utorak, 13. ožujka 2018.

#PROIZVODI KOJI SU ME RAZOČARALI / 6 /

Nekoliko mjeseci nakon prethodnog posta, slijedi novih 5 proizvoda koji su me razočarali i čiju kupnju ne preporučam. Ovoga je puta dekorativna kozmetika prevagnula, no najskuplji promašaj za koji bih rado da mi se nije dogodio je onaj iz kategorije preparativne kozmetike. Jeste li znatiželjni otkriti proizvode koji su me u proteklih nekoliko mjeseci razočarali?

Krećemo sa brojnijom dekorativnom kozmetikom. Prvi proizvod koji vam želim spomenuti je *Essence vibrant shock lip paint u nijansi 03 red viper. Ovaj proizvod se predstavlja kao tekući ruž, velvet mat završnice, odlične pokrivne moći, te kao neljepljiv i lagan na usnama. Dio sa kojim bih se složila jest da je ovaj proizvod zaista nije ljepljiv i da je lagan na usnama i dodala bih kako ima i izuzetno ugodan voćni miris. Nažalost, svim ostalim karakteristikama zaslužio je svoje mjesto u današnjem postu. Pokrivna moć mu je slaba, ne nanosi se ravnomjerno, a više slojeva ne pomaže jer tada posebno voli šetati i izaći iz kontura usana (ne suši se u potpunosti). Također, završnica nikako nije mat kako je brend naveo. Da se radi o nekoj svijetloj nijansi možda bi mogao proći kao slabije pigmentirano sjajilo koji bih nosila one dane kada na sebi imam minimalni makeup, no sa ovom nijansom se, pored navedenih karakteristika, zaista ne želim dovoditi u situaciju da hodam nezadovoljna njezinim izgledom na usnama, a posebno ne opterećena gdje ću je sve na licu i zubima naći idući put kada se pogledam u ogledalo. Svakako preskočite jer ćete i u samom essence asortimanu naći puno bolje prizvode za usne. Ako želite dobar tekući mat ruž u sličnoj nijansi preporučam Golden Rose Longstay tekuće ruževe.


Idući proizvod koji me razočarao je Maybelline Lash Sensational Luscious maskara. Da budem preciznija, razočarala me četkica ove maskare. U početku sam mislila da je problem u formuli maskare i da su moje trepavice svaki puta kada je nanesem slijepljene zbog toga što je dosta rijetka. U to da je ta moja pretpostavka apsolutno netočna, uvjerila sam se kada sam ovu maskaru počela koristiti sa zakrivljenom četkicom iz originalne Lash Sensational maskare. Tako nanesena, ova maskara je divna- izuzetno crna, ne trusi se niti razmazuje i za moje trepavice čini sve što i njezina prethodnica. Čak bih zaključila i da za nijansicu ljepše izgleda na trepavicama i da se lakše odstranjuje. Također, za pohvaliti je što se formula čitav rok trajanja nije ni najmanje osušila. Naravno, ipak moram zaključiti da maskaru dobivate sa četkicom koja na mojim trepavicama ne funkcionira, ne uvije ih i slijepi do te mjere da izgledaju zaista očajno i zbog toga se danas opravdano nalazi ovdje. Ako je poželite isprobati, neka to bude onda kada spremnu imate i četkicu originalne Lash Sensational maskare da spasi stvar ako i vama četkica Luscious maskare bude ovakav promašaj. Ne bi bilo loše da se u budućnosti na policama nađe i spoj stare četkice i Luscious formule. Mislim da bi to bio proizvod koji bi mnogi voljeli.


