subota, 13. listopada 2018.

#FAVORITI LJETA

Ne pamtim kada sam posljednji put pisala post o favoritima i zato sam danas posebno uzbuđena oko nizanja redaka o omiljenim proizvodima od kojih sam većinu koristila od kraja proljeća i tijekom ljeta. Neka vas ne iznenadi što će dekorativna kozmetika činiti jako mali dio ovoga posta jer u proteklom periodu nisam isprobavala previše novih proizvoda što zbog nepodnošljivih vrućina, a što zbog životnih okolnosti koje mi nisu ostavljale vremena (ni volje) da se posvetim onome što me inače najviše veseli i opušta. Nove jesensko/zimske kolekcije su mi dale pregršt ideja što isprobati, pa ako se proizvodi i ne pokažu dostojnim titule favorita čemu se nadam, čekaju vas zanimljive recenzije dekorativnih proizvoda u nadolazećem periodu.

Krenuti od jedinog proizvoda dekorativne kozmetike mi se čini logičnim izborom. Nisam sigurna jesam li vam ovaj proizvod uopće pokazala u nekom od new in postova, pa je moguće da prvi put spominjem trend IT UP Expert Inner Eye Pencil. Ova pristupačna olovka ima sve karakteristike koje možete poželjeti za svoju vodenu liniju- mekana, izuzetno pigmentirana i dugotrajna. Svijetle je bež nijanse koja će svaki pogled učiniti otvorenijim i postići da izgledate manje umorno.


Još ću se kratko zadržati na umornim očima jer vam želim spomenuti Schaebens maske za oči i usne sa uljem jojobe, Q 10 i pantenolom. Ovo je proizvod koji tako lijepo nahrani isušeno okoloočno područje, zagladi ga i učini da nestanu posljedice neprospavane noći da bi bila prava šteta da ga ne podijelim sa vama. Planiram vam pisati detaljnu recenziju proizvoda, pa se neću sada previše zadržavati na njemu, no itekako ga imajte na umu ako imate problema sa suhoćom okoloočnog područja.


Mislim da sam vam Avene termalnu vodu spominjala svake godine od kada pišem blog, a ni ove to neću propustiti jer ovo je proizvod koji zaista volim koristiti za osvježavanje u toplijim periodima godine, te umirivanje i dodatnu hidrataciju kože, kada god mi je to potrebno, neovisno o godišnjem dobu.


Ako bih morala izdvojiti najomiljeniji proizvod među današnjim favoritima, bila bih u dvojbi između sljedeća dva. Prvi od njih je *SVR Sun Secure Blur SPF 50 krema za lice (RECENZIJA). Krema sa pouzdanim zaštitnim faktorom, primjerena osjetljivoj koži sa primjetnim efektom zaglađivanja i poboljšanja izgleda kože, te bez utjecaja na šminku koju ćete eventualno nanijeti na nju. Jedina krema za lice sa zaštitnim faktorom koja me ni u jednom trenutku nije dovela u situaciju da mi lice traži dodatni proizvod za hidrataciju, a koristila sam je od kraja proljeća, pa sve do pred nekih desetak dana.


Drugi proizvod su *Elemis Cellular Recovery Skin Bliss kapsule (kapsule za obnavljanje stanica kože). Ove kapsule sam koristila kao sedmodnevni tretman (po jedna kapsula ujutro-roza i navečer-zelena) za obnovu kože prije ulaska u jesen i ostala ugodno iznenađena učinkom na moju kožu. Koža je već nakon prvog dana izgledala svježije, a nakon sedam dana korištenja nisam mogla ne primijetiti nahranjenu, blistaviju i zategnutiju kožu sa u potpunosti suženim porama. Još jednom sam se uvjerila kako su ulja u njezi kože najdjelotvornija u sužavanju proširenih pora na mom licu. Idući put kada budem u prilici koristiti ovaj proizvod, fotografiram vam kapsulice i napišem detaljnu recenziju.


Ovoga ljeta se izdvojio i jedan proizvod za kosu što je pravo iznenađenje s obzirom da njih rijetko viđate među mojim favoritima. Radi se o Garnier Botanic Therapy Olive Mythique masci za intenzivnu njegu suhe i oštećene kose. Maska ima divnu bogatu teksturu koja lijepo omekša kosu, nahrani i zagladi vrhove, te učini da kosa izgleda zdravije, a pritom je ne otežava niti uzrokuje njezino mašćenje. Nikad se ne bih kladila u to da ovakvi proizvodi mogu učiniti čuda kada je već jako suha i li oštećena kosa u pitanju, no koristite li ih redovito (najbolje počevši od šišanja), sigurna sam da će se periodi između šišanja produljiti i da ćete primijetiti kako će kosa biti manje isušena i sklona oštećivanju i pucanju vrhova. Ne pamtim kada sam posljednji put ne šišala kosu pola godine (pogotovo ne u ljetnom razdoblju), a da su mi vrhovi bili u ovako dobrom stanju!


I za kraj sam ostavila dva proizvoda koja koristim od proljeća, a bez sumnje su zaslužili da budu spomenuti na ovoj listi. Riječ je o kombinaciji Geomar Thalasso pilinga koji sam koristila jednom tjedno na području nogu (ne na ostatku tijela i ne češće jer je za moju kožu preintenzivan) i Guam Fango hladnoj kremi koju sam koristila u dva navrata po mjesec i pol dana. Od proizvoda nisam puno očekivala jer smatram da je rat protiv celulita nemoguće dobiti, no odlučila sam se na bitku za ljeto i skidanje u bikini sa manje celulita i  ostala sam ugodno iznenađena jer se vidljivost celulita smanjila za više od polovice, krema mi je u potpunosti zategnula kožu i učinila je čvršćom i elastičnijom. Da li bi vas zanimalo da pišem potpunu recenziju ovih proizvoda s obzirom da ih planiram nastaviti koristiti i tijekom ostatka godine? Smatram da su uz reguliranu prehranu i redovitu tjelovježbu ovo  zaista moćni saveznici u borbi protiv vidljivosti i nastajanja celulita.



*PR PROIZVOD

Jeste li isprobali koji od ovih proizvoda?
Koji su vaši ljetni favoriti?
Pišite mi! :)









Broj komentara: 5:

  1. Ova maska za kosu mi je super.Bez termalne vode Avene jednostavno ne mogu.Moj favorit je i Avene hidratantni serum.

    OdgovoriIzbriši
  2. Od tvojih ljetnih favorita isprobala sam Avene termalnu vodu i SVR Sun Secure Blur kremu. Termalne vode volim koristiti tokom cijele godine, ali iskreno ne vidim razliku između pojedinih brendova. Posljednji kojeg sam koristila bio je Serozinc od LRP i baš mi se svidio. A SVR kremica mi je već više od pola godine definitivno otkriće. Slažem se sa svime što si napisala o njoj. Trošim već drugo pakiranje i zaista je divna. Svakako ću isprobati ovu Trend it up olovku za vodenu liniju jer sam baš u potrazi za nečime što će mi otvoriti oči i smanjiti crvenilo.
    Pozdrav, Karmen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da će rijetko tko isprobati SVR blur i ostati ravnodušan!
      Javi dojmove za olovku! :)

      Izbriši