utorak, 13. rujna 2016.

#RECENZIJA: Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paleta

Danas nam je na redu najnovija paleta u mojoj kolekciji koja me i jest i nije oduševila-Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paleta. U nastavku doznajte zašto.


Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paleta inače je prva paleta sjenila uvrštena  u Anastasia Beverly Hills redovnu ponudu. Inače su palete limitirane kolekcije i nerijetko se dogodi da se ne stignu nabaviti ako ne odreagirate na vrijeme. Brend nije dostupan u Hrvatskoj, pa sam paletu naručila sa Beauty Bay-a gdje sam je platila oko 400 kuna. Trenutno je tamo više ne nalazim, pa ćete najvjerojatnije morati malo istražiti po web shopovima ako se odlučite na kupnju.


Paleta dolazi u blijedo ružičastoj kartonskoj ambalaži sa bijelim natpisima naziva i zlatnom oznakom brenda na prednjoj, te podacima o nazivima nijansi, sastojcima i roku trajanja na stražnjoj.



Iste je boje kao i kartonska ambalaža, a obložili su je nekakvim plišanim materijalom koji se lako prlja. Nisam cjepidlaka i inače me to nebi smetalo, no s obzirom da se sjenila jako truse, nije baš neka dobitna kombinacija. Ako na trenutak zaboravim na to, sviđa mi se što je dizajn jednostavan, elegantan i bez previše detalja.


Paleta funkcionira na principu magneta, a unutar nje se osim samih sjenila nalaze još i praktično ogledalo, te utor sa kistom. Kist je upotrebljiv, no nikako nije najnježniji niti najpoželjniji kist koji bi koristila. Usporedbe radi, kistovi koji se dobiju u Urban Decay paletama su puno kvalitetniji.
Crna unutrašnjost palete izrađena je od čvrstog kartona, a ispod nijansi su zlatnim slovima otisnuti njihovi nazivi. Da ne zaboravim, sjenila dođu zaštićena prozirnom plastičnom folijom.


Sadrži 14 sjenila od po 0,7 grama što je ukupno 9,8 grama proizvoda.  Proizvođač navodi kako je 11 sjenila mat završnice, a 3 metalik. Sa time se nebi u potpunosti složila jer pojedine mat nijanse sadrže sitne sjajne čestice (koje nisu vidljive na kapcima) i jedva njih četiri bi nazvala pravim mat nijansama, a od tri metalik nijanse, dvije su zbilja metalik, a treća bi po meni bila više satenske završnice. Paletom prevladavaju tople nijanse, a inspirirane su renesansnom umjetnošću.


Nazivi i opisi proizvođača nijansi su sljedeći:


TEMPERA- Velvety beige
GOLDEN OCHRE- Ochre-Earthy yellow
VERMEER- Iridescent shell with a metallic finish
BUON FRESCO- Antique lavender
ANTIQUE BRONZE- Matallic sable


LOVE LETTER- Raspberry
CYPRUS UMBER- Dark Coffe
RAW SIENNA- Neutral amber
BURNT ORANGE- Deep orange
PRIMAVERA- Shimmery gold dust with a metallic finish


RED OCHRE- Sienna
VENETIAN RED- Crimson
WARM TAUPE- Earthy gray
REALGAR- Brick


Swatchevi su rađeni bez baze.

A sad nekoliko riječi i o karakteristikama samih sjenila.
Prvo što me kod nijansi ugodno iznenadilo je njihova pigmentacija. Ovo su definitivno jedna od najpigmentiranijih sjenila koja sam koristila. 
Nadalje, nisam se mogla načuditi sa kakvom se lakoćom blendaju, a još lakše nadograđuju do željenog intenziteta na kapcima. 
Trajnost je također vrlina ovih sjenila jer ne mrdaju sve do skidanja.