Svoje mjesto na ovoj listi zaslužila je i Farmasi BB tonirana krema protiv bora oko očiju. S obzirom da se radi o toniranoj kremi, nisam očekivala neku veliku pokrivnu moć i zato se zaista i nisam razočarala kada se pokazala slabom i nedovoljnom da pokrije moje tamne podočnjake i kapilare (iako moram opomenuti proizvođača koji ističe kako prekriva podočnjake i jastučiće). Razočarale su me njezina lošija trajnost i nevodootpornost. Ako vam sa ovim proizvodom zasuze oči, a meni ove zime užasno suze na vjetru, za čas ćete ostati golog okoloočnog područja. Proizvođač ističe kako će ova tonirana krema vratiti kožu elastičnost, smanjiti sitne bore i hidratizirati u što sumnjam, no usudila bih se napisati da je hidratantnija opcija od svih korektora koje trenutno nanosim na područje ispod očiju. Jako je lagana, ne uvlači se u linije i neće isušiti područje ispod očiju. Vjerujem da bi zbog toga mogla dobro proći kod osoba koje nemaju izraženijih nepravilnosti, a žele svakodnevni, lagani proizvod koji će tek blago posvijetliti taj dio (iznenadila sam se što mi je nijansa Light to medium dovoljno svijetla jer za BB toniranu hidratantnu kremu za lice to ne mogu napisati) bez dodatnog naglašavanja suhoće ili bora. SPF 15 u proizvodu svakako neće zasmetati. Čak i ako ste u skupini čije bi zahtjeve ova tonirana krema mogla zadovoljiti, potencijalna prepreka će vam biti redovna cijena od 70 kuna (češće 39 kuna u katalogu) za siromašna 2 mililitra proizvoda koje ćete potrošiti prije nego li se stignete uopće zapitati koliko vam ga je preostalo (zasmetalo me i što je aplikator mali i potrebno je više puta po nanošenju vaditi proizvod). Također, izlizana ambalaža koju vidite nije nešto što preferiram vidjeti u svojoj ladici!


Niti jedan Afroditin proizvod me nije razočarao kao 100% SPA solni piling za tijelo sa arganovim uljem, eteričnim uljem lavande i soli Mrtvog mora. Piling uopće ne prijanja za tijelo i većina zrnaca završi u kadi tako da eksfolijaciju kože kojoj je namijenjen ne obavlja. Očekivala sam da će ulja iz pilinga imati barem blago njegujući učinak na kožu, no ni tu me nije zadovoljio. Žalosno je i što količina od 200 grama koja će biti dovoljna za svega par korištenja košta oko 50 kuna, a sastojcima je uopće ne smatram opravdanom. Štoviše, dio sastava me neugodno iznenadio do te mjere da ću ubuduće Afroditine proizvode kupovati sa većom dozom opreza nego što sam to do sada činila. Miris je bio jedina svijetla točka ovoga proizvoda dok nisam vidjela da se i parfemi nalaze visoko u popisu sastojaka. Da zaključim, ovaj proizvod zaobiđite u širokom luku.


Douglas Perfect Focus Correcting Unifying serum je najskuplji promašaj ovoga posta (oko 190 kuna) i jedini serum koji sam do sada koristila, a da za moju kožu nije činio apsolutno ništa. Primarna mu je zadaća vraćanje sjaja koži, a jedan od glavnih djelatnih sastojka su AHA kiseline iz cvijeta hibiskusa. Nakon 3 tjedna korištenja u sklopu njege ujutro i navečer i ne primjećivanja apsolutno nikakvog učinka na koži, proslijedila sam ga. Inače, moja koža uvijek reagira na AHA kiseline na početku korištenja što se ovoga puta nije dogodilo. Nije mi se svidjela ni izuzetno rijetka i vodenasta tekstura jer to nije nešto što povezujem sa koncentriranim i učinkovitim serumima. Šteta jer ova linija ima odlličnih proizvoda koje mi odgovaraju i čije učinke primijećujem.



*PR PROIZVOD

Jeste li isprobali neki od ovih proizvoda?
Dijelimo li mišljenje o kojem?
Pišite mi! :)



4 komentara:

  1. Imam Essence ruzeve u 3 nijanse.. rozi, ljubicasti i neki svijetli bakreni?? Ugl.nijanse ne znam sad napamet. Rozi i ljubicasti nosim cesto, ovaj treci ne jer je presvijetao. Meni su bas ok. Rozi pogotovo.
    A maskaru- imala sam onu rozu verziju te maskare. Ak je to ta..
    Al mi se nije svidjela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti imaš one sa šljokicama :) moguće da je zbog toga razlika...

      Izbriši
  2. Imam Essence vibrant 01 voyeur i preezadovoljna sam...možda je u boji problem..moj je mat, a usne izgledaju punije i preee lijepo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još mi je jedna djevojka pisala da nije zadovoljna sa ovom nijansom i da joj se događa isto što i meni, tako da može biti da je do nijanse ;)

      Izbriši