođača trebao služiti za nanošenje korektora ili ruža za usne.
I za jednu i za drugu namjenu je dobar, no ja ga najčešće koristim za nanošenje kremastih proizvoda za konturiranje na nos. Također, može vam poslužiti u sve namjene za koje bi inače koristili manje čvršće kistiće (nanošenje korektora ispod obrva, popravljanje crte eyelinera, stavljanje highlightera u unutarnji kut oka,...)


Pointed Foundation Brush je kist za tekući puder. Ne znam za vas, ali meni nanošenje pudera ovim kistom izgleda kao Sizifov posao. Ima puno efikasnijih načina (čitaj većih kisova) za nanjeti puder tako da ovo ni ne razmatram kao potencijalni kist za nanošenje tekućih podloga. Koristim ga za nanošenje kremastih proizvoda za konturiranje na lice (izuzev nosa) i povremeno za nanošenje korektora u područje ispod očiju ili u uglove nosa.


Buffing Brush je kist za aplikaciju praškastih pudera i to je trenutno jedina svrha u koju ga i koristim. Mnogi ga koriste i za nanošenje tekućih podloga, no meni nažalost za tu svrhu i nije baš najbolji. Odličan je kada trebate dodatno izblendati konture, bronzer ili rumenilo. Također, nekima bi mogao odgovarati i za nanošenje rumenila (bilo u prahu, bilo kremastih). Ja ga u tu svrhu izbjegavam jer imam male jagodice.


Contour Brush je za mene zvijezda ovoga seta. Radi se o odličnom kistu za konturiranje koji osim za to može poslužiti i za nanošenje i fiksiranje korektora ispod očiju, nanošenje highlightera, rumenila (posebice ako imate male jagodice), fiksiranje baze za sjenila na kapcima, ma mogla bi u nedogled...
Trenutno ga koristim za konturiranje i za sada se u mojim rukama još nije našao kist koji mi je u tu svrhu bio draži.


Općenito uzevši, sva 4 kista iz seta su odlične kvalitete. Stav iznosim osvrćući se na naše dvogodišnje druženje i čitav niz pranja koja su prošli nepromjenjeni. Svi su od sintetičkih dlaka, pa nemate previše briga oko njihovog održavanja. Provjereno podnose svaki sapun i šampon sa kojim ih se sjetite oprati, a suše se najbrže od ijednih kistova koje imam.
Iako svi kistovi nisu najbolji u namjeni koju im je odredio proizvođač, oni su u namjena za koje ih ja koristim, najbolji za mene. Kistovi su jako mekani i nježni na licu, a kao što ste mogli pročitati i iznimno multifunkcionalni. Dok Deatiler Brush i Pointed Foundation Brush možda i nisu toliko nužni u svačijoj kolekciji, Buffing Brush i Contour Brush su definitivno dva kista radi kojeg bi opet kupila kompletan set.

Cijena im je 18 dolara na službenoj RT stranici, 204 kune na Pink Pandi, a možete ih nabaviti i u čitavom nizu drugih web shopova. (preporučam da provjerite ponudu na iHerbu jer imaju često akcije na sam brend ili na iznos kupovine)

Kako vam se sviđaju ovi kistovi?
Posjedujete li ovu kolekciju, planirate je nabaviti ili ste prema njoj ravnodušni?
Pišite mi! :)






Broj komentara: 14:

  1. Jako lijepe fotkice ;)
    Imam expert face brush, blush brush i setting brush, ne znam koja mi je bolja i draža haha Obožavam RT kistove i ovaj set pod hitno moram imati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Exper face brush si jako želim kupiti, ali uvijek nešto bude nužnije i tako odugovlačim sa neizbježnim :)
      Svakako si ga nabavi jer je stvarno kvalitetan, nije tako strašna cijena, a možeš ih koristit baš dugo :)

      Izbriši
  2. Probao sam ove kistiće prošle godine i mogu reći da imam same riječi hvale! Btw super ti je blog i redovito ga čitam :)

    OdgovoriIzbriši
  3. super recenzija, baš imam u planu narudžbu ovog seta.. no nekako se sad premišljam zbog ovog Pointed Foundation Brush :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za što bi ga koristila? Imaš od Samanthe ili Nic (ne znam koja je koja xD) video na službenoj stranici kako ona nanosi puder tim kistom..meni je jednostavno puder suludo uopće nanosit tako malim kistom, ali to opet može biti da nije tako kod drugih (tu ne mrdam dalje od PLF flat kabukija i RT spužvice ovisno o puderu)

      Izbriši
  4. Već 100 godina patim za ovim setom zbog tog Contour kista, izgleda savršen za setovanje korektora ispod očiju, i oblik mu djeluje savršen !! Čim mi bude prilika morat ću ga zgrabiti, ali uvijek odgađam zbog nekih drugih nužnijih stvari jer imam već gomilu kistova :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga nebi dala za ništa! Mekan je precizan i jako lijepo izblenda konture...vjerujem da bi i za korektor bio odličan! :)

      Izbriši
  5. Imam istu, odnosno tri njihova seta i ne mogu zamisliti šminkanje bez njih. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam također još tri seta (šta ću kad mi ti kistovi ne daju mira) i neke pojedinačne i sada čekam da napokon set za obrve bude in stock :)
      Slažem se, ni ja ne mogu zamisliti šminkanje bez pojedinih od njih :D

      Izbriši
  6. Jel pratis setove na iHerbu? I ja gledam taj isti set :P posebno me zanimaju njihove pincete. Odlican mi je RT, ma najdrazi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pratim, stavila sam da mi dođe obavijest kada bude dostupan :)
      Imaju kvalitetne kistove, a nisu im cijene pretjerane..

      Izbriši
  7. Kistovi su odlični,imam expert face brush i nastojim si kupiti još setova,jer su jednostavno savršeni. Super recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! :) meni je želja baš Expert Face isprobati, ali nikako, uvijek se nešto nužnije isprječi...

      Izbriši