petak, 25. studenoga 2016.

#PROIZVODI KOJI SU ME RAZOČARALI / 2 /

Ovome se postu nisam nadala ovako brzo ponovno, no proizvodi koji su me razočarali, odnosno ovoga puta više ostavili ravnodušnom su se u razdoblju od prošloga posta samo naredali. Za neke od proizvoda stvarno nisam očekivala da će se naći ovdje dok za druge od početka nisam imala nikakva očekivanja, pa me to što su se našli u ovome postu nije toliko iznenadilo. U svakom slučaju, ako vas zanima koji su se to proizvodi zaslužili naći na mojoj listi razočarenja, nastavite čitati.

Prvi proizvodi koje sam odlučila staviti na listu su Niveini Hairmilk šampon i regenerator. Prije svega želim napomenuti kako moja kosa nije u potpunosti suha ni oštećena čemu je ova linija namijenjena već su mi samo vrhovi i dio duljine nešto više suhi u odnosu na ostatak kose, a tjeme sklono mašćenju, pa ne mogu tvrditi da proizvodi u potpunosti odgovaraju mom tipu, odnosno tipovima kose i vlasišta. Iz navedenih razloga uvijek imam problem oko odabira šampona i regeneratora za svoju kosu. Ako kupim nešto da neutralizira mašćenje, pate suhi djelovi, ako pak kupim nešto za suhu kosu, tjeme mi se više masti. Sa ovom kombinacijom mi je tjeme svakako izvisilo. Kosu sam oprala navečer, a ujutro sam već morala posezati za sprejem za suho pranje jer nije bilo teorije da operem i osušim kosu u pet minuta, a još manje da hodam sa tako masnom kosom okolo. Osim toga, šampon se nije pjenio baš najbolje i nakon pranja nisam imala onaj osjećaj temeljito oprane kose. Regenerator nije funkcionirao ni sa puno blažim, neutralnim šamponom, nanesen samo prema vrhovima kose jer se ona i na taj način jako brzo zamastila. Toliko sam htjela isprobati ova dva proizvoda, a sada mi je drago da su se našli u Tester Boxu za listopad u ambalažama od 30 mililitara i da ih nisam kupila u njihovoj punoj veličini. Nekome će možda super odgovarati, ali za moju kosu su totalni promašaj.


Idući je Balein Med Ultra Sensitive tonik za lice. To je jedan od proizvoda koji bez sumnje svrstavam u onu "nit´smrdi, nit´miriše". Niti mi je izazvao rekacije na licu niti sam imala osjećaj da čini išta za moju kožu. Očekivala sam barem da će mi donjeti neko olakšanje nakon umivanja, no nisam ga primjetila kao niti da pomaže u održavanju vlažnosti kože. U stvari nisam uopće sigurna što bi ovaj tonik trebao činiti sa kožom.


Douglas pjena za čišćenje sa organskim arganovim uljem se također nažalost našla na ovoj listi. Svidjela mi se ideja samog proizvoda, sastav koje je u odnosu na cijenu jako dobar, ali pjena mi jednostavno nije u potpunosti odrađivala posao kojem je namijenjena. U jutarnjoj njezi još bi se i provukla, ali u sklopu večernje kada treba u potpunosti ukloniti preostalu šminku, nečistoće i dubinski očistiti pore što proizvođač na ambalaži i obećaje, nema šanse. Meni ova pjena nikako nije uljevala povjerenje da je moja koža čista i spremna za daljnju njegu nakon korištenja. Povrh svega toga, potrošila sam je za manje od mjesec dana.


Sleek Matte Me u nijansi Bittersweet mislim da ne treba i neće biti iznenađenje što se našao ovdje jer sam i previše puta već napisala koliko me taj proizvod razočarao. Neravnomjerno se nanosi, nije nadogradiv na način da to izgleda uredno, isušuje mi i zateže usne, a neko vrijeme nakon nanošenja se počinje i mrviti, prvo sa unutrašnjosti usana, a onda i prema rubovima. Ne znam da li je to do mog primjerka jer sam primjetila da je ovaj proizvod nekim djevojkama u favoritima, no ja mu nekvalitetu koju mi je pokazao ne mogu oprostiti. Tim više što sam se u nijansu zaljubila na prvi pogled.


O Macovom Studio Fix Fluid SPF 15 tekućem puderu sam vam pisala nedavno, pa razloge zbog kojih me razočarao i zbog kojeg ga ne preporučam možete čitati OVDJE.

*na Istagram i Facebook profilima je u tijeku darivanje, pa bacite pogled ako već niste! ;)

Jeste li isprobali neki od ovih proizvoda?
Imamo li neki zajednički proizvod koji nas je razočarao?
Pišite mi! :)