ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

#RECENZIJA: Essence matt matt matt ruževi za usne

Ako se mene pita, Essence matt matt matt ruževi za usne su najbolje što nam je jesensko/zimski asortiman doveo u drogerije. Očito je da neću duljiti sa uvodom, a ni sa zaključkom jer ako se pitate treba li vam bar jedna od predivnih nijansi matt matt matt ruževa, treba vam! :)


Essence se ove divne ruževe odlučio upakirati u mat plastične ambalaže boja istovjetnih nijansama u pakiranju sa daškom srebrnih detalja. U odnosu na uobičajene crne ambalaže, meni su ove puno ljepše i efektnije. Asortiman sadrži ukupno sedam takvih različitih ambalaža i nijansi ruževa, a ja ću vam danas pisati o njih dvije- 02 perfect match i 08 it´s a statement.


I dok je 02 perfect match prilično neutralna nude roza nijansa nosiva u svako doba i u svakoj prilici, 08 it´s a statement je bogata topla tamno crveno ljubičasta nijansa koja za mene predstavlja savršenu nijansu jesenskog ruža i nijansu dostojnu glamuroznog makeup-a.Što Essence kaže za svoj proizvod?

"matt matters! lagana kremasta tekstura novog asortimana ruževa ujedinjuje visoku disperziju boje s mat završetkom."

Ruževi su bogate kremaste teksture, lako se nanose, no što se ravnomjernog raspoređivanja tiče sa tamnijom nijansom ćete ipak morati malo pripaziti.

Pigmentacija ruževa je na zavidnoj razini i upravo je to ono što me najviše oduševilo kod ovoga proizvoda- jedan sloj će vam već biti sasvim dovoljan za potpuno prekrivnost usana, a poželite li intenzivniji nanos, slobodno možete posegnuti i za drugim slojem. Rekla bih da je dostojna mnogih bezobrazno skupljih ruževa.Proći će neko vrijeme dok se kremasta tekstura u potpunosti posuši, no završnica je u konačnici mat.

Trajnost im je do neka 3 sata uz eventualno piće (nikako jelo) nakon čega će ih samo biti potrebno nadograditi. Veseli me činjenica što priliko nestajanja sa usana ravnomjerno blijede i ne izgledaju neuredno što je dobro znati ukoliko ste u tolikoj gužvi da ne stignete pogledati stanje sa ružem.

Kao i svaki drugi mat ruževi isticati će vam suhe dijelove ukoliko usne ne pripremite za nanošenje, no ako ih nanesete na prethodno pripremljene usne, na kraju dana nećete osjetiti ono neugodno zatezanje i žeđ umornih usana jer ih ova formula neće dodatno isušivati. Rekla bih da su ovi ruževi izuzetno ugodni na usnama s obzirom na njihovu završnicu.

Evo kako izgledaju na usnama...I gotovo zaboravih napisati kako me miris ovih ruževa osvojio. Voćni i toliko ugodan da bi lagala kada bi napisala da se nisam više puta uhvatila da se divim toj njihovoj karakteristici.

Cijena je 19, 90 kuna za 3,8 grama proizvoda. Sastojke možete pročitati ovdje
Ruževe bi trebali potrošiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja.

Po meni su ovo jedni od boljih mat ruževa drogerijskog ranga s obzirom na omjer njihove cijene i kvalitete. Šteta je ne isprobati barem jednu nijansu, a kada vam se ona svidi, ne kupiti još koju. Ja ću definitivno nabaviti još neke! :)

Jeste li isprobali ove ruževe?
Imate li omiljenu nijansu?
Pišite mi! :)