četvrtak, 7. srpnja 2016.

#RECENZIJA: Essence The Velvets sjenila za oči

Pomalo me sram napisati da je ova recenzija bila planirana još davno i da mi je žao što mi je ovoliko dugo trebalo da slikama koje su čekale u pripremi pridružim pripadajuće riječi. Ponajviše zato jer smatram da je proizvod o kojem danas pišem itekako vrijedan vaše pažnje. Pisati ću vam o dvije nijanse essence the velvets sjenila za oči.


Essence the velvets sjenila u asortimanu su se pojavila ovoga proljeća u ukupno devet nijansi. Radi se o mono sjenilima  količine 2,8 grama po cijeni od 16, 90 kuna.

Nijanse koje možete naći u ponudi su:
01 fluffy clouds     
02 almost peachy!     
03 smooth caramel
04 you´re the greytest!     
05 taupe secret
06 Mr. mocca-bean
07 you better mauve!
08 coral me maybe...
09 bahama-mama
od kojih sam za sebe odabrala 03 i 05.


Essence o ovome proizvodu piše:

˝Poput baršuna! Nježna, podatna tekstura stavlja poseban naglasak na oči. S modernim otiskom na teksturi sjenila.˝

Ja ću ipak biti malo detaljnija...

Essence the velvets sjenila su fino mljevene (baršunaste) teksture, minimalno se truse, s lakoćom se i ujednačeno blendaju i daju se nadograđivati. Pigmentacija sjenila je ono što me trenutačno ˝bacilo na dupe˝ jer ništa približno nisam ni očekivala. Završnica im nije u potpunosti mat već sadrže sitni shimmer koji je na kapcima neprimjetan. Divni pleteni otisak na teksturi samo je još jedna lijepa karakteristika ovoga proizvoda. O trajnosti vam zbilja ne mogu puno napisati jer sjenila ne koristim bez baze ispod (s Macovom 24 -Hour Extend bazom za oči koju trenutno koristim su u stanju izdržati cijeli dan).

Žao mi je što nisam kupila još koju nijansu jer bi voljela da vam mogu pokazati širi raspon ovih divota. 03 smooth caramel i 05 taupe secret su u stvari dosta svijetle nijanse koje sam prvenstveno kupila radi korištenja kao baznu nijansu na cijelom kapku (03) i kao prijelaznu nijansu kod hladnijih nijansi na očima (05). Naravno, vi ćete ih koristiti za što god vam padne napamet.
Ostavljam vas sa swatchevima da potvrdim sve što sam gore napisala...moja put je gotovo kao nijansa smooth caramel, pa se nadam da ćete je uspjeti razaznati :)


Rok trajanja sjenila je 36 mjeseci od otvaranja, a sastojke možete vidjeti na ovome LINKU.
Nemaju nikakav posebno izražen miris.

Nemam što drugo zaključiti, osim da se radi o iznenađujuće kvalitetnom proizvodu za i više nego pristupačnu cijenu. Nadam se da će se kolekcija the velvet sjenila u budućnosti proširiti novim nijansama, a ja ću u skorije vrijeme svakako nastojati kupiti još neke.

Jeste li isprobali ova sjenila?
Pišite mi! :)




Broj komentara: 10:

  1. divni, a vidi tek pigmentacija :) djeluju mi kao catrice velvet matt sjenila (imaju i ona lagani sjaj), smooth caramel lici na moje najdraze sjenilo ikad vanilaty fair <3 morat cu ja to ic malo swatchat da provjerim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Catrice nisam imala, pa ih ne mogu usporediti, ali ti svakako idi i swatchaj do mile volje jer ćeš imati što ;)

      Izbriši
  2. Super, ako su slična Velvet Matte sjenilima, ona su mi bila odlična.

    OdgovoriIzbriši
  3. Essence je poradio na kvaliteti sjenila što se vidi iz svakog novog koje dolazi na tržište :D Lijepe nijanse si izabrala, no ja neću kupiti ni jedno jer sam odustala od mono sjenila. Primijetila sam da mi se samo povlače po kupaonici i da ih se ne sjetim koristiti pa mi nema smisla kupovati ih samo da bi ih gomilala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se sa tobom :) ja sam ih počela depotirat u z palette, pa se sve češće odlučujem na kupnju mono sjenila..i sama sam ih prije iz istog razloga izbjegavala :)

      Izbriši
  4. i sama imam još uvijek neke fotke proizvoda koji dugo čekaju na recenziju i nikako da dođu na red :D
    divne su ti fotke, a taupe secret je nešto što bih nosila jako često :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijemo se...hvala ti :)
      Na mojim kapcima je prilično često iako već dulje vrijeme preferiram izrazito tople nijanse na očima :)

      Izbriši