nedjelja, 8. svibnja 2016.

#RECENZIJA: Garnier Micellar Cleansing Water

Bojim se da sam sve više uvjerena da sa kozmetikom, posebice preparativnom, dobiješ ono što platiš i ništa više od toga (zahvalna sam na rijetkim izuzecima)! Razlog mom pesimistički nastrojenom stavu je Garnierova Micelarna za osjetljivu kožu o kojoj ću vam danas pisati.

Ovu sam micelarnu odlučila kupiti jer mi je cijenom bila pristupačna i izgledom simpatična. Omiljeni Avene micelarni losion mi je pri kraju, pa sam prije nego ga potrošim odlučila potražiti jeftiniju varijantu na koju bi se mogla neko kratko vrijeme prebaciti- čisto da se uvjerim da će i upola jeftinija micelarna raditi ono što je radila i ova, a i da uštedim jer to nikad ne može smetati! Kako li sam se samo prevarila. No, krenimo od početka.


Garnier Micellar Cleansing Water dolazi u  čvrstoj, prozirnoj plastičnoj boci sa rozim detaljima u količini od  ukupno 400 mililitara. Čep je kao i boca napravljen od plastike i rekla bi da bocu drži dovoljno čvrsto zatvorenom i da ste sigurni ako je nosite negdje sa sobom (u torbi za teretanu, na put i slično). Iako će vam se možda učiniti, otvor na čepu ne propušta previše proizvoda i uz malo pažnje sa time nećete imati problema.
Kako sam gore napisala, ono što je ovu micelarnu izdvojilo iz mora drugih u drogeriji je upravo to njezino simpatično pakiranje. Da nisam pala na ambalažu, sada bi koristila Mixinu micelarnu i (vjerojatno) pisala drukčiju recenziju. Nakon ambalaže, stvari kreću u drugačijem tonu...


Micelarna je kao što možete vidjeti prozirne boje. Bez mirisa je, no gorkog okusa što ćete primjetiti ako budete skidale proizvode sa usana. Iz Garniera navode kako micelarna voda u jednom potezu uklanja šminku i čisti, te umiruje kožu lica. Formula bi trebala odgovarati svim tipovima kože, a posebice je namijenjena onima sa osjetljivom kožom.
Prvo što želim naglasiti je da ova micelarna ne skida šminku u jednom potezu, a veći dio ni nakon treće blaznice i dosta se pjeni!
Skidajući šminku sa očiju imala sam osjećaj da je samo razvlačim sa jednog na drugi kraj lica, a nakon što sam osjetila peckanje očiju i iritaciju odustala sam od te pomisli da je ikada više upotrijebim u tu svrhu.
Osim što mi treba hrpa blaznica da bi mi koža i dalje bila prekrivena nečistoćom, micelarna ostavlja ljepljiv film na koži i nisam uopće sigurna što bi me iduće jutro dočekalo da na takvo lice nanesem kremu. Niti osjećaj zatezanja nije nešto što bi se na licu trebalo pojavljivati nakon korištenja micelarne otopine!

Svi koji pratite blog redovito znate da micelarne koristim za skidanje šminke nakon dana provedenog pod njom, te tada nastavljam sa čišćenjem lica istim redoslijedom kojim bi i inače kao da micelarnu nisam ni koristila. Micelarna je u mojoj rutini proizvod koji mi osigurava da skinem veći dio šminke (posebice sa očiju), kako bi kasnije mlijekom uklonila ono što je ostalo i bila sigurna da idem leći sa potpuno čistim licem. O reakcijama vam iz tog razloga što micelarnu uvijek uklanjam sa lica, neću moći ništa napisati, a s obzirom da mi sa uklanjanjem šminke ne pomaže, tu možete zaključiti da nisam zadovoljna i da mi ovaj proizvod zapravo ne služi ničemu. Također, iz istog ću razloga sa rezervom napisati kako mislim da bi ova micelarna mogla dosta isušivati lice.

