subota, 5. ožujka 2016.

#RECENZIJA: Afrodita Hydra Thermal Eye krema protiv prvih bora za područje oko očiju

S obzirom da dugo vremena nisam imala neku konkretnu okoloočnu kremu, niti sam se pretjerano bavila recenzijama proizvoda namjenjenima njezi kože oko očiju, vrijeme je da to ispravim.
Svakako je jedan od razloga tome moja dob jer još uvijek ne pripadam dobnoj skupini u kojoj počinje mukotrpna borba sa gubitkom kolagena, elasticiteta i nastankom bora u okoločnom području (ne mora biti pravilo), no to nikako ne znači da me zaobišla suhoća okoločnog područja (nastanak dehidracijskih linija) i da taj dio mogu prepustiti slučaju.
Svakako vam savjetujem da unatoč svojim godinama brinete o osjetljivom okoločnom području i da reagirate na znakove suhoće jer je prevencija kasnijih neželjenih pojava nešto na čemu će vam vaša koža biti zahvalna. A i svi znamo da kada se bore jednom pojave, nema povratka, barem što se korištenja raznih kremica tiče i iz tog razloga se potrudite barem odgoditi njihovu pojavu.
Da ne duljim sa uvodom jer vjerujem da vas je većina upoznata sa teorijom (naravno, sve što vas zanima uvijek možete pitati u komentarima) danas ću vam pisati o Afroditinoj Hydra Thermal kremi protiv prvih bora za područje oko očiju.


Afrodita Hydra Thermal krema protiv prvih bora za područje oko očiju je dio Afroditine Hydra Thermal linije u kojoj još možete pronaći hranjivu kremu za suhu, hidratantnu kremu za normalnu do mješovitu kožu, hidratantni koncentrat za lice, te masku za ekstremno vlaženje (link na kojem možete saznati više o tim proizvodima).

Dolazi u praktičnoj ambalaži na pumpicu u kojoj se nalazi 15 mililitara proizvoda. Pumpica omogućava precizno doziranje proizvoda, iako ćete morati doći do pritiska (dovoljno blagog) koji vam je potreban za jedno nanošenje jer cjelim stiskom na pumpicu izađe količina koja vam je dostatna za dva do tri nanošenja.


Krema je blago breskvaste boje, lagana, srednje guste teksture, lijepo se razmazuje i sa lakoćom upija, blagog, skoro pa neprimjetnog mirisa. Navodi se kako bi se trebala nanositi kružnim pokretima, no puno se ljepše stopi u okoločnom području ako je nakon nekoliko kružnih pokreta utapkate. Koristi se u sklopu jutarnje i večernje njege.


Ova okoloočna kremica namjenjena je smanjivanju podočnjaka, vrećica ispod očiju i nabuhlosti, hidrataciji, te učvršćivanju i zaglađivanju prvih sitnih bora oko očiju.
Moram priznati da sam u početku bila blago razočarana jer krema prvo vrijeme nije davala nikakve rezultate, no nastavila sam je koristiti i drago mi je što jesam. Nešto malo manje od mjesec dana korištenja rezultiralo je znatnim promjenama u nivou vlažnosti okoloočnog područja (pogotovo što se tiče dehidracijskih linija) i smanjenjem vidljivosti podočnjaka što su bili glavni razlozi zašto sam odlučila uvrstiti okoloočnu kremu u svakodnevnu rutinu njege lica.
Ne moram uopće ni pisati o razlikama u izgledu korektora na tom području prije i sad.
Ako imate problema sa nakupljanjem korektora i njegovim uvlačenjem u borice trk u potragu za odgovarajućom okoločnom kremicom! Po pitanju bora sumnjam da ova krema može učiniti mnogo više od blagog smanjenja njihove vidljivosti (mišljenja sam da nema kreme koja to može- možda se iznenadim kada ih budem koristila), no kada je u pitanju prevencija i održavanje nivoa vlažnosti svakako smatram da je primjerak vrijedan isprobavanja. Preporučila bi je mlađim djevojkama koje su u potrazi za dodatnom hidratacijom okoloočnoga područja i koje su svjesne da će samo prevencijom odgoditi neizbježno.

Neki od glavnih sastojaka su prirodna mineralna voda iz Rogaške Slatine koja obiluje magnezijem, natrijem, kalcijem, hidrogenkarbonatom, sulfatom, ugljikovim dioksidom, zatim patentirani 100% prirodni hijaluron čija je zadaća vlaženje dubljih slojeva kože i sprječavanje gubitka vode preko epiderme, gel aloe vere, koji je između ostaloga, najzaslužniji za obnavljanje kože, Beta- glukan sa primarnom zadaćom poticanja kože na sintezu kolagena, te zaštita od UV zraka, te ekstrakti drveta Yarumo i oštrolisne veprine. (sve sastojke možete vidjeti niže na slici).
Proizvod je dermatološki testiran, te ne sadrži parabene, parafine niti silikone!
Rok upotrebe kreme od njezina otvaranja nije otisnut na ambalaži, već je naveden samo krajnji rok upotrebe.
Cijena je oko 70 kuna što smatram sasvim opravdanim za proizvod koji pruža sve što je obećao (zaglađivanje prvih bora je ono što ostaje upitno, no moje ste mišljenje o tome mogli pročitati).


Da svedem ovaj poduži tekst, na jednu nesuvislu rečenicu reći ću da je Afrodita Hydra Thermal krema protiv prvih bora za područje oko očiju idealna za djevojke u dvadesetim (eventualno ranim tridesetim) godinama koje se žele riješiti suhoće okoloočnog područja, umanjiti vidljivost podočnjaka, vrećica ispod očiju i nabuhlosti ili se samo žele na vrijeme početi brinuti o izgledu svojeg okoloočnog područja u budućnosti.

Jeste li isprobali nešto iz Afroditine Hydra Thermal linije?
Što vi koristite za njegu okoločnog područja?
Pišite mi! :)