četvrtak, 6. travnja 2017.

#RECENZIJA: Catrice Rock Couture Extreme Volume 24h Waterproof maskara

Samo jedan u nizu proizvoda koji su me zainteresirali iz Catrice proljeće/ljeto asortimana bila je i Catrice Rock Couture Extreme Volume 24h Waterproof maskara. Danas ću vam pisati o svojim dojmovima o njoj.

Vjerujem da vam ambalaža Catrice Rock Couture Extreme Volume 24h Waterproof maskare nije mogla promaknuti ako ste se kojom prilikom uputile u razgledavanje Catrice stalka. Maskara je nešto većih dimenzija u usporedbi sa svima koje inače koristim, crne boje sa metalik plavim natpisima.


Čep je taj koji je posebno izdvaja iz mase crnih maskara za trepavice. Naime, izgleda kao da je optočen sa zakovicama, a osim što lijepo izgleda i savršeno je funkcionalan jer jako lijepo legne u ruku i omogućuje precizno baratanje maskarom.


Koliko čep olakšava nanošenje maskare, toliko ga preglomazna ravna elastomer četkica čini nespretnim. Naime, usporedim li ovaj aplikator sa bilo kojim aplikatorom koji sam koristila unazad nekoliko godina, bez sumnje je najvećih dimenzija. Više puta mi se dogodilo da se prilikom apliciranja zamrljam po kapku, a ne olakšava mi ni obuhvaćanje manjih dlačica u unutrašnjem kutu oka tako da je zasigurno ne biram one dane kada sam u žurbi, no inače sam se naučila na nju i s vremenom (praksom) me sve manje smeta taj njezin nedostatak. 


Na samu formulu (osim one koju ću vam napisati na kraju) nemam zamjerki. Nije premokra, intenzivno je crne boje što jako lijepo naglasi trepavice i brzo se suši.

Učinkom sam više zadovoljna nego što bih mu imala nešto krucijalno prigovoriti. Primijetila sam da mi dosta izduži trepavice, te im da volumen. Zbog četkice koja je prevelika i ravna efekti razdvajanja i uvijanja trepavica nisu onoliki koliko bih željela, ali apsolutno ne mogu tvrditi da maskara ne radi ništa po tom pitanju jer bi to bilo daleko od istine. Uvijačem za trepavice lako riješite jedan od ta dva potencijalna nedostatka.

Vidjeti ćete na fotografijama razliku između mojih golih trepavica i trepavica sa dva sloja maskare, pa sami odlučite da li je to dovoljno da joj pružite priliku. Prilikom fotografiranja nisam koristila uvijač.

Ne stavljam je u više od dva sloja jer se počnu stvarati grudice i trepavice se počnu sljepljivati, no to ne radim ni sa drugim maskarama.



Maskara se ne trusi, niti razmazuje i stvarno mogu potvrditi natpis da je 24 sata vodootporna što me dovodi do onog dijela kada sam vam napisala da imam jednu zamjerku na formulu. Naime, od kada je koristim, a sada će već biti više od mjesec dana, još je niti jednom nisam u potpunosti odstranila sa trepavica. Uradim svoju uobičajenu rutinu uklanjanja šminke sa lica, sve čisto, nanesem njegu i ujutro se budim sa crnim kolutovima ispod očiju. Muka mi je što pišem da sam isprobala tri odstranjivača šminke sa očiju u tom periodu i da su sva tri podbacila.

Mogu se zamisliti kako je kupujem ponovno i žao mi je da baš zbog te vodootpornosti nisam odmah kupila rozu verziju koja bi se trebala lakše skidati jer bi u tom slučaju jedina (spomena vrijedna) zamjerka na ovu maskaru bila što slabije razdvaja trepavice (u usporedbi sa Maybelline Lash Sensational).

Cijena joj je 31,90 kuna, a dobivate 12 mililitara sa rokom upotrebe od 6 mjeseci.

SASTAV:
ISODODECANE, CERA ALBA (BEESWAX), AQUA (WATER), NYLON-12, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, VP/HEXADECENE COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, BISABOLOL, TOCOPHEROL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POTASSIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, FARNESOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

Jeste li isprobali koji proizvod iz Catrice proljeće/ljeto asortimana?
Imate već neki omiljeni?
Pišite mi! :)





4 komentara:

  1. Isprobala sam i maskaru (upravo ovu) i novu paletu Blossom. Maskara - ista reakcija kao i tvoja - "zašto nisam uzela rozu" :( Ali eto, ok je, ali više je ne koristim, baš mi je preteška za oči nekako, da ne spominjem koliko mi je muka skidati je. Super recenzija <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! <3
      Moguće da te nešto iz sastava onda smeta...
      Mene tješi da nije previsoka cijena, pa će kad tad i roza doći na red :)

      Izbriši
  2. Ja ju imam i obozavam jer mi se jedina ne razmazuje nikada, a skidam ju donkrajabi bez problema s Mixa dvofaznim skidacem :) natopim blazinicu i drzim 15-20sekundi na oku, i samo povucem par puta u stranu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno ne mrda dok je ne odlučiš skinuti :)
      I Mixin odstranjivač imam i sa njim sam pored svih najzadovoljnija, ali isto mi ne odstrani sve :/

      Izbriši