nedjelja, 8. svibnja 2016.

#RECENZIJA: Garnier Micellar Cleansing Water

Bojim se da sam sve više uvjerena da sa kozmetikom, posebice preparativnom, dobiješ ono što platiš i ništa više od toga (zahvalna sam na rijetkim izuzecima)! Razlog mom pesimistički nastrojenom stavu je Garnierova Micelarna za osjetljivu kožu o kojoj ću vam danas pisati.

Ovu sam micelarnu odlučila kupiti jer mi je cijenom bila pristupačna i izgledom simpatična. Omiljeni Avene micelarni losion mi je pri kraju, pa sam prije nego ga potrošim odlučila potražiti jeftiniju varijantu na koju bi se mogla neko kratko vrijeme prebaciti- čisto da se uvjerim da će i upola jeftinija micelarna raditi ono što je radila i ova, a i da uštedim jer to nikad ne može smetati! Kako li sam se samo prevarila. No, krenimo od početka.


Garnier Micellar Cleansing Water dolazi u  čvrstoj, prozirnoj plastičnoj boci sa rozim detaljima u količini od  ukupno 400 mililitara. Čep je kao i boca napravljen od plastike i rekla bi da bocu drži dovoljno čvrsto zatvorenom i da ste sigurni ako je nosite negdje sa sobom (u torbi za teretanu, na put i slično). Iako će vam se možda učiniti, otvor na čepu ne propušta previše proizvoda i uz malo pažnje sa time nećete imati problema.
Kako sam gore napisala, ono što je ovu micelarnu izdvojilo iz mora drugih u drogeriji je upravo to njezino simpatično pakiranje. Da nisam pala na ambalažu, sada bi koristila Mixinu micelarnu i (vjerojatno) pisala drukčiju recenziju. Nakon ambalaže, stvari kreću u drugačijem tonu...


Micelarna je kao što možete vidjeti prozirne boje. Bez mirisa je, no gorkog okusa što ćete primjetiti ako budete skidale proizvode sa usana. Iz Garniera navode kako micelarna voda u jednom potezu uklanja šminku i čisti, te umiruje kožu lica. Formula bi trebala odgovarati svim tipovima kože, a posebice je namijenjena onima sa osjetljivom kožom.
Prvo što želim naglasiti je da ova micelarna ne skida šminku u jednom potezu, a veći dio ni nakon treće blaznice i dosta se pjeni!
Skidajući šminku sa očiju imala sam osjećaj da je samo razvlačim sa jednog na drugi kraj lica, a nakon što sam osjetila peckanje očiju i iritaciju odustala sam od te pomisli da je ikada više upotrijebim u tu svrhu.
Osim što mi treba hrpa blaznica da bi mi koža i dalje bila prekrivena nečistoćom, micelarna ostavlja ljepljiv film na koži i nisam uopće sigurna što bi me iduće jutro dočekalo da na takvo lice nanesem kremu. Niti osjećaj zatezanja nije nešto što bi se na licu trebalo pojavljivati nakon korištenja micelarne otopine!

Svi koji pratite blog redovito znate da micelarne koristim za skidanje šminke nakon dana provedenog pod njom, te tada nastavljam sa čišćenjem lica istim redoslijedom kojim bi i inače kao da micelarnu nisam ni koristila. Micelarna je u mojoj rutini proizvod koji mi osigurava da skinem veći dio šminke (posebice sa očiju), kako bi kasnije mlijekom uklonila ono što je ostalo i bila sigurna da idem leći sa potpuno čistim licem. O reakcijama vam iz tog razloga što micelarnu uvijek uklanjam sa lica, neću moći ništa napisati, a s obzirom da mi sa uklanjanjem šminke ne pomaže, tu možete zaključiti da nisam zadovoljna i da mi ovaj proizvod zapravo ne služi ničemu. Također, iz istog ću razloga sa rezervom napisati kako mislim da bi ova micelarna mogla dosta isušivati lice.

Ono u što sam potpuno sigurna je da ovu micelarnu nikada nebi mogla koristiti kao samostalan proizvod za čišćenje lica, a još sam sigurnija u to da bi kroz kratko vrijeme vidjela posljedice nagomilanih nečistoća na svome licu, vjerojatno i isušenosti. Stoji mi na ormariću i koristim je za skidanje proizvoda koje tijekom šminkanja nanesem na nadlanicu (ne zavarajte se, ni to ne čini najbolje), stoga nažalost moram zaključiti da je ovo jedan od najvećih promašaja koje sam kupila od kada pokušavam uštedjeti na preparativnoj kozmetici.

Sastojci su navedeni na slici. Proizvod morate potrošiti u roku od 6 mjeseci od otvaranja.
Cijena je 39,90 kuna koju smatram previsokom s obzirom na ono što sam dobila.


Jeste li isprobali ovu micelarnu? Kakva su vaša iskustva?
Koje micelarne volite? Kako ih koristite?
Pišite mi!