Ono u što sam potpuno sigurna je da ovu micelarnu nikada nebi mogla koristiti kao samostalan proizvod za čišćenje lica, a još sam sigurnija u to da bi kroz kratko vrijeme vidjela posljedice nagomilanih nečistoća na svome licu, vjerojatno i isušenosti. Stoji mi na ormariću i koristim je za skidanje proizvoda koje tijekom šminkanja nanesem na nadlanicu (ne zavarajte se, ni to ne čini najbolje), stoga nažalost moram zaključiti da je ovo jedan od najvećih promašaja koje sam kupila od kada pokušavam uštedjeti na preparativnoj kozmetici.

Sastojci su navedeni na slici. Proizvod morate potrošiti u roku od 6 mjeseci od otvaranja.
Cijena je 39,90 kuna koju smatram previsokom s obzirom na ono što sam dobila.


Jeste li isprobali ovu micelarnu? Kakva su vaša iskustva?
Koje micelarne volite? Kako ih koristite?
Pišite mi!



Broj komentara: 10:

  1. Probala sam je pre godinu dana sigurno, i tada mi je bila ok, kasnije sam isprobavala još neke i sve su mi slične bile. Sad sam uzela ovu novu Garnier, radila sam recenziju na blogu, i ne može se porediti ni sa jednom micelarnom koju sam do sada probala. Ja sa njima skinemm šminku i onda se umijem i odradim piling. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje su samo za skinuti šminku..nije to to ako se nakon ne umiješ i ne očistiš lice kako spada i drago mi je kad vidim da nas ima kojima micelarna nije isključivi proizvod za čišćenje lica-zapanjena sam količinom (pogotovo) mlađih djevojaka koje kada kupe micelarnu ne koriste više ništa pored nje! :)
      Idem pročitati recenziju, znatiželjna sam ;)

      Izbriši
  2. Koristim samo Mixinu micelarnu i za mene druga ne postoji! Ne samo da skida i vodootpornu maskaru u dva-tri poteza, nego se ne pjeni i ne peče za oči! Moj savjet - drugi put definitivno kupi Mixu!

    OdgovoriIzbriši
  3. Trenutno koristim Kiko micelarnu koja mi lijepo skine šminku, ne pjeni se, ugodno miriše i ne ostavlja neugodan osjećaj na licu. U zadnje vrijeme koristila sam Byphasse koja mi je odlično odgovarala i osobno mi je top drogerijska micelarna i Avonovu koja me je nažalost peckala za oči, iako sam čula da kod drugih to nije slučaj, pa sam ju potrošila za čišćenje ostatka lica. Nakon micelarne obavezno umijem lice nekom poštenom umivalicom i pređem tonikom nakon čega sam sigurna da mi je lice potpuno čisto tako da ni za jednu ne mogu tvrditi što bi na duge staze bilo da ju se ostavi na licu. Baš mi je drago da si napisala ovu recenziju da mi se ne bi slučajno desilo da i ja padnem na ambalažu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško mi je palo što sam po prvi put morala nešto tako "popljuvat" ali što je, tu je-jednostavno ne funkcionira!
      Sa Byphasse sam i ja bila zadovoljna, a ove druge dvije nisam probala :)

      Izbriši
  4. He, he, ni ja nisam ljubitelj ove micelarne, jednostavno mi ne pruža ono što očekujem i nisam zadovoljna. Od drogerijskih mi je puno bolja Byphasse, a ni Balea nije loša. Mixu nisam probala tako da ne mogu ništa reći, no uvjerljivo najbolja mi je La Roche-Posay :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mixu planiram iduću kupit, nadam se da ću bit zadovoljnija nego ovom! La Roche-Possay je vjerojatno slična Avene tako da uopće ne sumnjam da je dobra! :)

      Izbriši
  5. meni je bila cisto ok, ali ima boljih od nje. trenutno koristim baleinu micelarnu i super mi je

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno se slažem da ima boljih! ;)
      Baleinu nisam isprobala, ali vjerojatno ni neću..

      Izbriši