Sjenila su izuzetno mekana i koliko god to govori u prilog svemu sada navedenome, dovodi me i do one karakteristike koja mi se kod ove palete nije svidjela, a to je da se sjenila nenormalno truse. Inače mi ne smeta trušenje kod paleta i gotovo pa svaka koju imam se barem minimalno trusi, ali kod ove je to toliko izraženo da ne mogu da to ne navedem kao njezinu manu. Naravno, nije mi to razlog zašto bi je izbjegavala, no opet me malo smeta ta doza opreza sa kojom moram raditi sa ovim sjenilima.


Trušenje naravno na kraju krajeva zaboravim upravo zato jer je ova paleta okupila 14 nijansi koje su sve redom predivne. Tko me poznaje, zna da obožavam narančaste, crvene, jarke roze i njima srodne nijanse na svojim kapcima, a još više volim kada paleta sa takvim krasnim nijansama ima i 2-3 satenske/metalik nijanse koje se mogu lako iskombinirati. Nikakvo iznenađenje nije ni to što sam upravo ovu paletu prošli put nosila sa sobom na put jer osim što mogu napraviti savršene dnevne kombinacije ima i par tamnijih koje iskoristim za večer, a sve se međusobno daju upariti i ne postoji niti jedna za koju bi rekla da je višak. Za kombiniranje boja u paleti, tim Anastasia Beverly Hillsa je zaslužio čistu peticu! :)

Paleta je cruelty free, dermatološki testirana, te hipoalergena. Sastojke možete pogledati na slici ispod. Nikako ne želim zaboraviti napomenuti da me ne oduševljava  rok trajanja od jedva 6 mjeseci od otvaranja.



Sviđa li vam se Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paleta?
Volite li više tople ili hladne nijanse na svojim kapcima?
Pišite mi!:)



Broj komentara: 14:

  1. Pigmentacija je vrhunska, nijanse su prelepe, ali je trusenje bas bas uzasno, verovatno ce se senke brze zbog toga potrositi jer ce pola toga odleteti...


    frauleind.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neke već imaju prilične udubine nakon dva mjeseca korištenja...

      Izbriši
  2. Kod ovako lijepe palete ne bi tušenje uzela za zlo, iako to zna biti poprilično iritantno :D Nemam ni jednu Anastasia Beverly Hills paletu, ali naravno da bi željela udomiti koju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad se žuriš je užas :/
      Držim palčeve da uskoro udomiš i više njih :D

      Izbriši
  3. Big Big like za Anastasiu...
    Jedna među boljim paletama koje posjedujem...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja baš nisam oduševljena koliko i ti, ali nijanse su savršene :)

      Izbriši
    2. Da do ovako velikog trušenja ne bih došlo baš moraš malo po malo nadograđivati nijanse...doslovno lagano četkicom u nijansu...a za na brzak druga paleta..;)

      Izbriši
    3. Ma kako god da radim sa njima i sa kojim god kistom, truse se previše...nekima smeta, nekima ne...ja to od palete koju sam skupo platila nisam očekivala uopće!

      Izbriši
  4. Krasne su mi nijanse u ovoj paleti! No, da ja platim paletu toliko i da mi se trusi ja bih bila jako ljuta. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ne mogu se ljutit baš zbog nijansi koji do neba obožavam, ali da je užasno, užasno je jer mi se ni jedna druga paleta od 400 kuna ne trusi ni približno ovoj...čak se i niz jeftinijih koje imam truse manje :/

      Izbriši
  5. Šteta za trušenje jer su boje divne!Mislim da malo tko može potrošiti palete u tom roku jer da je tako svi bi svakih 6-12 mjeseci imali nove UD itd.. Svakako bacim pogled na nju jer si je zelim imati unatoč cijeni i trušenju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čak ni pored tolikog trušenja ne potrošim je u okviru roka trajanja, ma čak ni u dvostrukom...možda netko tko se baš bavi šminkanjem i pun je posla da, mi ostali smrtnici nikako :P
      I meni su nijanse prevladale nad svim tim zamjerkama :)

      Izbriši
  6. Ma moram ju kupiti presavrsena mi je 😍😍😍

    OdgovoriIzbriši