četvrtak, 25. veljače 2016.

#RECENZIJA: Mac Matte Lipstick Pink Plaid

Nedugo nakon Macovog ruža u nijansi Evening Rendezvous kupila sam i Pink Plaid. U prethodnoj recenziji mogli ste čitati kako sam dugo vremena izbjegavala mat ruževe i kako nisam bila previše zainteresirana za Mac proizvode općenito, no taj ruž je bio prekretnica koja je promjenila mnoge moje stavove. Sada se redovito razveselim natpisu Mac trgovine i sa više manje  svakog izleta u inozemstvo nosim suvenir iz Maca. Odlučila sam da ću vam pisati o svakoj nijansi ruža koju kupim pojedinačno jer sam primjetila da ima nekih odstupanja u njihovoj trajnosti i samoj teksturi, a smatram da bi čekajući da se oni nakupe mogle biti zakinute za dobar dio jer nisam neki ustrajni kolekcionar, već radije nijanse sa kojima nisam u potpunosti zadovoljna proslijedim dalje.

Danas vam tako pišem o Macovom mat ružu u nijansi Pink Plaid.
Ovo je ruž iz stalne kolekcije što znači da dolazi u već prepoznatljivoj bullet ambalaži.
Sama ambalaža mi nije ništa posebno. Minimalistička, crna (sa sitnim šljokicama), plastična ambalaža, niti je nešto vrijedno prevelike pažnje, niti je toliko ružna da bi bola u oči. Sviđa mi se što ništa na njoj nije pretjerano, pa se može provući pod pojam minimalistički elegantnog. No, sve to na stranu, koga briga kakva je ambalaža ako vrijedi ono što je unutra.



Pink Plaid je hladna zagasito roza nijansa sa malo ljubičastog podtona u sebi koju Mac opisuje kao dirty blue-pink. Već ste mogli primjetiti kako ja takve nijanse obožavam. Da ne duljim previše oko nijanse, ostavljam vam da se divite njezinim swatchevima (ili da možda shvatite kako ova nijansa ipak nije za vas).




O samoj formuli ću reći koju riječ više jer me ona ovoga puta nije oduševila kao što je to bilo kod nijanse Evening Rendezvous.
Pigmentacija je jedna od zajedničkih karakteristika i nju smatram stvarno hvale vrijednom. Jedan sloj koji je dovoljan za potpunu prekrivnost za ovako svijetle ruževe, a koji su se do sada našli kod mene je rijetkost.
Ono što me je iznenadilo je puno gušća, bogatija i suša tekstura koja se teže nanosi, no ništa strašno nakon što se na to naviknete.
Nažalost, za razliku od Evening Rendezvousa sa kojim mi se to nije događalo nijansa Pink Plaid mi nakon nekoliko sati nošenja dosta isuši usnice, istakne borice te je moram u potpunosti skidati i iznova nanositi na balzamom namazane usnice da bi to lijepo izgledalo. Ne znam koliko je uopće potrebno neprestano napominjati kako je za ovakve ruževe neophodno pripremiti usnice, no to na stranu, ipak nakon jako ugodnog iznenađenja sa Evening Rendezvousom nisam ovo očekivala.
Trajnost je još jedna od karakteristika koja bi mnoge mogla odgovoriti od kupnje ove nijanse. Naime, bez popravaka mi izdrži najviše do tri sata. Već sam nekoliko puta napominjala kako meni to i nije neki faktor koji će me odgovoriti od kupnje jer mi nije problem popraviti ruž kada god treba, no isto tako vjerujem da će većina očekivati više od ovoga ruža s obzirom na njegovu cijenu, pa to napominjem da se u konačnici ne razočarate.
Miris je ponovno onaj ugodni vanilijasti koji se vjerojatno nalazi kod svih Mac ruževa. Vanilijasti? To može proć pod riječ? :)

Sastojci su na slici ispod.


Za cijenu od 19 eura, odnosno oko 150 kuna, dobivate 3 grama proizvoda čiji je rok trajanja 36 mjeseci od otvaranja.

Iako ste mogli primjetiti da nisam najsretnija sa svim karakteristikama ovoga ruža, ono što ga čini jednim od mojih omiljenih jest njegova nijansa. Nema makeupa kojem neće dodati dozu posebnosti, isto kao što postoje rijetki u koje se neće uklopiti. Nosim ga i u dnevnim i večernjim varijantama.

Ako vam se izdvajanje ove količine novca i dalje ne čini prihvatljivim, a svidjela vam se nijansa, dobra je alternativa Aurin tekućim mat ruž u nijansi 613 Good Vibes. Za mrvu je topliji od Pink Plaida, no na usnama se to toliko ne primjeti. I iako mi je Macov Pink Plaid dosta ugodniji na usnicama, Aurin 613 Good Vibes se pokazao dugotrajnijim. Na vama je da se odlučite čemu dati prednost.



Sviđaju li vam se ovakve nijanse?
Pišite mi! :)





Broj komentara: 11:

  1. Da. Sviđaju mi se. Nekako najviše volim roze i crvene nijanse. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bi još dodala i ljubičaste, ali onda će se netko zapitati postoje li nijanse koje ne volim :)
      koraljno definitvno nije lijepo vidjeti na meni ni u kojem izdanju da ne bude da sad baš sve preferiram ;)

      Izbriši
    2. Pa, imam negdje 3 ili 4 koraljne nijanse. A ono.. nije da sam sad očarana ali oke su.
      A ljubičasta. . Hm. Ne znam. Nisam hrabra za tako što. Nažalost.
      Mislim da imam jedan ruž iz Avona. Nekako mi vuče na ljubičastu Alii. . Nisam ga nosila još.
      Moda se to i promijeni kada dođe proljeće i ljeto i sve te boje. Huh :)

      Izbriši
    3. Ma samo moraš nać ljubičastu sa kojom ćeš bit zadovoljna..za mene je šminka kao neki način igre i stvarno me se može vidjeti sa svakakvim bojama! To je i bit svih paletica, nijansi ruževa, rumenila..da nije tako svi bi puno više štedjeli! ;)

      Izbriši
    4. Da. Slažem se s tobom.
      ;)

      Izbriši
  2. Mani je boja predivna! Mislim da bi ova boja odlicno isla sa FLormarovom olovkom u boji 231 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam još isprobala ništa osim lakova za nokte kada je Flormar u pitanju, ali svakako hoću:)

      Izbriši
  3. Boja je baš lijepa. Inače nisam MAC ljubitelj, svašta sam čitala o njihovim tesitranjima šminke, tako da mi je to u glavi. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja bila, ali više zbog odbojnosti prema cijenama!
      Što sa testiranjima? Nije ništa doprlo do mene, a sad si me malo preplašila :/

      Izbriši