srijeda, 11. svibnja 2016.

#RECENZIJA: Moji Petra Lovely Hair kistovi

Nedavno je na Pink Pandu došao novi set Petra Lovely Hair kistova u bijeloj i  crnoj boji. S obzirom da smatram kako su ti kistovi nepravedno zapostavljeni, odlučila sam pisati o kistovima tog brenda koje imam već skoro dvije godine. Inače, Petra Lovely Hair su kistovi češke blogerice Petre Vančurove koja je dvije godine za redom (2013. i 2014.) proglašena beauty blogericom godine.

Ako ste kliknuli na gornje linkove, vjerojatno ste vidjeli da setovi koštaju preko četristo kuna i to je jedini razlog zbog kojeg se nisam odlučila na njihovu kupnju i što vam danas neću pisati baš o njima, no smatram da ako ste u mogućnosti i u potrazi za kistovima koje set sadrži, svakako ga trebate razmotriti.
Kistovi koje imam i o kojima ću vam danas pisati, možete kupiti pojedinačno i zbog toga smatram da su puno pristupačniji.


U svojoj kolekciji Petra Lovely Hair kistova imam:
  • Basic B01-05 set bez torbice
  • M53 Tapered Top Master
  • M54 Angled Top Master
Na slici su crni kistovi iz seta i bijeli koji su kupljeni pojedinačno. Setu je cijena 158,90 kuna, no kao što sam već rekla i sve kistove iz seta moguće je kupiti pojedinačno (cijene se kreću od 36,90 za kistove za oči do 59,90 za kistove za lice). Bijelim kistovima za lice cijena je 74,90 kuna (pojedinačno).

M54, M54, B02, B01, B03, B04, B05
Najprije ću vam napisati nešto o crnom setu, odnosno o kistovima B01- B05. Smatram da je ovo idealan set za one koji tek počinju sa korištenjem kistova jer u jednom setu dobivaju veći dio kistova koji će im biti nužan za početak.


B01 je od samog početka, pa sve do danas, bio i ostao moj omiljeni kist za tekući puder. Mekan ravno rezani kist, prave veličine, koji ne popije tekući puder i omogućuje da ga ravnomjerno rasporedite po licu. Kist koristim gotovo svaki dan (izuzev možda par puta mjesečno kada posegnem za spužvicom) i isto toliko ga i perem (znači, nakon svakog korištenja). U prilog kvaliteti govori činjenica da u gotovo dvije godine, jedina stvar koja se na njemu promijenila je ta da su se izlizala slova na dršci (to je slučaj i sa većim dijelom ostatka seta).

B02 je još jedan odličan kist u nizu koji redovito koristim za nanošenje matirajućeg pudera u kamenu ili prahu. Također mekan i jako ugodan na licu. Povremeno mi posluži i za nanošenje bronzera ili za blendanje proizvoda na licu.

B02,B01
B03 je kist koji mi uvelike olakšava šminkanje. Radi se o malom kistu za blendanje, možda i najmanjem (pored Sigminog E30 kista) koji imam. S ovim kistom ćete nanjeti sjenilo točno tamo gdje poželite bez i najmanje muke, a od kad ga koristim za blendanje sjenila na donjim kapcima, drugi više ne dolaze u obzir. Moram napomenuti da su kistovi za oči iz ovog seta malo grublji od ostalih kistova koje imam, no i dalje ih nebi okarakterizirala kao grube kistove.

B04 je kist koji smatram osnovom svakog seta kistova za oči. Radi se o manjem, plosnatom i čvrstom kistu za nanošenje sjenila na pomični dio kapka. Najčešće ga koristim za nanošenje korektora ispod luka obrve i mokro nanošenje sjenila.

B05 je još jedan kist za blendanje iz seta, manjih dimenzija no što ste možda navikli da takvi kistovi budu. Za nanošenje prijelazne nijanse na kapak mi je premali, pa uz ovaj set nebi bilo loše imati i veći kist za blendanje, no zato kod  bilo kakvog preciznijeg nanosa sjenila ili blendanja, a posebno kod cut crease tehnike, ovaj je kist pravo malo blago.

B03, B05,B04
M53 Tapered Top Master kao i M54 Angled Top Master kupila sam nakon pozitivnog iskustva sa prvim setom. Njih nešto manje redovito koristim, no isključivo iz razloga što imam i previše kistova sličnih njima. Ovo su kistovi, koji se pored njihove namjene, mogu koristit za još čitav niz drugih.


M53 Tapered Top Master  je kist u obliku tulipana, odličan za fiksiranje korektora u području ispod očiju. Ne bi mu zamjerila da je malo manji, no s obzirom da je mekan i nježan prema tom osjetljivom području, od mene ima  prolaznu ocjenu. Poslužiti će i za nanošenje rumenila i drugih praškastih proizvoda na bilo koji dio lica.

M54 Angled Top Master je koso rezani kist, odličan za nanošenje bronzera. Pokupi taman proizvoda koliko treba i ravnomjerno ga rasporedi na licu. Izuzetno mekan i nježan kao i prethodni kist, te sa njime također možete nanjeti rumenilo i druge praškaste proizvode.

M53, M54
Svi kistovi su od fine sintetičke dlake, jako kvalitetni i jednostavni za održavanje. Dvije godine redovitog pranja nisu iz njih izvukle ni dlačicu. Jedina promjena na nekim od kistova je što su se izlizali natpisi na drškama. Mislim da prema tome sudeći, možete zaključiti da je moj odgovor na pitanje pružiti im priliku ili ne, SVAKAKO DA! :)

Imate li vi koji Petra Lovely Hair kist?
Pišite mi!





Broj komentara: 8:

  1. Imam jedan njen kist, M52 i jako sam zadovoljna, definitivno kupujem jos koji. Vjerojatno B03 :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vidjela sam ovaj brend tek kad se pojavio na Pink Pandi :) dobro je čuti pokoju riječ o njima, pogotovo pozitivnu, s obzirom na to da su Sigmini kistovi često preskupi za naše standarde :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam što dodat na to da su nepravedno zapostavljeni..Slažem se da je Sigma dosta skupi i da dobro dođe alternativa prihvatljive cijene :)

      Izbriši
  3. Dosta sam ih dugo promatrala na PP i nikako da se odlučim za kupovinu. Drago mi je da si ih recenzirala jer nisam pročitala još nijednu recenziju kod naših blogerica :) Stavit ću ih na listu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A baš je šteta što o nekim brendovima nema ni riječi, pogotovo kada su vrijedni pažnje :) drago mi je da je recenzija bila od koristi! ;)

      Izbriši
  4. Baš dobro da si napisala ovu recenziju da se ljudi mogu malo upoznati sa ovim kistovima i na našem području, a i da se ja podsjetim izvuči listu koju sam planirala kupiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tolika je šteta da nisu prepoznati :/ ako ništa drugo, bar ću neke od vas baciti u trošak ;)

      Izbriši