subota, 17. lipnja 2017.

#RECENZIJA: Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Vjerujem da ne postoji puno ljubiteljica šminke koje do sada već nisu čule ili na nekom od mnogobrojnih blogova čitale o Catrice Liquid Camouflage High Coverage korektoru, ali itekako sam sigurna da među vama postoje one meni slične koje proizvod koji neko vrijeme iskače sa svih strana i pritom ga se na sva usta hvali, zaobilaze u širokom luku misleći kako stvari zvuče predobro da bi bile istinite. Što se mene tiče, ovoga puta nisam bila u pravu jer mi je kupnja Catrice tekuće kamuflaže ispala jednom od dražih kupnji ove godine i ponovila sam je već nekoliko puta. Danas se formalno pridružujem skupini obožavateljica Catrice tekuće kamuflaže, a na vama je da u nastavku teksta saznate i zašto i možda se i vi pridružite istoj.

Prvo što mi se kod ovoga proizvoda svidjelo jest njegova jednostavna i elegantna ambalaža. Radi se o duguljastom pakiranju karakterističnom za sjajila, izrađenom od čvrste, prozirne plastike sa crnim čepom koji se čvrsto zatvara. Dolazi zaštićena siguronosnom naljepnicom po kojoj ćete primijetiti da li je netko prije vas otvarao proizvod zbog čega upućujem posebne pohvale Catrice ekipi.


Spužvasti aplikator također zaslužuje pohvale. Dovoljno je mekan, a po meni i savršene veličine za ovakav proizvod. Pokupi dovoljnu količinu proizvoda tako da i kada ga nanosim na sve dijelove lica koje treba posvijetliti ne moram više od dva puta vraćati u ambalažu.


Što Catrice tvrdi da ovaj korektor radi?

˝Podočnjaci, nepravilnosti i crvenilo su sada stvar prošlosti - tekuća Kamuflažna krema nudi optimalno prekrivanje i njegu. Tekući korektor je visoko pigmentiran, vodootporan i  posebno dugotrajan. Jednostavan je za korištenje s praktičnim flock aplikatorom. ˝



Da krenem od nanošenja. Dakle, korektor nanosim aplikatorom, te ge blendam najčešće RT spužvicom za korektor ili prstima, rijeđe nekim manjim gušćim kistom, no to je čisto stvar neke moje navike jer korektor će se složiti sa svim navedenim. Iako tekuć, gušće je teksture nego većina mojih tekućih korektora, te se zbog toga i dosta brzo suši. Najbolje ga je nanositi parcijalno kako bi se izbjegle vidljive linije. Miris korektora je blag i ugodan.

Pokrivnost je srednja prema jačoj i bez pola muke će pokriti sve manje nedostatke poput podočnjaka i raznih diskoloracija u okoloočnom području, dok će ga eventualno kod jako tamnih podočnjaka biti potrebno malo nadograditi. Također, odličan je za prikrivanje nepravilnosti na licu u vidu bubuljica i crvenila za što vam savjetujem da nakon što nanesete korektor na željeno područje pričekate da se krene sušiti i tek ga onda utapkate jer ćete dobiti jaču prekrivnu moć (najbolje prstima ili kistićem s kojim vam ga preporučam nanijeti s obzirom da aplikator u tom slučaju krajnje nehigijenski način apliciranja).

Kada se nanese u tankom sloju koji se potom lijepo izblenda, izgleda prirodno, nije težak, ne naglašava suhe dijelove na licu i neće se uvlačiti u linije ispod očiju ako ga tek blago fiksirate. Najviše me iznenadilo što me za čitavih nekoliko mjeseci koliko ga koristim nije počeo isušivati u okoloočnom području, a lagala bih kada bih rekla da to nisam očekivala s obzirom na njegovu teksturu i pokrivnu moć.

Formula je vodootporna što znači da ću je nastaviti voljeti i kroz toplije razdoblje, a korektor se na mome licu zadržava tokom čitavoga dana što se tiče okoloočnog područja dok na drugim dijelovima lica uvelike ovisi o kombinaciji tekuće podloge i matirajućeg pudera koji koristim, no apsolutno je dugotrajniji od bilo kojeg drogerijskog korektora koji sam do sada koristila.


U mojoj kolekciji se nalaze dvije nijanse: 010 Porcellain koju sam kupila u Bipi misleći da je najsvijetlija, te 005 Light Natural koju sam naknadno pronašla u Mulleru, te je od tada ponavljano kupujem (nijansa koju nemam je 020 Light Beige). Na fotografiji lijevo vidite nijansu 005, dok je desno 010. Vjerojatno primijećujete kako je prva toplog odnosno žutog podtona, a druga neutralnijeg prema hladnom odnosno rozom podtonu. Nijanse blago oksidiraju tako da vam savjetujem prilikom isprobavanja testera pričekati da se nijansa posuši. Na slici su swatchevi nakon sušenja.


5 mililitara ovoga proizvoda koštati će vas svega 27, 90 kuna. Meni koja se šminkam svakodnevno jedna ambalaža potraje oko mjesec i pol što smatram da je sasvim prihvatljivo. Korektor trebate potrošiti u roku od 6 mjeseci od otvaranja.
Sastojke prenosim sa Catrice službene stranice.

AQUA (WATER), ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, POLYMETHYL METHACRYLATE, BUTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, VP/EICOSENE COPOLYMER, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, SODIUM CHLORIDE, PEG/PPG-19/19 DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, CERA ALBA (BEESWAX), XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, TOCOPHEROL ACETATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PROPYLENE CARBONATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LECITHIN, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Jeste li isprobale Catrice Liquid Camouflage High Coverage korektor?
Kakva su vaša iskustva sa njim?
Pišite mi! :)





4 komentara:

  1. Joj meni on ulazi u fine linije i to punoooo
    Davno sam ga koristila, možda bi trebalo ponoviti kupnju... Druga sreća..
    Takp mi je Aura korektor bio loš pa ga na kraju obožavam baš zato jer je lagan....
    Koja je onda najsvjetlija nijansa?? Znaš li?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Staviti ga dalje od linijica i onda tapkati prema njima kako bi na tom dijelu bilo manje proizvoda :)
      005 je najsvijetlija, ali mislim da nju samo Muller drži jer je drugdje nisam našla.

      Izbriši
    2. Ima i u DMu :)

      Izbriši
    3. Super :) hvala puno na informaciji :*

      Izbriši